zondag 15 februari 2015

We hebben de 24 euro challenge gehaald hoor ;-) en eigenlijk niet eens zoveel hoeven schrappen verder. Met een goedgevulde kast en een geen-paniek-houding kom je een heel eind.........Hoe anders dan de noodaanvragen die deze week hoogtij vierden, sommigen zitten door toedoen van anderen (instanties en hun starre bureaucratische houding) diep in de ellende, anderen maakten hun geld "gewoon" op om rond de 12e tot de ontdekking te komen dat ze pas weer op de 20e e.o.a. toeslag zouden vangen en hoe moesten ze dan die dagen daartussen overbruggen HELP!! Als je mensen dan voorrekent dat daarin principe slechts 8 dagen tussen zitten waar zij dachten in termen van "wel anderhalve  tot twee weken" dan word het al weer overzichtelijker. En als je dat dan weer reduceert tot 8 dagen brood en een warme maaltijd dan is de paniek alweer gauw gesust ;-) maar goed het betekende wel weer heen en weer gerace om spullen van overal op te pikken en het op de verschillende plekken te droppen maar ook dat is weer gelukt mede dankzij andere helpende handen! En in alle hectiek zou ons weekend er ineens ook anders uit gaan zien want onze bonusdochter (a.k.a. ex-schoondochter) is nu officiëel geregistreerd als dakloos en dus zwervende......waardoor ook mini-Jutter vaker verkast zou moeten worden. Dat willen we natuurlijk niet en aangezien hij heeeeeeel erg graag bij ons is gaan we hem natuurlijk gewoon opvangen en dus sliep hij gisteravond ook weer een nachtje bij ons. Vandaag wel hondsvroeg op om hem naar het station te brengen omdat ze ook een dagje weg gepland hadden met de trein (gesponsord). Bonusdochter woont nu tijdelijk bij haar (bijstands)moeder maar dat mag niet volgens de regels en dus staat ze nu op 3 adressen ingeschreven en daardoor kunnen ineens wel allerlei zaken geregeld worden. Het is te hopen dat ze snel een eigen onderkomen krijgt dan komt er weer wat rust zeker met een nieuw minimensje op komst. Het vergt wel wat kunst&vliegwerk want als ik hem de volgende dag naar school moet brengen heb ik toch ook vervoer nodig, op de fiets is het gauw een dikke drie kwartier fietsen en dan nog terug en daarna moet ik toch ook gewoon weer te werk. Aangezien ik een conditie heb als een oude kruk heb word dat niks haha. Overlegd met zoonlief en die zorgt dan gewoon dat in geval van nood zijn auto hier voor de deur staat, ook weer opgelost!

Sinds we ook spullen herverdelen komen hier zakken vol met kleding en aanverwante zaken binnen, soms gaat me dat niet snel genoeg de deur weer uit en zo bracht ik gister 2 supervolle vuilniszakken weer weg naar de weggeefwinkel, wat een uitkomst! Zij blij, ik blij met 3 nodige glazen en mini-Jutter helemaal in zijn nopjes want die mocht zomaar zonder te betalen met een bak vol échte duplo de deur uit :-) dat was gek, omi hoefde hier niks te betalen?? Gelukkig groeit hij wel op met geven en ontvangen. En zelfs ík leer dat laatste, ik heb nu échte nieuwe Plakkies voor van de zomer en een heuse kaasdoos om onverpakte kaas in te halen. En als klap op de vuurpijl heb ik vanmiddag een hele tas vol wijnmaakspullen opgehaald, zomaar gratis en voor niks. Dit stond al zo lang op mijn wensenlijstje en nu kwam dat zomaar voorbij, alleen nog ergens flessen scoren maar ik stuur die wens gewoon de kosmos in dan komt alles op z'n pootjes ;-)

Morgen begint een mooie nieuwe week...........


4 opmerkingen:

 1. Fijn dat de challange is gelukt (meerdere zelfs, zo te lezen ;-))

  Wat lief dat je ondertussen zo voor anderen zorgt. Enook voor je zelf!
  Fijn! Geniet maar van je kaasdoos, je plakkies en je kleinzoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en heb je de nieuwe app van scoupy al?
  met een heuse casbackparade
  via de app 6 producten gratis en het mag ook allemaal op 1 kassabon.( wel zo makkelijk)
  groetjes monique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha Monique, ik heb nog een foon uit het jaar kruik hoor ;-) als deze ooit stukgaat en ik een andere "moet" dan zal ik er naar kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het klinkt als een hoop gedoe maar het klinkt ook alsof het op z'n pootjes terecht komt.
  En by the way, ook ik heb een dino-foon, zo eentje waarmee ik alleen kan bellen en sms-en maar ja hij doet het nog hè.

  BeantwoordenVerwijderen