vrijdag 15 maart 2013

Extreme Cheapskates

 
Vanaf morgenavond (iedere zaterdag) om 22.00 uur op TLC
 
Vorige week zaterdag weer heerlijk zitten lachen om een aflevering (die ik overigens al eens gezien had) van EC, sommigen dingen gaan ook mij te ver maar het doorknippen van tubes is bij mij ook routine! Ik ben toch vaak weer verbaasd hoor hoeveel er nog in flessen, tubes etc. zit aan tandpasta, shampoo, cremetjes of ketchup.........en de huisgenoten nemen die tic gewoon over. Fles wasmiddel bijna leeg? Een paar drupjes water erbij, omschudden en je kunt er nog weer twee keer van wassen. Tube tandpasta door de midden en weer een week poetsen, ketchupflessen worden bijgevuld met een klein beetje water en vormen zo een basis voor spaghettisaus. O zo hilarisch als een van de kids zo'n fles dan pakt om wat ketchup op een broodje kaas te doen ;-) ik moet ook maar eens gaan kijken of ik hier en daar gratis zakjes ketchup kan begaan om zelf de flessen bij te vullen haha.  En manlief maar roepen: DAT gaan we dus niet doen hè.......maar goed dat roept hij ook van de woonmantel uit de Genoeg. Maar als het koud is boven dan gaat er wel gewoon heerlijk ouderwets een extra deken over het bed, niks géén modern gedoe met elektrieke onderdekens, ik moet er niet aan denken :-( en tegen kouwe voeten helpen heerlijke toffels ook prima, wij hoeven geen vloerverwarming. En geld zoeken rondom apparaten: ik kijk altijd of er ergens iets ligt hoor, wie het kleine niet eert....
 
Maar vanaf morgen dus een nieuwe reeks afleveringen.............en zo te zien gaan ze in ieder geval dumpsterdiven,
ik zit alvast klaar voor de buis!
 


12 opmerkingen:

 1. Haha, ja ik heb ook al wat via YouTube zitten kijken. Soms gaan mensen te ver...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb al steeds de vooraankondiging gezien op TLC en ben wel benieuwd! Ik ga dus zeker ook kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tube tandpasta open knippen vindt ik al te ver gaan moet je ook een schaar in badkamer hebben en dat lijkt mij niet handig met 4 kids, en vroeger wel eens gedaan en voor die ene druppel :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nou... tubes openknippen loont echt! tandpasta, creme, je doet er bijna een week langer mee. en je kunt natuurlijk ook je scharen ergens anders leggen en daar dan even naartoe lopen. :)

   Verwijderen
  2. Er staan hier nu 2 geknipte tubes en het is zeker 2 tot 3 weken wat er nog in zit. Gemiddeld gebruiken we veel te veel tandpasta per poetsbeurt.

   Verwijderen
  3. als je hem halver wegen doormidden knip kan je de andere helft er zo overheen schuiven

   Verwijderen
 4. Zoals al eerder vermelde heb ik dat velen jaren geleden wel eens gedaan en ik was teleurgesteld voor die ene druppel kan ik geen 2 of 3 weken mee poetsen, is denk ik kwestie van tube op juiste wijze uitknijpen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij tandpasta zit er nog weinig in hier. Dat is niet heel erg lonend. Maar met saus is dat best een goed idee. Ik heb een hekel aan weggooien als er nog een beetje in zit, wat hier toch wel gebeurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Is een besparing wat niet echt loont, net als dat herbruikbare wc-papier zag er ranzig uit en ik geloof ook niet dat je daar wat mee bespaard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik wil niet weten hoe het daar ruikt in de wc met zo een bak er naast
   gr. tineke

   Verwijderen
 7. dit gaat mij ook veel te ver
  vond het ook geen leuk programma eigenlijk, te Amerikaans.
  en te opgenomen .

  groetjes monique

  BeantwoordenVerwijderen
 8. sommigge gaan wel heel ver je mag toch ook nog wel een beetje leven en geld kan je toch niet meenemen
  groetjes tineke

  BeantwoordenVerwijderen