zondag 22 maart 2015

Hoe kan het dat.........


..........je in dit land zwaarder gestraft word voor het gooien 
van een waxinelichtje dan voor het plegen van een moord?

..........een bijstandsgerechtigde niet mag oppassen en daardoor € 35000,-
moet terugbetalen aan de staat en hooggeplaatste fraudeurs 
zelfs gewoon weer mogen meeregeren?

..........ministers essentiële bonnetjes zoekmaken, sorry zeggen en aftreden wetende 
dat er toch een vette wachtgeldregeling in het verschiet ligt 
en vervolgens weer terug komen in de regering?

..........het kennelijk heel normaal is dat je criminelen hun door crimineel gedrag 
behaalde geld laat behouden, ze daarvoor ook nog beloond en dat mensen 
die dat beleid maken en uitvoeren óns moet gaan vertellen wat goed of fout is?

..........de industrie meester is in het overproduceren van van alles en nog wat 
onder het mom van dat de consument daarom vraagt, de overproductie vervolgens 
vaak toch doorgedraaid word omdat het toch teveel is, maar deze industrie kennelijk 
niet in staat is om meer poedermelk te produceren op aanvraag?

..........daardoor mensen met baby's - die deze kunstmatige zooi 
van het consultatiebureau tot bijna aan jongerenleeftijd toe moeten voeren - 
om de zoveel dagen aan de kassa staan met slechts één bus poedermelk in de hoop 
dat je dan toch ook maar weer andere troep koopt die je helemaal niet nodig hebt??

..........als je een baantje wilt bij een beveiligingsbedrijf maar je in aanraking bent geweest met een deurwaarder of in de schuldsanering zit met als doel je schulden af te betalen dmv. een keurig belastingafdragend baantje, je bijvoorbaat al afvalt, omdat je dan kennelijk chantabel bent? Maar iemand die hypotheekfraude heeft gepleegd, daarvoor berecht is etc. toch gewoon weer mag meeregeren/delegeren??

..........ons blijvend word voorgehouden dat de economie groeit maar dit geen banen oplevert omdat alles word gerobotiseerd, dit een giga onderlaag creëert van mensen 
in de bijstand (oftewel inactieve mensen WTF??) waarbij nog word aangetekend dat 
dit is wat WE met z'n allen willen een flexibele samenleving??

..........je kennelijk niet goed snik bent (vanonder een steen vandaan komt) als je niet naar Boer zoekt vrouw kijkt, Heel Holland bakt, So you think you can blablabla kijkt
maar als er een programma over moestuinieren komt (wat ietwat overdreven word gehypet) er honend word gedaan over dat je 20 minuten naar een wortel of aardappel gaat zitten kijken maar dit potdomme wel is wat we dagelijks in ons waffel douwen!!!!!

WANNEER WORDEN WE NU EENS MET Z'N ALLEN WAKKER MENSEN...........

17 opmerkingen:

 1. ..niet dus!...we worden nooit wijzer en daarom leef ik mijn leven op de manier die goed voor mij, mijn omgeving, het milieu en moeder Aarde is! Ik ga nu courgettes en pompoenen in de kas zaaien :-)
  Fijn dag, Janne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gelukkig dat er toch ook nog wel mensen zijn die er zo over denken. maar wel erg jammer dat er bijna niemand meer gaat stemmen, omdat er toch niets veranderd. iedereen om mij heen roept dat mijn acties totaal geen zin hebben. dat zal best maar voor mij hebben ze wel zin. 2e handskleding, niet elke dag vlees, niet alles kopen wat er op de markt komt, en als je wel wat nodig hebt eerst kijken bij kringloop, rommel markt en grof vuil . brood wat op het werk weggegooid word aan de vogels geven en fruit wat op mijn werk weggegooid word mee naar huis nemen en er thuis fruitmoes voor mijn ontbijt van maken en zelf op bescheiden schaal vanwege beperkte ruimte zelf wat groente en kruiden telen. douche water opvangen om het toilet mee door te spoelen. het bespaart me geld en is ook nog beter voor het milieu. wat anderen er van vinden het zal me een worst wezen, mijn economie staat er redelijk goed voor door deze maatregelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een onzin dat het consultatiebureau zou zeggen dat je "die kunstmatige zooi" (trouwens ook een heel aparte benaming, enig idee hoeveel mensen je daarmee kwetst?! In elk geval al 1, heel erg bedankt) zo lang moet geven. In al hun materiaal geven ze aan dat je in geval van kunstvoeding vanaf 1 jaar mag gaan overstappen op (halvolle) koemelk. De enige die mensen wijsmaakt dat ze langer dan dat kunstvoeding moeten krijgen is de voedingsmiddelen-industrie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach Daantje, de alu-hoedjes waren weer in de bonus, trek het je niet aan.

   Verwijderen
  2. Precies! cb is tegenwoordig echt prima.
   Maar het is inderdaad knap belachelijk dat je maar 1 pak tegelijk mee kan.nemen van veel merken.

   Verwijderen
 4. @Daantje, sorry misschien had ik wat moeten nuanceren maar tegelijkertijd wil ik dat ook niet, helaas het iedereen naar de zin maken kan nu eenmaal niet en dit is toevallig mijn uitlaatklep ;-) Het is ook wel de vm-industrie die ons dit alles wil laten geloven maar consultatiebureau's, (huis)artsen, scholen en nog veel meer zijn gewillige instrumenten voor hen als doorgeefluik. Ik hoorde van de week ook weer iets over vitamine D tekorten onder kinderen/jongeren en dat dat mede opgelost kon worden door het eten van margarine en halvarine want daar werd dat aan toegevoegd, BS het is gewoon troep!! Puur eten is wat we willen.........misschien moeten we ons veel meer gaan afvragen hoe het komt dat er zoveel allergieën, stoornissen etc. zijn sinds onze vooruitgang??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sommige mensen hebben zeker wel extra vitamine d nodig. Zeker in de winter red ik het niet zonder, hoe gezond ik ook eet(en niet hyperig alleen superfoods en zo) met extra druppeltjes gaat het nu om het op te vangen en echte depressie te voorkomen.
   De meeste kinderen moeten overigens gewoon meer buiten spelen :-)

   Verwijderen
 5. @ja, maar Jutvrouw, oplossingen zijn eenvoudig: tv weg en je niet zoveel aantrekken van alles en iedereen. Als je het onderzoek over vitamine D gebrek bij kinderen in Rotterdam (doorklikken naar het oorspronkelijke onderzoek dus, niet afgaan op berichten in de MSM) zijn de oorzaken helder: binnen zitten, tv kijken, niet meer buitenspelen want te gevaarlijk vanwege criminaliteit en te vies vanwege vieze lucht door autoverkeer. En hoofdbedekking vanaf jonge leeftijd.
  Is in Rotterdam idd echt zo. Tenzij je in een buitenwijk woont misschien.
  Met puur eten wordt dit niet tijdig genoeg opgelost, de tekorten zijn er nu al. Wel pakt
  Rotterdam de handschoen op door het ongebreidelde autoverkeer te beteugelen. Een goede stap.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Suzanne wat is dat nu weer voor opmerking?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Anoniem: de struisvogeltactiek dus, kop in het zand want dan zien we niks meer........tja soms heb ik zo'n bui maar dat werkt nooit lang want je bent onderdeel van het geheel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat niet om struisvogel zijn, dat doe ik ook niet. Ben actief lid van een aantal organisaties, autovrij en vleesloos. Het gaat erom dat je de tv en de consumptiecultuur niet als leidend gaat zien en daar teveel energie aan verspilt. Beter jezelf scholen en organiseren en je aansluiten bij gelijkgestemden zodat je wel wat kunt uitrichten. Ik ben 52, inmiddels een geliefde partner aan kanker verloren (dank voedingsindustrie en milieuvervuilers:-(() en heb besloten geen tijd meer te verdoen aan dingen die er niet toe doen. En tv is daar een van.
   Dus je energie goed gebruiken. Ik kijk ook geen boer zoekt weetikveel of zojijkandenkendatjeeenkanjerben, of zoiets. Tv is heel vaak zonde van je tijd. Heeft. m.i. weinig met kop in het zand te maken.

