donderdag 28 maart 2013

Restverwerking deel 2

Vandaag de bloemkool

Deze koop je altijd per stuk dus je neemt de grootste die je vinden kunt en eet er meermalen van. Neem ook zeker de extra losse bladeren mee die er altijd bij liggen!

Maak de bloemkool schoon en blancheer de roosjes zodat je enkele porties kunt invriezen.
Eén portie eet je nog dezelfde dag. 

Zitten er langere steeltjes aan de roosjes dan snij je die er nog af, deze rasp je tot koolsnippers om te wokken. Dit kun je ook prima doen met de stelen van broccoli.

De bladeren splits je weer in twee gedeeltes........

De nerven van de grote bladeren maak je schoon en stoof je in een beetje boter totdat ze gaar zijn, zo heb je "armeluis-asperges". Evt. leuk je dit op met een sausje :-)

Het bladgroen en de fijnere witte nerven snij je fijn en zijn beide ook prima te gebruiken als wokgroente.


En zo gebruik je de hele kool!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen