maandag 23 maart 2015

Hoe kan het dat.........deel 2


..........je steeds meer afval apart moet inzamelen als duurzaam bewuste burger maar de afvalstoffenheffing steeds hoger wordt??


..........energiebeparing hoog in het vaandel staat maar de hoofdmoot van je energierekening vastrecht is e.d. waar je niet op kunt besparen??


..........iedereen zijn/haar energielabel heeft ontvangen (G-label toevallig??) en als je dit wilt laten aanpassen het geld kost?


..........de overheid kennelijk de info over jou energieverbruik heeft maar deze bewust niet goed toepast?


..........de belastingdienst met 1 druk op de knop altijd jou gegevens tevoorschijn kan toveren maar soms spontaan jouw rekeningnummer niet meer weet?


..........we tot minimaal ons 67e moeten doorwerken (als je een baan hebt) maar de jongere garde zo nooit aan de bak komt?


..........we ons  vooral flexibel moeten opstellen én jobhoppen én ook nog zelf voor een oudedagsvoorziening moeten zorgen?


..........flexibel werken betekend dat we meer dagen met ons werk bezig zijn voor hetzelfde aantal uren?


..........wij geacht worden in onze "vrije tijd" maatschappelijk verantwoord vrijwilligerswerk te doen maar ambtenaren dit onder werktijd mogen?


..........er steeds betere medicijnen worden gemaakt maar deze niet beschikbaar komen aan de patiënten want te duur?


..........er gekissebist word over parkeertarieven bij de eigen parkeergarage van het ziekenhuis terwijl het toch om de zorg moet gaan?


..........we steeds ouder worden maar verzorgingshuizen moeten sluiten?


..........er een mega nieuwe gevangenis word gebouwd terwijl we gevangenen importeren omdat er hier cellen leegstaan?


..........onze vooruitgang zit in machines maar we steeds minder tijd krijgen?


..........de economie groeit maar de banen aan de onderkant verdwijnen vanwege de robotisering?


..........je strafbaar bent als je een parkeerkaartje doorgeeft waar nog parkeertijd op zit?

..........K3 kennelijk wereldnieuws is?????

En zo kan ik nog veel meer neertypen in verwondering - sorry voor de psychologen onder ons van stress is hier geen sprake - soms waan ik me een onderdeel van de film aliëns vs. aliëns vandaar dat ik graag een alu-hoedje draag ;-)
Wil je er ook eentje maken, kijk dan hier voor de beschrijving

15 opmerkingen:

 1. ...antwoord op je eerste stelling: energie besparen is iets anders dan geld besparen 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, ha, ha, wat een goede vragen! En zoooo herkenbaar #belastingdienst #werkgelegenheid #energielabel Ik vraag me zelf altijd af waarom de mensen aan de overkant van mijn straat (appartementencomplex) minder afval hoeven te scheiden (geen gft).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, dat vind ik ook raar. En technisch gezien betalen ze daar ook niet eens meer voor. Eigenlijk ook raar want wij sorteren ons de vinketering!als wij alles in de restafvalbak mieteren dan moet hij vaker aan straat en betaal je wel meer.

   Verwijderen
 3. Ja ik ben het op veel punten met je eens.
  Parkeerkaartje doorgeven strafbaar!? Dat doe ik ook altijd, oeps....
  Ik werk in de thuiszorg en moet straks bijna twee keer zoveel mensen bezoeken om aan hetzelfde aantal contracturen te komen. En mijn werk in een kortere tijd realiseren. Jaja.... Koffiepauze?!wat is dat?

  Verder wil ik een persoonlijke ergernis delen:
  Waarom moet ik uitleggen hoe ik een nieuwe auto kan betalen!? Beste mensen dat noemt men SPAREN! Niet steeds uit eten/weekendjes weg/dure hobby enz. Ga dan niet zeggen " waar doen ze het van?"
  Men bekijkt je nieuwe auto en heeft een blik die bestaat uit een mengeling van irritatie en jaloezie, ja als je graag een auto wilt dan staat hierboven dus hoe je dat realiseert. En ga dan niet snerende opmerkingen maken.
  (Gisteren meegemaakt met "vrienden" dus het zit me nogal hoog!)

  Is misschien een beetje off topic maar als we toch ons hart aan het luchten zijn...
  Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Patricia: een gewoon gekocht parkeerkaartje mag je wel doorgeven hoor! Als ik het goed begreep ging het in dit specifieke geval om een parkeerkaartje in combinatie met bezoekersvergunning. Dus gewoon blijven doen!
  Haha, vind het een prachtig aluhoedje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zit helaas alleen maar te knikken. Triest!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ten eerste de afvalstoffenheffing is bij de meeste gemeente gedaald.
  http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=80420NED&D1=13,16,34,37&D2=0&D3=a&HDR=G1,G2&STB=T&VW=T
  Beetje lasting te lezen, omdat de rioolheffing is gestegen

  Verder is het antwoord op de meeste vragen: omdat we in het verleden op te grote voet hebben geleefd.

  Count your blessings; je leeft in vrijheid in een rijk land met goede toegang tot gezondheidszorg, schooling, etc

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou hier niet. Wij betalen 43 euro meer. Nu 302 euro. En mogen maar 1 keer per 4 weken de grijze bak aan de straat zetten.

   Verwijderen
  2. Hier echt niet. Ik betaal inmiddels op jaarbasis 50 euro meer afvalstoffenheffing én 30 euro meer rioolheffing.
   Verder heb IK nooit op te grote voet geleefd en zou ik graag zien dat mijn kinderen zometeen ook nog toegang hebben tot goede gezondheidszorg (geen goede toegang, dat is echt wat anders) maar nog veel belangrijker: tot goede scholing. Iets waar ik op dit moment mijn twijfels over heb, als ik zie hoeveel uur ik per week bezig ben om mijn kinderen bij te spijkeren op de basale zaken. 'past niet in het programma' en 'is geen geld voor' is niet echt de manier om dat op langere termijn te garanderen.
   Bovendien, beste Anoniem, een mens mag - nee, móet - best kritisch zijn op de zaken die hij/zij ziet gebeuren. 'count your blessings' is een dooddoener, een monddoodmaker. Alsof je niet mag streven naar verbetering.

   Verwijderen
 7. Ik verbaas me steeds over het feit dat de overheid steeds meer betaald aan zorg, de premies daardoor hoger zouden worden, maar dat zorgverzekeraars steeds minder vergoeden en de winsten daar wel stijgen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is het de overheid die steeds meer betaald aan zorg of zijn wij dat via de belastingen en de premies?

   Verwijderen
 8. Je haalt me de woorden uit de blog!
  Behalve K3. Dat dat wereldnieuws is, dat snap ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Anoniem: leuk staatje van het bureau voor statistiek maar wat blijkt daar weer uit?? Dat we per saldo meer gaan betalen..........het valt voor mij in de categorie: gemiddeld krijgen de middeninkomens meer koopkracht van zeg 10 euro per maand alleen gaan we daarbij maar even voorbij aan het feit dat gemiddeld ook alles duurder word en we daardoor zo'n 50 euro per maand meer mogen uitgeven, wat nou meer koopkracht :-( lulkoek dus! En ook het grote voet verhaal......."we"??? Spreek voor jezelf.........er is genoeg voor iedereen alleen het word zo verrotte slecht verdeeld!!!!

  BeantwoordenVerwijderen