   Verwijderen
 8. Jutvrouw, superstukkie, ben het op alle fronten met je eens, herstel: meer dan eens;-)).

  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik snap je frustraties helemaal hoor! Dan maar wat ongenuanceerd, maar dat mag best als je boos bent, toch? En wat de eerste anoniem betreft: ik heb idd het gevoel dat stemmen bijna geen zin meer heeft in dit land. Want tot nu toe blijkt elke partij die, zodra ze het pluche raken, z'n standpunten wel heel erg makkelijk om te buigen. Ja, zelfs de SP helaas. Macht corrumpeert. Dus nee, ik heb inmiddels het gevoel dat stemmen geen ene donder meer uitmaakt. En dat stemt mij niet vrolijk :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik werk in de GGZ met kwetsbare mensen die hard werken op meerdere vlakken om wat van hun leven te maken. En ik schrik soms echt van die kleine kwetsbare netwerkjes (als dat er al is) weinig geld, geen kans op een baan, 'beter' verklaard worden en daardoor weer ziek worden omdat werken teveel is. De kinderpsychiatrie die naar de gemeenten gaat (met minder geld en zonder kennis aldaar) een hoge eigen bijdrage voor kinderen die oogenomen worden in de GGZ 'omdat ouders dan minder kosten hebben' enz enz.

  Dus ja... ik kan je verhaal helemaal volgen. Verdrietig is het.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jut, je hebt helemaal gelijk! Op alle punten. Inderdaad de viezigheid die babies krijgen is niet te geloven. En als je het aankaart is men diep gekwetst. Nou voer ze dan lekker een potje nutricia zooi. Bah.
  Wil je snel van je cholesterol af, eet dan meteen een heel pak Becel op! Waarom zou je er drie maanden overdoen?
  Vitamine D? Ik heb nog nooit een vitamien gezien. Maar droom lekker verder!
  Heee, denk zelf! Ik ben het op alle punten met Jut eens en nee hoor ik ben niet boos en kijk ook TV.
  En nu ga ik wat superfood eten. Goybessen van 15 euro de kilo. Maar dan heb je ook wat!
  Probeer het eens: denk zelf!
  Loesje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Er zijn idd veel kromme dingen in dit land. Toch blijf ik het gevoel hebben dat we vergeleken met andere landen nog steeds prima functioneren. Ik maak me maar niet te druk. Van stress word je niet gezonder.

  En met alle respect, maar als je geen BV-opties hebt moet je die 'kunstmatige zooi' nu eenmaal kopen. Je frustraties op tafel gooien is helemaal prima, maar een beetje nuanceren mag wel hoor. Ik ben er zelf groot mee geworden en mijn meisje is ook kerngezond.

  En misschien handig als je beter geinformeerd bent over het probleem rondom melkpoeder:
  De reden waarom er niet overgeproduceerd wordt: onze melkpoeder MAG niet worden verscheept naar China. China heeft namelijk andere regels en daar past onze melkpoeder niet in. De melkpoeder die Nutricia wél maakt voor deze regio vertrouwt de Chinese bevolking niet, daarom is er een illegale handel rondom 'onze poeder'. En daarom verkopen ze het mondjesmaat, zodat onze schappen niet massaal worden leeggekocht door Chinezen en handelaren voor deze markt. Een pak van westers melkpoeder kost in China momenteel gerust 4x zoveel als hier.

  Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen