vrijdag 15 maart 2013

Mooie besparing cq. extra aflossing.........

door een simpel telefoontje van JutMan eerder deze week naar onze bank, gaan we de rente van de hoofdhypotheek laten aanpassen wat ons 1700 euro op jaarbasis gaat schelen en dat voor de komende 5 jaar! We hadden een brief ontvangen dat we voor een ander hypotheekdeel de rentevaste periode moesten gaan aanpassen eerdaags met daarbij een aantal opties. Onze hoofdhypotheek loopt nog 6 jaar maar wilde JutMan eigenlijk nog graag om laten zetten naar een spaarhypotheek dus belde hij rechtstreeks naar de bank om te horen of we dat nu ook tegelijk konden laten regelen. Een spaarhypotheek werd ons afgeraden want nog afgezien van het feit dat we daar eigenlijk al te laat mee waren (ivm. de veranderde regels??) zou ons dat een heleboel geld gaan kosten voor het oversluiten, dat werd 'm dus niet. Maar de beste man raadde ons aan te kijken naar het tussentijds aanpassen van de rentevaste periode, we moeten dus eigenlijk nog 6 jaar voordat we ├ęcht moeten gaan veranderen maar als we dat nu al doen scheelt ons dat dus zoveel geld. Wel betalen we daar 225 administratiekosten voor maar die halen we er dubbeldik weer uit. De rente op de kleinere hypotheek die we dus nu ook gaan aanpassen voor de komende 5 jaar bespaart ons nog eens zo'n kleine 50 euro per maand en dat alles gaat dan mooi naar de aflossingen op het geheel!! Kassa.....

Het loont dus best wel om zelf eens naar de bank te bellen voor een tussentijdse aanpassing, daar heb je helemaal geen dure tussenpersonen voor nodig ;-)

Over tussenpersonen gesproken: wij liepen laatst in een winkel waar ons voormalige TP ook rondliep met zijn vrouw, deze man heeft ons dus destijds verschillende K*polissen geleverd en zijn kantoor is daarna met de noorderzon vertrokken......Nu liep hij daar dus te winkelen maar toen het op betalen aankwam bij de kassa weigerde zijn pinpas wegens onvoldoende saldo. Hij riep nog iets over dat dat niet kon want hij had net wat overgeboekt van de een naar de andere rekening........ja ja. Wat zal hij zich lullig gevoeld hebben maar je snapt natuurlijk wel dat wij even hebben lopen gniffelen, gerechtigheid...........

Voor nu ga ik mijn kortingsbonnen eens sorteren met een lekker kopje thee erbij, er werd vanmorgen zomaar een heerlijk doosje blueberry muffin thee gebracht van Yunomi, ik wist niet eens meer dat ik daarbij ingeschreven stond :-) samen met de zelfgebakken kokosmakroontjes komt dat helemaal goed. Het supermakkelijke recept vond ik bij een medeblogster:

175 gram gemalen kokos ( 1.80 bij de toko voor 300 gram, kan dat goedkoper?)
150 gram rietsuiker (volgende keer ga ik experimenteren met minder)
2 eieren (van eigen kippies)
eetlepel melk
snuf zout

Maak hiervan balletjes en laat ze in ongeveer 25 minuten lichtbruin bakken in de oven op ca. 170/180 graden SMULLEN!


7 opmerkingen:

 1. Zoohoo, da's inderdaad echt een hele mooie besparing. Goed gedaan zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even voor je opgezocht in mijn huis. Theunisse gemalen kokos 125 gram 52 cent bij Bas van der Heiden, oftewel Dirk van den Broek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Willemien, ik heb de graden erbij gezet maar het gaat best wel snel dus houd het goe in de gaten!

  @OpnieuwBeginnen: bedankt voor het opzoeken, dat kan dus best goedkoper zie ik al.......dat word op naar Dirk en wat inslaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat wordt morgen naar de Dirk. Ik zal ze goed in de gaten houden. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. jutvrouw,
  bedankt alvast voor het kijken naar mijn parkeerprobleem.!
  enne ik denk dat ik de bank ook maar ff bel maandag, die kon ik nl nog niet tussentijdse renteaanpassing, onze loopt ook nog ongeveer 6 jaar ,maar als mijn bank dit ook doet is mij dat die 225 administratiekosten wel waard.
  wordt vervolgd.
  groetjes monique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. continuously i used to read smaller content which also clear their
  motive, and that is also happening with this article which
  I am reading at this place.|

  Feel free to surf to my website :: homepage ()

  BeantwoordenVerwijderen