vrijdag 5 april 2013

Restverwerking - soep


( illustratie gevonden bij Sannekookt )


Maak je graag soep dan hoef je daar helemaal géén kant-en-klare spullen voor te kopen alleen een beetje vooruitziende blik hebben en restjes natuurlijk ;-)

Voor de bouillon spaar je de kippenkluif/botjes en/of andere resten van braadsels op. Ook restjes vlees voor de vulling kunnen hierbij, dit bewaar je natuurlijk weer in een onvolprezen bakje in de vriezer. Heb je genoeg dan trek je daar je vleesbouillonnetje van bv. op een oliestelletje, lekker slow! Kan ook met visafval waar je misschien op de markt voor een heel klein prijsje aan kunt komen..........

Wil je vleesloos dan hoef je helemaal geen dure "bouquet garni's" te kopen: iedere keer als je prei hebt, selderij, peterselie, worteltjes enzovoorts dan bewaar je daar ook de schoongemaakte resten van in zo'n diepvriesbakje. Dit gaat dan echt om de resten, dus de kontjes van wortels en prei, maar ook het groene blad van de prei en de steeltjes van een bosje peterselie of selderij. Is het bakje vol dan trek je daar een heerlijk geurende basis van!! Aanvullen met kruiderijen en varieer met de vulling al naar gelang je een heldere of gebonden soep wilt hebben. Is de soep te zout dan kook je een aardappel mee..........maar ook een restje reeds gekookte aardappel kan. Beetje pureren en voilá een gebonden soepje vooraf.1 opmerking:

  1. Ook het afgetsel van een blikje knakworst is goed in de soep te gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen