vrijdag 5 februari 2016

Bijna weekend.........

nog even een paar uurtjes aanwezig zijn op lokatie en dan een druk weekend, druk maar heerlijk om er even tussenuit te zijn. Thuis lukt het niet echt om mijn eigen draai te vinden, constant wordt de energie gezogen naar dingen die ik niet kan veranderen en/of negativiteit en uiteraard de gewone dagelijkse beslommeringen. Vanavond voor de eerste keer naar de bijenschool :) wordt wel lastig om vol te houden want is best intensief maar het MOET gewoon van mijzelf, ik wil tenslotte een perma imkerinnetje worden! Dan morgen een vriendinnetje ophalen met dochter om een middagje te gaan free-huggen en zondag een workshop gepland om te leren eco-printen op textiel. Jippie, jippie, niks uitslapen wat wel een beetje jammer is want slapen doe ik op het moment voor gene meter :( ik heb de meest idiote dromen en moet nog uitvogelen wat ze betekenen maar dat valt vanzelf op z'n plek als de tijd daar is. Volgende week heb ik wel twee dagen echt vrij met wat schuifwerk dus dat wordt dan bijtanktijd.
 
Er moet vandaag nog wel even gebeld worden met de belastingdienst want leuker kunnen we het weer niet krijgen en zeker niet goedkoper?? Er moet van zoonliefs bijbaantje nog het e.e.a. terugbetaald worden wat we ook braaf doen maar wel in termijnen. Ik was zelf begonnen met een maandelijkse terugbetaling en dat ging op zich prima totdat de "dreigbrieven" kwamen, gelijk gebeld dat ik kon aantonen dat we iedere maand keurig 100 euro overmaakten die ook netjes verrekend werden. Daar kregen we ook steeds een nieuwe acceptgiro voor waar zwart op wit de volle 100 euro in mindering stond. Maar ja moeilijk als het makkelijk kan :( "mevrouw heeft u ons gebeld voor een regeling?" euhh nee dat niet maar u ziet toch dat het loopt?? Ja dat klopte maar dat gaat zomaar niet.......meneer maakte een aantekening in "het dossier" dat we bij deze een regeling hadden getroffen en het was in orde zo. So far so good, beetje omslachtig maar ja de machtige BD wil natuurlijk het laatste zegje erover er veranderde niks...........dacht ik tot gister. We kregen keurig weer een nieuwe acceptgiro waarop in ene stond dat er van de laatst gestorte 100 euro 57 euro was afgeboekt als "openstaande kosten" en de rest ging van het totaalbedrag af????????? Ik bel dus never meer voor een regeling, als je niet belt gaat netjes het gestorte bedrag er vanaf en als je een regeling treft kost dat extra geld, gauw verdiend voor de schatkist :(((((
 
Zoonlief moet ook nog even met mijn telefoon bellen o.a. naar de advocaat en de energieleverancier. Hij heeft een tel. abonnement van 36 euro per maand maar gaat er rap overheen als hij niet uitkijkt wat ie doet en ik eentje van 5 euro maar houd altijd over ;-) Maar voor nu kunnen we daar niets mee want zijn abo is natuurlijk net weer verlengd voor 2 jaar (zodat ex weer een nieuwe foon kon krijgen) dus daar zit hij voorlopig aan vast. Wel heeft hij het internet uitgezet zodat dat niet voor extra mb's kan zorgen. Enige weken terug zijn zoon en ex bij de rechtbank geweest om de voorzieingen door te spreken  m.b.t. de kleine meid en het huis waar zij dus woont en zoon voor betaald. Bij de rechter is bepaald dat zij vanaf januari zelf voor de gebruikerslasten zou opdraaien - niet meer dan logisch lijkt mij - wat ze nu dus gewoon weigert onder het mom van daar heb ik geen geld voor. Maar dat is dus puur dwarszitterij want alleen aan toeslagen heeft mevroi al zo'n slordige 500 euro per maand en nu ook nog kinderalimentatie. Dat was ook nog een "feest" want met hun beider advocaten is een bedrag afgesproken wat ook bekrachtigd is bij die rechter - dus met instemming van de betrokkenen en hun advocaten! - maar diezelfde rechter vond het achteraf nodig om er toch ook even een eigen twist aan te geven en toen de papieren beschikking kwam had ze er nog even 50 euro bovenop gegooid en er staan meer onwaarheden in de beschikking. Met als slotzinnetje "er kan geen verweer worden gevoerd tegen deze beslissing" hoezo machtswellusteling........enniewee zoon heeft nu besloten het energiecontract per direct op te zeggen zodat zij min of meer gedwongen wordt voor de komende tijd een eigen contract te nemen, we gaan het zien. Dit gaat nog wel even duren want de hypotheek kan pas officieel omgezet worden als de definitieve uitspraak van de scheiding is geregeld en dan heeft zij alsnog nog een halfjaar de tijd om een eigen woning te zoeken, ze maakt geen haast want het gaat wel goed zo en als het niet gaat zoals ze betaamd dan gooit ze dochter in de strijd. Ziek en energieslurpend.........de rechter kan overigens van mij een brief verwachten kijken of ze ook nog enig menselijk gevoel in haar donder heeft. Vrees van niet, typisch gevalletje van je verschuilen achter je ambt en niet als mens.
 
En nu ga ik nog even wat toertjes breien aan een heerlijke zachte shawl :-)
 
Fijn weekend iedereen <3
 
 
 

2 opmerkingen:

  1. Tja, als je zonder afspraken hierover te maken op eigen houtje in termijnen gaat terugbetalen, worden hier kosten voor in rekening gebracht. Dat is toch niet zo onlogisch?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, banken en belastingdienst. Kan je zoon het huis alvast niet te koop zetten? Misschien loopt ze dan wat harder.

    BeantwoordenVerwijderen