maandag 1 september 2014
Ik ben er weer, de vakantie is achter de rug helaas........de sleur weer begonnen ;-) Nee hoor zo erg is het niet, ik vind m'n werk leuk maar het keurslijf van iedere dag alles plannen rondom het rooster vind ik benauwend. Heb alweer zoveel leuke dingen voorbij zien komen waarbij ik mijn agenda moest pakken om tot de conclusie te komen dat ik niet kon omdat ik dan moest werken, sjucht......Vandaag m'n eerste werkdag en gelijk alweer de vraag of ik mijn enige vrije dag deze week wilde inleveren als achterwacht, (NEE gezegd ;-) daar baal ik dan wel een beetje van. Maar goed, we hebben nog werk dat is al een heel ding tegenwoordig.

In de vakantie hebben we allerlei kringlopen bezocht, zo heb ik nu eindelijk mijn felbegeerde stroomloze stofzuiger oftewel een rolveger :-)) 


Verder wat beugelweckpotten om voorraden rijst etc. muisvrij in op te bergen en hebben we o.a. ook een budget-food filiaal bezocht. Voor mensen die weinig te besteden hebben - of willen besteden natuurlijk - is dit een uitkomst. Ze verkopen er allerlei A-merk producten die tegen de (flauwekul) datum aanlopen, een "verkeerde" verpakking hebben (Poolse coca cola voor € 1.11 t.o.v. € 1.78 bij de grootgrutter) of gewoon dingen die elders niet lopen en daarom daar verkocht worden. Het assortiment is sterk wisselend en je moet goed de normale prijzen weten om goed in te kunnen slaan. Het filiaal wat wij bezochten had erg veel snoep & snaai en dat moet je dan gewoon laten staan maar toevallig boden ze er ook brood van een warme bakker aan van de vorige dag, niks mis mee en echt tegen een fractie van de normale prijs bv. een heel gesneden boord voor slechts € 0.50 of 5 luxe donkergranen pistolets voor € 0.50. Wij lunchten dus die dag onderweg met lekkere luxe bruine bollen met filet americain, zittend in de auto gesmeerd met een zwitsers zakmes terwijl de regen tegen het raam kletterde, zo waanden we ons in de tent op de camping ;-)

Vanwege de hevige regenval is het werk op de tuin gestagneerd, je trapt dan meer stuk dan dat je goed doet en nu heeft de herfst ook al z'n intrede gedaan. Wel mijn seizoentje maar net effe iets te vroeg, of ik had te laat vakantie dat kan ook natuurlijk......wel zijn alle regentonnen en het 1000-liter vat weer tot de nok aan toe gevuld en is er een heus Pippi huis voor de mini-Jutters gebouwd :-) 

Ook het extra kamertje in mijn atelier eindelijk geworden zoals ik in mijn hoofd had, de spulletjes die er nog stonden heb ik zolang maar opgeslagen in de provisie-kelder-to-be. Als dat straks echt allemaal weg is dan is het atelier weer helemaal van mij en kan ik mij daar afentoe helemaal terugtrekken. Afgelopen weekend heb ik geleerd hoe je hydrolaten, zeep en creme kan maken met allerlei kruiden, daar kan ik me dan mooi in uitleven. Zie je wel.......tijd te kort!


3 opmerkingen:

 1. De rolveger heb ik ook tijdje geleden bij de kringloop gekocht, ideaal, ik hen er zelfs 2 een boven een beneden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk die rolveger. Ik kende die niet. Het lijkt me een handig apparaat. Ook omdat er niet zo'n hinderlijk snoer aan zit!

  Mag ik wat vragen: de link naar www.huisvlijt.com in je blog list doet het niet goed meer. Het lijkt net alsof Huisvlijt een week geleden voor het laatst is bijgewerkt. Zou je als je een momentje hebt misschien even de link kunnen weghalen en daarna opnieuw intypen? Dat helpt namelijk!

  Ik hoop dat je hier kans toe ziet. Alvast bedankt!

  groetjes,
  Vlijtig Liesje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geregeld hoor, ik zag er eerst niks geks aan want als ik op je linkje klik kom ik gewoon op je blog. Maar ik begrijp nu wat je bedoeld en gewijzigd.

   Verwijderen