vrijdag 31 januari 2014

Zo de maand zit er weer op...........

en de balans weer opgemaakt. De salarissen waren binnen en we hadden inderdaad ietsje meer - de beloofde tientjes koopkrachtverhoging - alle rekeningen zijn betaald en de termijnnota voor Uitwaterende sluizen is ook alweer binnen. Hier hoef ik niks mee te doen want die word vanaf maart automatisch in 10 termijnen geïncasseerd. Wel is deze weer ruim 20 euro duurder dan vorig jaar plus dat het gebruikersgedeelte er nog bij komt. Dan zal binnen enkele weken ook wel weer de OZB nota binnenrollen, mij benieuwen wat daar aan veranderd want die zou ook fors stijgen :-( en kregen we ook al en passant te horen dat we volgend jaar weer fors meer moeten gaan betalen voor de zorgverzekering. Hoe voorspelbaar toch en hup daar gaat je koopkrachtverhoging weer........in de bodemloze put van de begrotingstekorten op zowel landelijk als gemeentelijk niveau!! Een gewoon mens was allang&breed failliet geweest........Maar och die arme Weekers, die stapt zomaar op uit eigen beweging, zou ik ook doen als ik wist dat er toch een riant potje wachtgeld voor me klaarstond. Hij maakt er samen met z'n hele leger aan ambtenaren een zooitje van en laat de rest met de brokken zitten. Het hele belastingen/toeslagen/subsidie-gebeuren zit zo ellendig ingewikkeld in elkaar dat ze zelf ook niet meer weten hoe het nou ook alweer zit en hoe je fouten moet kunnen oplossen. Maar al die burgers die nu in de problemen zitten kunnen niet zo makkelijk de stekker eruit trekken. En moet jij eens opstappen bij je baas uit eigen beweging denk je dat er dan een potje geld voor jou klaarstaat??? Jaja ik ken het klaagverhaal wel van de hoge wal af: iemand die in de politiek stapt steekt z'n nek uit, stapt een onzekere tijd in, is uit het "gewone" arbeidsproces en weet niet of en waar hij na zijn diensttijd terecht kan........blablabla. Na een functie bij de overheid kom je ze maar al te vaak tegen in meerdere raden van bestuursfuncties, burgemeestersambten of andere leuke bijbaantjes. Maar je zal ze nimmer de nietjes uit dossiers zien halen, de schoenen van ambtenaren zien poetsen of anderszins totaal belachelijke nutteloze baantjes op straffe van 3 maanden geen uitkering :-(( Hoe verrot zit dit alles in elkaar.

En dan gaat misschien UPC met Ziggo nog samen dat zou ook nog wel eens een verandering in tarieven teweeg kunnen brengen in ieder geval brengt het extra werklozen met zich mee, samen een frontoffice plus technische dienst dat kan vast met minder mensen. Alleen de Raad van Bestuur niet natuurlijk die blijft gehandhaaft :-(( Maar weinig keuze om te veranderen heb je niet want samen beslaan ze 90!!% van de kabelmarkt. De enige keus die je dan nog hebt bekant is GEEN KABEL! Fijn toch al die schaalvergroting, bleghhh. TV zou er wat mij betreft uit mogen, evt. informatieve programma's die ik zou willen zien kunnen ook via uitzending gemist en het zou ook een stuk meer rust geven en weer een kostenverlaging :-) maar ja dat is wel erg extreem daar krijg ik de rest niet in mee............releks vogel ;-) 

  (bron: ingthings)


Ik ga in ieder geval wel een leuk weekend tegemoet, vanavond naar de toneelversie van De Passievrucht waar ik dankzij mijn werk twee vrijkaartjes voor heb gekregen. Sorry maar ik ben toch wel een kleine cultuurbarbaar, ik ga noooooooit zomaar naar het theater. Normaal zou dit kaartje 30 euro per stuk hebben gekost, je gaat met z'n tweetjes dus 60 euro, ook parkeren is niet gratis en een drankje in de pauze en verplicht je jas ophangen in de garderobe kost ook geld = dus best wel een duur uitje! Maar nu mag ik voor niks samen met Beppie, mij benieuwen of we het wat vinden? Dan morgen lekker een dagje vrij en zondag naar Den Haag voor les 2 van de permacultuurcursus deel 1. Ik moet nog wel even een survivalmandje maken voor in de auto want dat heb ik nog steeds niet en dat is niet preppers eigen ;-p dus een (fleece)dekentje, flesje water, lang houdbaar koekje en stenen bloempotje met waxinelichtje plus lucifers moet er toch minimaal wel in, komt goed! 

Fijn weekend allemaal!!!5 opmerkingen:

 1. Tja die rekeningen hebben wij hier ook alweer ontvangen, bluuuuuuuuuuuuuuh. Met 1 salaris (want ik heb nog altijd niets gevonden) en verder niets is dat dus echt wel even slikken. Je wordt er creatief van, dat wel. Net weer een afwijzing en daar word ik dan weer een beetje depri van. Adem in adem uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. He balen zeg die afwijzing :-( ze zochten volgens mij nog iemand bij de Aldi op de W.dijk?
   En heb je je al eens aangemeld bij Sandd voor een postwijk bij jou in de buurt??

   Verwijderen
 2. Dan is dat een duur theater waar je heen gaat. Ik ben begin december naar deze voorstelling geweest. Kost hier €17,00. Parkeren was gratis. Alleen op koopavond betaald parkeren. Garderobe is gratis. Er was geen pauze dus het was €17,00. Meer niet. Ik vind het bijvoorbeeld goedkoop tov bioscoop. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Hét Theater van het Jaar 2013!! Zal wel iets met gemeentelijke subsidies te maken hebben denk ik, dat grote verschil :-( En parkeren mogen we hier betaald tot 's avonds 23.00 uur aan toe, ook allemaal om de gemeentekas te spekken. Tis niet anders......

   Verwijderen
 3. Wij hwbbn al jaren geen kabel meer, maar kijken wel tv :-)
  Eerst via een schotel, daarna alleen uitzending gemist en nu hebben we uitzending gemist in combinatie met 'netflix' 8 euro per maand en dan kijken wanneer je zelf wilt. Misschien niet met alles. wat je via de kabel kunt zien, maar daar hebben we geen last van. De meeste programma's zijn toch echt te dom (niet om tegen schenen te schoppen, maar dat vind ik echt als we toevallig eens ergens via de kabel kijken.... het lijkt alsof het niveau met het jaar daalt... )

  BeantwoordenVerwijderen