donderdag 28 maart 2013

Post tarieven WEER omhoog!


Het moet nog goedgekeurd worden door de Opta maar PostNL gaat er vanuit dat de prijs van een gewone postzegel van € 0.54 naar € 0.60 gaat! Men gaat voor een prijsverhoging van 10 of 11 procent...........tegelijkertijd worden bijstandsgerechtigden én mensen met een arbeidshandicap ingezet als postbezorger onder het mom dat ook dit bedrijf graag wil meewerken aan een betere arbeidsintegratie maar verderop in de diverse krantenartikelen staat te lezen dat men er alles aan doet om de kosten binnen het bedrijf te drukken. Of lees tussen de regels door.........deze nieuwe werknemers zijn goedkoop voor de baas en zodoende een mooi middel om de winst voor hen die daarmee aan de haal gaan te vergroten. En dat zijn niet de gewone bezorgers BLEGH. Ik haat het als bedrijven onder het mom van mooie termen alleen maar naar hun eigen gewin kijken. Kreten als Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen of "het sociale gezicht" van de onderneming. Net zoals de woorden duurzaam, fairtrade, biologisch verantwoord, 100% composteerbaar en meer t.b.v. de marketing worden misbruikt.......

Sla dus NU rollen postzegels met een 1 in en 
zoek naar alternatieven als je veel post verstuurd!
De gulden postzegels mogen straks ook al niet meer......
De verhoging zal per 1 juli a.s. ingaan.

4 opmerkingen:

 1. Ja, 6 cent! (Da's per postzegel 1 gulden en 32 cent als ik me niet vergis) Belachelijk....ik ga zeker wat extra postzegels kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is weer een vervelend gevolg van de privatisering! Ik kijg post (catalogus, reclame op adres, pakjes uit Duitsland) van 4 verschillende bezorg-bedrijven maar kan hier in het dorp mijn kaarten en brieven alleen versturen via Postnl. Dus hoe vervelend zo'n prijsverhoging ook is: ik kan het begrijpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze willen graag compenseren dat er minder post is. Maar ben ik dan gek of is het dan stom om mensen maar nog meer te ontmoedigen, door alles weer duurder te maken?
  Maar als mn spaargeld het toe laat ga ik zeker wat extra postzegels halen. Want ook europa en wereld gaan dan duurder worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Over de tarieven buiten nederland wordt niets veretld. Die blijven dus de zelfde waarde houden. Ik verstur veel postbuiten nederland en weet nu niet hoe dit zit. Internet geeft niets aan.

  BeantwoordenVerwijderen