vrijdag 24 oktober 2014

Zo hergebruik je oude make-up!

hergebruik
Oude make-up weggooien? Dat hoeft zeker niet! Hergebruik je oude make-up artikelen en bespaar zo gelijk wat geld. Voorraden onbruikbare producten zoals uitgedroogde nagellak en gebroken poederdoosjes zijn met deze tips voortaan verleden tijd.

Gebroken poeder

Of het nou oogschaduw, bronzer, blusher of poeder is; soms laat je make-up doos per ongeluk vallen. Als je geluk hebt dan is je poeder nog intact, maar vaak is dit helaas niet het geval. Hartstikke zonde! Gooi je gebroken make-up absoluut niet weg maar herstel het gemakkelijk met behulp van huishoudfolie, een borsteltje, een spateltje, een pipetje en alcohol (70%).
  1. Tover je doosje met gebroken poeder tevoorschijn.
  2. Open je poederdoos en wikkel voorzichtig de plastic folie eromheen. Maal de poeder nog fijner met behulp van een spatel.
  3. Verwijder het folie en voeg met een pipetje druppels alcohol toe. Je zult zien dat de poeder zich aan elkaar hecht en weer een geheel vormt.
  4. Met behulp van het borsteltje zorg je dat de poeder gelijk verdeeld wordt. Laat het vervolgens een paar uur drogen voordat je het opbrengt.
herstel

Uitgedroogde mascara

mascara














Voelt je mascara droog en korrelig aan? Dan zal het geen mooi effect geven bij het aanbrengen op de wimpers. Verhelp dit probleem door je mascara in een bakje gevuld met heet water te plaatsen. Na 5 minuten kun je de mascara weer uit het water halen. Heeft deze truc weinig effect gehad? Voeg dan enkele druppels water toe aan je mascara om de substantie weer vloeibaar te krijgen. Is je mascara op? Reinig het borsteltje dan grondig totdat alle mascara restjes verwijderd zijn. Gebruik het borsteltje om je wenkbrauwen in model te brengen of om je wimpers te scheiden.

Uitgedroogde nagellak
nagellak












Is je favoriete nagellak stroperig en moeilijk aan te brengen, maar wil je er nog geen afscheid van nemen? Voeg dan een paar druppels nagellak verdunner toe aan je nagellak. Deze verdunner kun je aanschaffen bij de drogist. Je kunt eventueel ook druppels nagellak remover toevoegen om je nagellak weer smeerbaar te maken. De kwaliteit van je nagellak zal er hierdoor wel op achteruit gaan.

Oude lippenstift
lippenstift1












Een groot favoriet van veel vrouwen, we hebben het natuurlijk over lippenstift. De laatste restjes lippenstift kunnen als kostbaar worden beschouwd. Koop een leeg palet en bewaar zo eenvoudig al je ‘restjes’ lippenstift. Schraap het laatste restje lippenstift uit het omhulsel en smeer dit in een vakje van je palet. Zo bewaar je eenvoudig al je favoriete lippenstiften in één object. Spoel het omhulsel van je lippenstift schoon met heet water en gebruik het bijvoorbeeld om je haarspeldjes in op te bergen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten