donderdag 6 februari 2014

Je bent gewoon een nummer..........

Na afgelopen inspirerend weekend zoemt er iets door mijn kop wat weer een stukje bevestiging geeft op mijn veelal kennelijk anarchistische wensen. Ik sprak bv. met iemand die nu zonnepanelen op het dak heeft, daar een forse investering voor heeft gedaan, toch nog een maandelijkse energierekening heeft en in het geval van een stroomstoring ook zij gewoon zonder stroom zit. Hoe onafhankelijk ben je dan?? En net vanavond weer een stuk op tv wat me weer een zetje in de richting zet..........na djembé les kwam ik thuis en had JutMan op tv een programma (altijdwatmonitor.nl) aanstaan over mensen die door hun werk ziek zijn geworden en hun strijd om dit aan te tonen laat staan erkenning hiervoor te krijgen. Dramatisch gewoon om te zien, mensen zijn in deze maatschappij gewoon een nummer, een lastpak, een statistiek............Als je door je werk ziek bent geworden dan denk je dat daar instanties voor zijn om jou daar in bij te staan zoals bv. het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten, geinitiëerd door de overheid!! Nou die doet niks anders als bijhouden hoeveel mensen er worden getroffen door beroepsziekten meer niet, daar ben je dus onderdeel van statistieken........Dan misschien de arbeidsinspectie, die gaat tenslotte over veilige omstandigheden op de werkvloer. Nee hoor die komen niet, die bepalen gewoon op papier (heel knap zonder medisch onderzoek) dat je ziek bent geworden van van alles maar niet via je werk, dan hadden ze dat toch wel al gehoord pffffff. Dan bedrijfsartsen misschien, nou die doen ook niks want die bijten niet in de hand die hen te vreten geeft :-((( de baas betaald en dus bepaald hoe ze jou z.s.m. weer op de werkvloer krijgen! En zo heeft de burger te maken met allerlei instanties die draaiende gehouden moeten worden ten koste van ?? Wij zijn slechts marionetten maar daar ben je wel zelf bij.........

En zo verdiep ik me dus steeds meer in het loskoppelen van "het systeem" daar waar mogelijk en ontdek ik steeds meer en meer dat ik daar niet alleen in sta, er is een hele beweging gaande GELUKKIG!!! Meer leesvoer vind je bij de OPPT of op de site voor Soevereine Mensen :-) 


2 opmerkingen:

  1. vwb de zonnepanelen. Als je zou willen is het heel makkelijk om jezelf los te koppelen van het stroomnet. Alleen heb je dan een (flinke) accu nodig, om energie in op te slaan. Dit is alleen niet goedkoop, maar het is wel degelijk mogelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan je vertellen: onafhankelijk ben of word je nooit, en als je dat al lukt kan dat zo aan gruzelementen geslagen worden. Wij waren aardig op weg met onze zonnepanelen, onze zonneboiler, ons vega eten,dubbel glas, onze hooikist en ons consuminderen, maar mijn man kreeg in dec. de diagnose slokdarmkanker met uitzaaiingen. Voelde zich perfect gezond, alleen sinds kort wat lichte slikklachten.
    Dan merk je hoe afhankelijk je ineens bent van het medische circuit en van hoe zij jou beoordelen. In ons geval betekende dit dat de artsen mijn topfitte (en nog tamelijk jonge) man geen curatieve behandeling meer wilden bieden, alleen nog een palliatieve. Maar we hebben onze onafhankelijkheid weer eens uitgeprobeerd door rond de kerst nog van zorgverzekeraar te switchen en er een te kiezen die een contract heeft met een oncologisch ziekenhuis in Duitsland. Daar willen ze wel een tandje harder gaan voor mensen die de hoop op leven niet hebben verloren en zelf actief meewerken door gezond te eten en dagelijks te sporten. Mijn vertrouwen in de NL gezondheidszorg is wel ernstig geschokt, in de zorg laat men zich leiden door statistieken en door de macht van zorgverzekeraars en de betreffende minister.
    En zoals ik al zei: onafhankelijkheid zie ik nu al een interessante gedachteoefening, maar de ervaring van de laatste twee maanden heeft mij weer aardig met de benen op de grond gezet. Want wat zijn we afhankelijk van anderen als het er op aan komt!

    BeantwoordenVerwijderen