vrijdag 14 maart 2014

Superfoods en het Voedingscentrum
Ik liep al even te kauwen op dit onderwerp, was zelf ook zo boos toen dit in het nieuws kwam omdat ik meen de mevrouw van het VC te horen zeggen dat we gewoon alles in de supermarkt moeten kopen dáár liggen de gezonde producten! Ja inderdaad de winkels liggen vol maar vooral met gemakkelijke pakjes en zakjes die bol staan van de toevoegingen die we helemaal niet nodig hebben..........

De verontwaardiging van Chiel in het laatste stukje van dit filmpje verwoord helemaal mijn idee ;-) 

Dit laat nog maar weer eens zien waardoor we gedicteerd worden: het VC wat betaald word door de overheid die op haar beurt weer in de tang van economische belangen zit en rotzooi propageert omdat de BigMoney bedrijven dat graag zo zien. Ja we kunnen het natuurlijk niet laten gebeuren dat iedereen maar zelf gaat voorzien in de basisbehoeftes zonder dat de knip getrokken word, dan consumeren we minder en ondergraaft dat wéér meer de economie en meer van dat soort bangmakerij!!!!!!!

Hoeveel van dit soort kul-instanties hebben we hier: Keuringsdienst van Waren, Autoriteit voor de voedselveiligheid.........en er zijn er nog veel meer die mijn wenkbrauwen laten fronsen. Want keer op keer blijken deze instanties van de (semi) overheid te falen. Onderbemand of om wat voor reden dan ook gebeuren er dingen die voorkomen hadden kunnen worden als er maar geluisterd word naar mensen die iets verkondigen wat "anders" is. Maar die worden eerst verketterd en dan gebeurt er jarenlang niks. En dan word er weer een instantie in het leven geroepen die het ons allemaal gaat vertellen. We lopen hier altijd achter de kar aan.........We slaan door in alles, we zijn een "rijk" land, leven in een maatschappij waarin alles steeds maar groter en sneller moet maar hebben nergens meer tijd voor??? In een gemiddeld gezin met twee werkende partners staan zoveel apparaten die het leven gemakkelijker moeten maken maar we hebben het druk, druk, druk in plaats van tijd over door al die handige tijdsbesparende snufjes??? En als er dan eens gevraagd word om hulp bv. op school of waar dan ook dan is het eerste geluid wat uit de mond komt "pfffff daar heb ik geen tijd voor"........Hoe vaak hoor je dat niet?

Of is dat de nieuwe tactiek, daarna toch toegeven zodat we dan tegen elkaar kunnen zeggen: meid/man wat goed dat je ondanks je drukke schema toch tijd vrij maakt WAT BEN JE GEWELDIG????????

Ik ga toch eens kijken of ik vandaag ook iets geweldigs kan ontdekken, een klein gelukkie :-))))
Je moet het tenslotte allemaal toch lekker zelluf doen ;-p

8 opmerkingen:

 1. Lang leve internet,waar tenminste betere informatie te vinden is.Ik hoop,dat steeds meer mensen een vraagteken bij beweringen van officiele instanties zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lang leve internet, waar heel veel foute en onjuiste en niet onderbouwde informatie te vinden is. Het eerste wat wij onze studenten leren is alles op internet te wantrouwen en dubbel te checken en zeker niet zomaar voor waar aan te nemen omdat 80% niet klopt.

   Verwijderen
  2. Fijn Danielle! En wat bedoel je daar nu mee??

   Verwijderen
  3. Waarschijnlijk dat de info op de site van het voedingscentrum niet klopt..haha.. ;-)
   Want als je alles moet wantrouwen op internet dan dus ook het voedingscentrum. Maar ja, natuurlijk is het flauwekul om alles op internet te wantrouwen. Als er echt 80% niet klopt van wat op internet te vinden is dan zou internet wel weer kunnen verdwijnen. Mijn huisarts is juist blij dat ik zelf op internet zoek naar bepaalde zaken omtrent voeding.

   Verwijderen
 2. Stuitend, wat die Patricia Hoeheetzeookweer van het VC zei. Nee, alleen hennepzaad eten lijkt me ook een slecht idee, maar volgens dat VC is optimel voor een peuter prima drinken en kan je je te dikke kleuter best cola light geven, 'beter' dan gewone cola. En oh, al die E-nummers, die zijn gekeurd en goed bevonden, dus niet meer moeilijk doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. EEn heel goed stukje van jou JUTVROUW!!!!!! HUlde!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat dacht je van deze? http://www.voedingscentrum.nl/nl/nieuws/sporters-pas-op-met-bietensap.aspx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We moeten gewoon terug naar 'vroeger' In de tijd toen mijn moeder klein was werd er alleen op tafel gezet wat uit eigen moestuin kwam en er kwam een heel klein beetje uit de winkel. (suiker, koffie, meel, boter etc) Helemaal terug naar vroeger kan natuurlijk niet en ook toen was het wat eenzijdig en fruit kreeg mijn moeder ook niet veel. Ja appels en peren maar sinaasappels of nog luxer, mandarijn en wat al niet meer dat gaf het niet. Superfood, ik weet niet of het wel of niet gezond is. Wat ik wel weet is wat ik zelf probeer; zo weinig mogelijk - liever helemaal niet - koken met pakjes en zakjes en vooral niet alle ongezonde E-nrs en andere ongezonde toevoegingen in het eten gebruiken. Geen kilo knallers aan vlees kopen. Helemaal bio lukt me niet vanwege de kosten. En verder moet ieder mens het zelf maar uitzoeken ik kan niet in de portemonnee van een ander kijken en ik ga al helemaal niet vertellen hoe een ander het moet doen. ;-) Dat de voorlichting (vc) af en toe flink rammelt dat is een treurige zaak maar daar prikken we toch doorheen......(!?)

  BeantwoordenVerwijderen