vrijdag 8 december 2017

Bespaartips uit de geld&recht nieuwsbrief van het blad Plus :)

Marieke Hensemans geeft acht nieuwe bespaartips.
1: Gratis stedentrip zonder vermoeide voeten
Via de website van googleartproject.com kun je virtueel ronddwalen in de mooiste musea ter wereld. Het Rijksmuseum in Amsterdam, musea in New York, Parijs, Sint Petersburg, Santiago, Isfahan, Seoul en honderden andere kun je  ‘binnenlopen’. Je kunt op de site zoeken op plaats, tijdperk, stroming en kunstenaar.

2:  Onbetaalbaar december cadeau
Ga er eens voor zitten en vertel die beste vriendin, (schoon)zonen en dochters, broers en zussen in een gedicht waarom ze zoveel voor je betekenen.  Eerst in klad, dan in schoonschrift op een mooie kaart in dito envelop.  Het kan best eens hun mooiste cadeau worden.

3: Licht prijsje
Uit Consumentenbondtesten blijkt  de 6W Helder LED lamp (peervorm) te koop bij Hornbach die € 4,50 kost, niet veel onder doet voor de beste uit de test. Dat is de Led Reftoft, 6 W van Osram, wel bijna drie keer duurder, namelijk € 12,50.

4: Stuur nooit SIM-kaart op!
ING signaleerde nieuwe fraude methodes. Fraudeurs vragen je op een valse ING site in te loggen en willen vervolgens dat de SIM-kaart van je telefoon wordt opgestuurd. Daarmee kunnen ze TAN codes ontvangen en je rekening plunderen. Of ze vragen TAN codes te scannen en versturen. Beide never nooit doen!

5:  I'm dreaming van een niet zo dure Christmas....
Koop niet bij de eerste aanvechting grappige nieuwe kerstversiering. Ga naar huis en haal de eigen kerst-doos tevoorschijn. Die bevat waarschijnlijk genoeg voor drie huizen. Versier zo laat mogelijk. Kerstartikelen worden vlak voor kerst vaak al afgeprijsd en ook de bomenhandelaar laat dan de prijzen zakken.

6: Investeer in sfeer
Weet je hoe winkelmanagers ons in een heerlijke stemming brengen (in de hoop dat we meer kopen)? Met muziek en geur. Daar hoeven we de deur niet voor uit. Draai kerst-CD’s en zing lekker mee. Laat wierrook en/of geurkaarsen branden, geef aandacht en gezelligheid, dat geeft gegarandeerd een hoog rendement.

7: Kook-idee voor kerstdiner
Winkel eerst in je eigen kast, gebruik alle gekke blikjes uit kast of kerstpakket en plan normaal maakbaar lekker eten dat iedereen lust. Zoek uit hoe laat de winkels dichtgaan vlak voor kerst. Een uur voor sluitingstijd is het heerlijk rustig en worden de duurste rollades afgeprijsd.

8: Gratis kaarsen verdubbelen
Een wereldberoemde bespaartip: plaats kaarsen voor de spiegel, dan heb je er tweemaal zo veel.


3 opmerkingen:

 1. De dag na Kerst zijn alle (houdbare)kerstspullen/versieringen extra afgeprijsd is mijn ervaring. Sla dan je slag.
  Tip 2 vind ik heel erg inspirerend. Dank je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OP Led kun je zeker besparen, vooral nu het aanbod steeds hoger wordt. Het meeste bezuinig je natuurlijk wanneer er gewoon niets aan staat ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I think this is one of the most significant information for me.
  And i’m glad reading your article.
  But should remark on some general things, the web site style is perfect,
  the articles is really great : D. Good job…
  หนังดราม่า

  BeantwoordenVerwijderen