maandag 22 februari 2016

Rekeningen betalen.......

Alles wordt geautomatiseerd en bedrijven dwingen je constant een kant op waarbij eigen inbreng beperkt wordt tot bijna nul...........Ja ik weet dat rekeningen betaald moeten worden en dat doe ik ook braaf alleen ervaar ik meer en meer de wurggreep en de arrogante houding van sommige bedrijven. Zo heb je daar de kabelaanbieder Z. met z'n allesinéénpakket (als het aan mij lag pleurde ik de TV de deur uit maar ja ik heb het niet alleen voor het zeggen) zij schrijven steeds maar vroeger af :( Ik kreeg nu op de 18e al bericht dat de nieuwe nota klaarstaat - voor maart dus! - en op de een of andere manier ruiken zij gewoon wanneer er geld op de rekening staat en schrijven zij het abonnementsgeld af wanneer het hen uitkomt. Vaak dus al rond de 22e, voorheen was het rond de 28e dat ze afschreven toen was het ook nog U. maar zij zijn dit steeds meer naar voren gaan trekken, ik vind dit echt te gek voor woorden. Je betaald vooraf een dienst die vaak nog belabberd is ook (blokkerig beeld / internet verbinding die zomaar wegvalt) en als je daarover belt dan ligt het standaard aan jouw spullen en aan hoe de verbinding het huis binnenkomt, zo wonderlijk?? Ik heb het kleine beetje wat ik nu nog op de betaalrekening had staan weggeboekt naar de spaar, het lopende saldo is nu 0,00 best een gek gezicht ;-) ze wachten maar!!
 
Nu is er weer gesteggel bij zoonlief die toch maar weer een maandnota voor de (h)eks moet betalen terwijl zij dat volgens afspraak zou hebben gedaan (onder dreiging van "als je dat niet doet dan teken ik de papieren niet" wie wilde er nou scheiden?........zucht) en dus ontstaat er weer een achterstand die eigenlijk geen achterstand is of eigenlijk niet had hoeven zijn. De maand februari had weliswaar al betaald moeten zijn maar voor het gemak telt Z. daar gelijk de nota van maart alvast bij op met een standaardriedeltje van dat er een betalingsachterstand is van twee termijnen terwijl de nieuwe maand notabene nog moet beginnen!! Voor het gemak sturen ze je dan een i-Deal link om te betalen maar daarin kan je niks wijzigen en als zoon daarop zou klikken dan betaald hij dus ook gelijk weer de maand maart voor haar en weer tegen alle gemaakte afspraken in!!!!!! Dan ga je handmatig proberen één termijn proberen over te boeken maar dat kan niet want je hebt een betalingskenmerk nodig en die is er natuurlijk niet. Nu opgelost door een betalingskenmerk van een vorige maand in te vullen met als extra vermelding naam, adres, klantnummer en BETALING ABONNEMENT MAAND FEBRUARI!! Op deze manier kan hij indien nodig met een printscreen aantonen dat het wel degelijk betaald is maar er komen geheid weer allerlei mails cq. brieven binnen over vermeende niet-betaling GRRR
 
Vandaag komt er een man over de vloer die vanuit??? komt kijken of we in aanmerking komen voor isolatie zonder dat het ons een cent kost......omdat we onder de rook van Schiphol en het havengebied wonen. Ik heb er geen vertrouwen in maar laat het gaan. Manlief wil ook via Urgenda info aanvragen over het klimaat neutraal plan. Hierbij zou je een lening kunnen afsluiten die je in 15 jaar mag terugbetalen tegen goede voorwaarden zodat je helemaal geen energielasten meer hoeft te betalen en je geheel zelfvoorzienend wordt. Jaja en jij denkt dat de (r)overheid dat toestaat? Heb je weleens je energienota goed bekeken: je betaald belasting over belasting hoe een mooi melkkoetje is dat voor de schatkist. Als iedereen écht zelfvoorzienend zou gaan leven dan zou dat geen cent meer opbrengen. Kijk maar naar hoe de zonnepanelenlobby op volle toeren draait: je schaft met subsidie panelen aan en levert energie terug aan het net, maar valt de stroom uit dan heb jij toch geen stroom want je hebt geen eigen opslagcapaciteit (schijnt officiëel verboden te zijn) en nu zijn er plannen in de maak om al die zonnepaneelbezitters een toeslag te laten betalen voor alles wat ze terugleveren??? Omgekeerde wereld.....
 
 
 
 
 
 
 

4 opmerkingen:

 1. Wij maken bijna op wat er opgewekt wordt. He zonnig, stofzuigen, vaatwasser aan bakken in de oven, wasmachine aan..

  Er zijn accu's om overproductie op te slaan, deze zijn echter nog erg prijzig. Over enkele jaren is de opslagcapaciteit verbetert ten opzichte van nu, de grootte van de accu is minder en dan is de prijs ook beter.

  En ja die leningen zijn er inderdaad. Wij hebben de zonnepanelen geleend. Tegen o,5%rente en 90 euro afsluitkosten. 4500 euro kost op deze manier slechts 200 euro in 10 jaar tijd. Besluiten zeeenzijdig de voorwaarden te veranderen? Best betalen we de rest ineens.

  En als je teruglevert wil de overheid overenkele jaren btw gaan vangen, omdat je producent bent. Je houdt er dan nog steeds iets aan over.

  Ik zeg niet dat de overheid naar individuele burgers kijkt als ze plannen maken en uitvoeren maar zezijn er ook niet op uit om je kapot te maken.. Zoveel wantrouwen past niet.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar met leverancier Z. Het is dat mijn man een bepaalde zender van hen erg leuk vind, anders was ik ook overgestapt. Nou moet ik eerlijk zeggen dat de aangeboden diensten goed zijn, maar de klantvriendelijkheid zakt beneden het vriespunt bij hen.
  Succes in ieder geval met Z.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Getver wat een financieel gedoe, rot geld. Maar serieus, opslagcapaciteit bij zonnepanelen verboden? Ik heb toevallig net uitgezocht dat dit wel kan, nog aardig in de kinderschoenen staat, maar momenteel erg duur is. Verder zag ik ook dat je met zonnepanelen nog beter even kan wachten met de slimme meter. Sowieso eigenlijk, ze doen alsof het verplicht is, maar dat is niet zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I think this is one of the most significant information for me.
  And i’m glad reading your article.
  But should remark on some general things, the web site style is perfect,
  the articles is really great : D. Good job…
  ผลบอลพรีเมียร์ลีก

  BeantwoordenVerwijderen