donderdag 7 januari 2016

Inmiddels liggen de feestdagen alweer lang & breed achter ons, de spullen opgeruimd en het gewone werkleven weer begonnen.......wel mooie herinneringen aan de Kerstdagen met onze zoons en de drie mini-Jutters :)

De middelste woont uiteraard nog steeds bij ons dat gaat nog wel een halfjaartje duren en we maken er het beste van. Momenteel zit hij in een flinke dip van alles stress die erbij komt kijken - hij zit onder de uitslag - maar hij wil maar doorjakkeren want thuis zitten - hoe lief hij ons ook - vind dat gaat hem niet worden. Inmiddels heeft hij een eigen advocaat want met de ex is geen goed garen te spinnen. De kosten je raad het al.......zelf zijn we aan het downshiften ;-) we kunnen nog steeds meer met minder. In het vooruitzicht dat ik weer een dag minder ga werken dus dat halfjaartje zing ik ook wel weer uit. Ondertussen voor mijzelf de draad weer oppakken maar dat is lastig in een volgepakt atelier en ook de apparatuur die sons te wensen over laat. Het is niet aars......ik ga trouwens nevernooit meer voor de belasting een bedrijf beginnen dus dat wordt een ruilbedrijf :)))))))) ik ben al aan het oefenen en het is heerlijk om te doen.

Manlief heeft zich weer vastgebeten in de woekerpolis die maar doorwoekert, de laatste keer dat we een adviseur over de vloer hadden is alweer even geleden en sindsdien zijn er toch weer mogelijkheden gekomen om die rotpolis van ons af te schudden. De polis kan nu gelukkig toch afgekocht worden en het geld storten we ineens in de hypotheek die we met middeling gaan aanpassen zonder dat het verder geld kost en die dan ook weer lekker naar beneden bijgesteld kan worden. We blijven ondanks dat we iets meer gaan betalen per maand nog steeds op een niveau zitten waar je absoluut geen huurhuis van kan betrekken dus zeker acceptabel en we lossen vanzelf af. Dan hoeven we niet meer zelf iedere maand een extra hoog bedrag af te lossen dit wordt weer spaargeld, ook wel weer fijn al levert het bijna geen drol extra meer op aan rente. Maar wel weer geld achter de hand voor ooit een ander busje (voorlopig niet hoop ik) of anderzins "noodzakelijk" kwaad. 

Ik heb niet zozeer goede voornemens voor dit jaar, in 2015 heb ik ontzettend veel mooie, liefdevolle & inspirerende mensen ontmoet zowel op fb als in het echt. Deze contacten zullen zich alleen maar uitbreiden als een olievlek naar een andere wereld en brengen ook ontzettend leuke activiteiten met zich mee. Er komen wat concerten aan en ook twee meerdaagse festivals :D ik ga wat zelfvoorzienende plekken bezoeken waar ik hopelijk in het echt kan zien hoe een composttoilet en grijswatervoorziening werken en ik wil een eigen sjamanendrum maken om te kunnen gebruiken bij drumcirkels. Verder ga ik natuurlijk door met het zo veel mogelijk verpakkingsloos boodschappen doen, daarvoor het ik net op de valreep nog even wat extra glazen bakjes gekocht bij de zweedse winkel. Gelukkig had ik de zeer korte route eindelijk ontdekt dus ik stond zo weer buiten :) en uiteraard komen struinen en ruilen dit jaar weer volop aan bod.

Genoeg noten op mijn zag dus............let's start!!!!!!!!!


2 opmerkingen:

  1. Dat lijkt me niet niks als je zoon het zo moeilijk heeft. Wel fijn dat jullie hem kunnen opvangen, maar het zal je ook niet onberoerd laten denk ik.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verpakkingloos shoppen lijkt me heerlijk. Je verdere doelen voor 2016 zijn ook mooi.

    BeantwoordenVerwijderen