donderdag 7 december 2017

Blog opnieuw leven inblazen :)

Na een hele lange afwezigheid wil ik toch weer gaan bloggen, tijdje op feestboek rondgehangen maar kan daar toch niet altijd mijn ei kwijt :D . Met een blog heb je meer schrijfruimte en heb ik het gevoel meer te kunnen sparren al dan niet anoniem. De insteek is natuurlijk nog steeds hoe te leven met zo weinig mogelijk en alhoewel wij niet mogen klagen is onze buffer........nagenoeg NUL. We hebben kunnen sparen maar steeds was er wel weer een reden waardoor dit saldo (rap) slonk. Kinderen die geholpen "moesten" worden (studie en/of andere perikelen die het nodige geld hebben gekost) een andere auto (nee niet weer een ander maar gelukkig nog steeds de bus uit de blog van alweer een jaar geleden) en een broodnodige nieuwe scooter die we contant wilden betalen (want schulden dat nooit weer ;-) en last but not least hebben we achter een veranda laten bouwen, lief's grote droom en waar we van het buiten kunnen genieten met weer & wind :) Maar aangezien onze beider banen weer eens op de tocht staan - die van man het meest, ik heb vrijwillig een paar uur en 150 euro per maand ingeleverd - is het tijd voor pas op de plaats. Gister is dus de portemonnee met huishoudgeld omgekeerd en de conclusie was € 140.- voor de komende dagen oftewel de € 10,- per dag challenge is weer van kracht! We zijn met 3 personen, 5 katten en een hond op barf, 6 kippen en de haan maar daar is nog graan voor in de ton. En er zal een keer getankt moeten worden met de scooter, alles dus van die 140 euries.....wij gaan ervoor!! Gister niets uitgegeven, wij aten beiden op het werk en namen dus een kliek uit de vriezer mee en zoonlief at een lasagne die nog in de koelkast stond. Vandaag heeft manlief wederom een avonddienst en eet dus weer iets lekkers uit de vriezer en voor zoon en mijzelf moet er iets worden geflanst met wat er is. De uitgave van vandaag was het betalen van een parkeerkaartje van € 1.50 bij het ziekenhuis waar ik met de oudste mini-jutter moest zijn. Volgende keer gaan wij op snor naar een onbetaalde plek in de buurt en voor de rest ga ik de deur niet uit, ik heb verder vrij vandaag en ga wat rommelen in en om het huis. Tot latersss!!

17 opmerkingen:

 1. hoop dat je blijft bloggen, ik mocht altijd graag je blog lezen, Gr. Cisca Servie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Ciska, ik ga mijn uiterste best doen, bloggen is leuk!!

   Verwijderen
 2. Leuk dat je weer komt bloggen, welkom terug ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Adrianne, wat leuk al deze fijne reacties. Leuk dat je ook weer meeleest :)

   Verwijderen
 3. Leuk dat je er weer bent...ik volg je!!WMT

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga mijn best doen ;-) is ook een mooie leidraad!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waarom dan een veranda laten bouwen, als er 2 banen op de tocht staan. Ik snap het niet.Karin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wiens baan staat er tegenwoordig niet op de tocht ;-) iedereen moet maar worden vervangen door robots of mensen moet steeds meer taken doen in minder tijd want meer afgebrande mensen oplevert! Nu we nog een extra centje hadden staan op de bank hebben we dit geïnvesteerd in iets waar wij heel veel plezier aan beleven. Wij zijn heel erg blij met ons huis & tuin en hebben nooit de behoefte om het ver weg te zoeken dus daaraan geven wij géén duppie uit. Het geld is dubbel goed besteed aangezien wij onze zoon deze klus met een maatje hebben laten doen. Geld maakt niet gelukkig, het is makkelijk maar wij raken niet in paniek als het er niet is :D

   Verwijderen
 6. Leuk dat je er weer bent. Yasr

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat ook jij weer meeleest Yasr, ook welkom terug :D

   Verwijderen
 7. Ik ga je weer volgen. Leuk dat je er weer bent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Ik ga ook weer lekker bij jou meelezen :) niks zo fijn als elkaar inspireren.

   Verwijderen
 8. Fijn dat je er weer bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat je er weer bent. Dagje pannenkoeken is hier altijd feest. Meel kost niks eieren heb je zelf en een beetje melk aanlengen met water. Snufje zout. Evt nog te beleggen met wat je in huis hebt. Wellicht heb je nog spullen die je MP kan zetten? Hier ook baan die op de tocht staat. Ben zelf aan t nadenken of ik sowieso er wil blijven werken wamt elke drie jaar een grote reorganisatie gaat je niet in de koude kleren zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pannenkoeken eten is inderdaad heerlijk budgetvriendelijk, we smullen regelmatig ;-)

   Verwijderen