vrijdag 16 december 2011

Waarom zitten er maarzo weinig uren in een dag :-p of wil ik teveel..........

Morgen gelukkig een dag vrij, zondag en de rest vandeweek aansluitend wel weer werken maar dán heb ik toch wel 1 week Kerstvakantie!! Lijkt me heerlijk, ik wil dan alleen wel zorgen dat alles wat MOET worden gedaan al klaar is zodat ik me kan storten op de goede voornemens en andere LEUKE dingen. Eén goed voornemen: vrije dagen inplannen, is al op de rit. De dagen zijn aangevraagd en ik heb zelfs gezien dat er al eentje is toegewezen :-)) de anderen zijn: consuminderen in gewicht <LOL> maar daar moet ik wel geheel achter staan wil het slagen, kort koppie haar, meer tijd voor "handmade", en uiteraard gewoon doorgaan met (be)sparen & aflossen. Dat laatste komt wel goed, de afgelopen twee jaar zijn omgevlogen en als ik zie wat we zo zelf al hebben afgelost WOWW!! We wilden eigenlijk het geld wat we van de belastingteruggave hebben ontvangen samen met alle reserves die we maar konden begaan aflossen aan de banken om er maar vanaf te zijn. We hielden rekening met een fikse rentebesparing omdat we veel eerder aflosten dan aanvankelijk gedacht maar op de een of andere manier klopt óf onze gedachtegang niet of heeft het incassobureau zijn eigen rekenmethodes want we schieten er niet veel mee op helaas. Ja voor ons gevoel wel, want we zouden onze twee grootste schuldeisers kwijt zijn maar ook onze buffer........er hoeft dan maar iets te gebeuren met de auto of dat we ons eigen risico van de zorgverzekering moeten aanspreken en we zouden dat niet op kunnen vangen. Gaan we dus niet doen! We gaan gewoon dat laatste jaar van onze sanering op eigen kracht doen en zijn dan al een half jaar eerder klaar als berekend!!

Voor nu ga ik bedenken voor wie ik een kerstpakket kan maken, ik weet hoe blij wij ermee waren vorig jaar en ik heb voorraad zat. We kunnen een pakket maken en bij de redactie van de regionale krant afgeven in ruil voor een theaterkaartje, we kunnen doneren aan de mensen van de voedselbank die bij de supermarkten staan, of toch dat pakket maken voor JutMans neef met gezin die na jaren ellende (failliet, onderduiken, ontkennen en koppigheid??) uiteindelijk nu een legaal huurhuisje heeft en in de WSNP is beland. Dit hebben we alleen van horen zeggen en ook heel summier want mijn zwager en schoonzus hebben het niet graag over hun enigskind. Hij vind het allemaal maar zoon's eigen schuld en wil zelf ook niet helpen al zou hij het financieel best kunnen, koopt liever zelf een ander huis en auto, zo triest.........

Weet je, ik ga gewoon alledrie de opties doen, in het kader van de Kerstgedachte: SAMEN DELEN en volgende week zou ik ook graag weer eens meelopen met de Fakkeloptocht op kerstavond. Wij liepen vroeger thuis uit traditie alle jaren mee (er zijn vroeger ook echt goeie dingen gebeurd). Dit jaar word de optocht voor de 25e keer gehouden en het wordt tijd deze draad weer op te pakken, ik heb het al zo vaak geroepen maar DOEN is het sleutelwoord voor 2012!

3 opmerkingen:

 1. Geweldig die voornemens van je! En respect dat jullie die sanering zo goed weten te handelen.
  Mijn voornemens zijn iets anders, ik wil juist minder vrije tijd en heb me dan ook net aangemeld als vrijwilliger bij het smd. In 2012 wil ik me weer nuttig voelen. Wat het consuminderen met kilo's betreft, daar hoef ik me nu eens niet zorgen om te maken. Na mijn maagverkleining zou het nu eindelijk eens vanzelf moeten gaan :).
  Gister haalde ik met de LIHL bonnen 8 flessen dreft zowat gratis en ja, ik heb de dames en heren van de voedselbank ook zien staan. De hele weg naar de kassa heb ik afgewogen, wel of niet een paar flessen doneren. Ik heb het niet gedaan.
  Voor mij te anoniem, te ver weg. Daarbij toch ook het gevoel van ik werk er hard voor en kan ook niet zomaar alles.
  Maar ik ga wel een pakket maken voor een schoolgenootje van mijn zoon. Daarvan ken ik het verhaal, niet door spenderen en risico's nemen in de schulden geraakt maar 'gewoon' pa die een nieuw gezin sticht en geen alimentatie overhoud voor zijn oudste kinderen die beide al jaren ziek zijn en hoge kosten hebben. Ik weet zeker dat mijn pakket goed terecht komt.
  Veel succes met de voornemens!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele goede voornemens! Ik ga met je meedoen. Juist ook hier is het nieuwe jaar het jaar van DOEN!!

  Groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook druk met de DOEN voornemens ..
  Nog beter letten op energie
  Opruimen en inpakken
  Verhuizen (jaja eindelijk een beetje jouw kant op)
  Kilo's Consuminderen (wil auriculo laten doen)
  Studie Voedingsdeskundige (ben al begonnen)
  Even genoeg dacht ik zo hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen