woensdag 9 april 2014

Zelf slachten??

Toevallig hadden we het van 't weekend over aangereden hazen voor op je bord.......gratis vlees ;-)) maar die moeten dan natuurlijk nog wel eerst geslacht worden. Misschien wordt het toch eens tijd voor een cursusje........die vond ik dus hier (n.a.v. de uitzending van M&H vanavond). Het is wel een end bij mij uit de buurt maar ik ga er eens goed over nadenken!! Weer "skills" erbij......

Ik weet dat mensen panisch reageren als je over bovenstaande begint "jeetje terug naar de prehistorie waarom zou je"...........Nou, omdat ik denk dat het mensen weer eens met beide voetjes op de grond brengt!! Aandacht bij en voor wat je 's avonds op je bord brengt en alles wat daarbij komt kijken!! Nu rennen we allemaal (nou ja het grootste gros dan........) uit het werk vandaan - drukdrukdruk - naar de grootsupers om een mandje met weet ik wat voor troep vol te gooien als het maar snel klaar is. Terwijl je heeeeeeeel veel simpel zelf kan maken en doen en daarbij precies weet wat er op tafel komt.

Het ene voedselschandaal is nog niet beslecht of het volgende komt alweer boven borrelen. En dat is alles wat aan het licht komt, kan je nagaan wat we (nog) niet weten?? En dat komt omdat we dit zelf willen??? Echt niet, dat komt omdat van bovenaf de boel vreselijk gemanipuleerd word, alles voor het grote geld.

Neem nou het massa ontslag bij de sigarettenfabrikant: dat is niet omdat er minder gerookt word dankzij allerlei campagnes en accijnzen. Dat is omdat PM nóg meer winst kan behalen als het fabriceren in het verre buitenland gebeurt. En dat er dan 1400 man in de WW terecht komt en binnen no time in de bijstand (de snelst groeiende onderlaag straks), tja dat is niet hun pakkie an.........

Oei, ik begon over zelf slachten geloof ik ;-)) ik vond daar nog een leuk stukje over op het net. Helaas kan ik de bijbehorende uitzending niet meer traceren maar de reacties zijn overduidelijk. Ik sta kennelijk niet alleen in mijn gedachtes over doorgeschoten idioterie.

En nu ga ik op zoek naar die zelf illegaal?? worstmakende mensen..........gevonden :-))

Er zijn er ook die wurksjops geven: bv. meneer wateetons of de man van de wildpluk **Tjonge, er is weer genoeg om over te mijmeren**
7 opmerkingen:

 1. Laat eens weten,wat je leerde. Die kennis lijkt me altijd wel een keer van pas komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben ook al een paar keer genoten van een aangereden haas. Vriend heeft heel vroeger van zijn opa slachten en villen geleerd en dat was toen nog heel gewoon omdat te doen in de achtertuin.
  Als we onderweg zijn vallen altijd de kleinste details hem op en zo speurt hij naar aangereden wild vaak geven vogels aanwijzingen. Prima voedsel als het die dag gebeurd is, je moet natuurlijk wel weten welke je je wel en niet meeneemt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn opa heeft heel zijn leven konijnen en hazen geslacht. Wij stonden daar als kind gewoon bij. Het lijkt vreemd, een dier doden, slachten en eten maar zo werkt het. Je stukje vlees van de slager en supermarkt is ook een levend dier geweest. Wil je dit niet dan moet je vegetarier worden.
  Is er niemand in de buurt die je het slachten zou kunnen/willen leren?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Konijnen, hazen, kippen; m'n vader slachtte vanalles en idd wij stonden daar ook bij te kijken maar we zagen als kinderen ook wel een keizersnee bij een koe gebeuren en zelfs het moeten doodspuiten van een veulen (vanwege een verlamd stuk darm) zagen we.
  'k Ben geen vegetarier geworden omdat 'k de vleesconsumptie dieronvriendelijk vind maar vanwege de massale uitbraak vanallerlei ziekten bij dieren.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. kijk eens op het blog van eenvoudigerleven.wordpress.com . Die fokt en slacht zelf konijnen en heeft eens een workshop gegeven. Hier wordt ook alles zelf geslacht en als het op een nette manier gebeurt heb ik er geen moeite mee

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik woon nu op een appartement maar als ik ooit een tuin heb zou ik ook kippen willen zetten voor eitjes en de slacht. Konijnen lijkt me al moeilijker omdat je die moet villen terwijl een kip plukken heel makkelijk gaat met warm water. Grotere dieren zoals varkens, runderen of schapen mag je volgens mij niet zelf slachten in België maar dat lijkt me sowiso praktisch al moeilijker. Lijkt me wel een interessante cursus trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn neef Henk slacht zijn eigen varkens, maar hij is wel officieel slager.

  BeantwoordenVerwijderen