vrijdag 26 september 2014

Doorgeefboek........

Zojuist een papieren exemplaar besteld van het boek: Een @nder soort geld via STRO

voorkant_een_ander_soort_geld

Het is de bedoeling dat je dit boek leest en weer doorgeeft en het is ook verkrijgbaar als e-boek, die kan je dan natuurlijk weer doormailen naar elkaar maar de drukkers & postbodes onder ons moeten ook aan het werk blijven nietwaar ;-)

En via het feestboek van Onkruid een gooi gedaan naar het winnen van een exemplaar van het boek: Weg van de supermarkt. Ook dat zou een heel prachtig doorgeef exemplaar kunnen worden.........

Nu nog op zoek naar een koffietent die ik zou kunnen aandragen als schenker van uitgestelde koffie en mijn "go with the flow" gevoel is weer voor even verzadigd :-)

Deze week weer veel weggegeven maar ook heel veel ontvangen: een plak chocola als bedankje, een stekje van een kamerplant, aardappels, spitskool en pompoen, een kabouter Plop dekbedsetje voor Mini-Jut, een roze badjasje met kroontje voor ons prinsesje, 2 nieuwe doosjes wattenstaafjes, een horloge en flinke plakken rolfondant waar SD1 straks een taart mee gaat maken om ons duidelijk te maken wat onze nieuwste spruit is roze of blauw ;-) en ik vond nog een schattig babyjasje en zachtroze dekentje en alles voor njente cente. Op naar de nieuwe economie!!!!!! Van dit ruilen komt geen huilen alleen maar blij verraste gezichten en ongeloof dat dit allemaal zomaar gebeurt. Zo mooi..........

Het doet mij denken aan jaren terug bij de Gulden Guldenlijst, daar zijn heel wat spulletjes kriskras door het land vervoerd om niet totdat de uiteindelijke ontvangers het te vaak en te lang lieten liggen bij tussenstations. Of het bij de deur aanpakten zonder boe of bah en de deur ging weer dicht terwijl degene die het bracht al eenhalve dag onderweg was :-( Dat was voor de mensen die het vervoerden niet leuk, die stopten er tijd en energie in (en brandstof voor de auto) maar ook niet voor de tussenstations die soms weken / maanden met spullen in huis zaten die helemaal niet voor hun waren. Uiteindelijk stopte dat hoe jammer maar begrijpelijk ook. Nu is het allemaal lokaal en kunnen mensen er makkelijker op aangesproken worden als het niet lekker loopt maar vooralsnog ervaar ik alleen maar hele blije mensen.............Fijn weekend!!!!!!!!!
2 opmerkingen:

  1. Heerlijk was de lijntjes tijd, ik was verdeelstation Delft en omgeving en had soms ook iets in de pijplijn en je wachtte rustig af wanneer iets aankwam of afgehaald werd weer.
    Die tijd is voorbij, maar ik kijk er nog steeds met warme gevoelens op terug

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ook hoor, jammer dat dat niet meer is.....ben toen ook bij jou thuis geweest en vond dat in ieder geval wel heel gezellig ;-) Nu maak ik dat gevoel weer mee maar dan lokaal!

    BeantwoordenVerwijderen