vrijdag 21 februari 2014

Geld over........


Ik heb mijn salaris nog niet binnen en heb nog € 6.49 in de knip...........toch heb ik niet het idee dat ik karig gedaan heb, wel bewust! Het is zo gemakkelijk om dingen mee te nemen in de winkel terwijl als je in de voorraadkast of vriezer kijkt het daar ook gewoon ligt, of een vervanger voor hetgeen je nodig acht. De voerton voor de kippen is nu wel echt leeg maar ik vis van alles uit de kast wat echt niet gegeten word, korstjes brood, open verpakkingen crackers etc. en verder scharrelen ze maar al te graag rond om zo hun kostje bij elkaar te sprokkelen. Het zijn echte Jut-kippen ;-) En hondenvoer kwam weer aanwaaien in de vorm van een zak die we kregen van JutMans lievelingsoom, ook al zo'n scharrelaar............Mijn haaksel waar ik 2 dagen in de week wat aan pruts is nu toch eindelijk af en heb ik omgedoopt tot omslagdoek voor als ik effe naar achter ga, een heuse kippendoek, nu alleen nog een leuke speld voor regelen om 'm vast te zetten bij het dragen. Ik was het project ondertussen ook wel een beetje zat en wilde wel weer eens wat anders op de pennen maar mocht er natuurlijk niks voor aanschaffen. Dus maar een sjaal uitgehaald die veel te veel uitgelubberd was, bolletjes van gemaakt en weer een nieuwe sjaal begonnen. Een echt recycle exemplaar!! Mocht ik straks toch eens een koopbui voor wolletjes hebben dan mag ik mij geheel toegestaan voor 25 euro uitleven bij een wolwinkel waar ze de Iris-bon accepteren. Ik krijg net bericht dat er een bon onderweg is van mijn werk omdat ik zo mijn best heb gedaan :-p


Ondertussen zijn de machines vorige week naar mijn atelier verhuisd, alle stekkers weer op de juiste plaaten ingestoken en gecontroleerd en YES! het werkt weer. Altijd weer een hele geruststelling........ook weer een stukje geschilderd, het word steeds mooier maar af is het nog lange niet :-( en dus ook nog geen foto's.

Dan is nu het wachten op de OZB rekening, die komt echt wel maar ik ben zo benieuwd of er wat veranderd is en ik dingen moet bijstellen in de jaarbegroting?? De kinders beginnen nu ook zo langzamerhand door te krijgen dat een eigen huishouden draaien het nodige kost hehe........de oudste moet nu een maandtarief gaan vaststellen bij de energie leverancier. Hij krijgt nu een leuk en zeer welkom bedrag terug maar staat nog steeds op 5 euro per maand en moet nu een reëel bedrag gaan instellen om straks niet in de problemen te komen. Ook was bij beiden de Uitwaterende Sluizen nota binnen en heb ze geadviseerd de brief in te sturen voor betaling in termijnen, dan blijft het allemaal wat overzichtelijker. De middelste is 2e-hands een baby kamer bij elkaar aan het vergaren en als ik SD een beetje goed inschat word alles superroze met een gypsie inslag :-) en ik kan zo langzamerhand wel met de 10-dagen mand aan de slag gaan, leuk :-)) En de jongste is in afwachting van toelating op een nieuwe opleiding, ik hoop maar dat dit echt de ware word..........................


3 opmerkingen:

 1. Waar anderen in paniek zouden raken, raakt jutvrouw op dreef. Ik vind het echt leuk om te lezen.
  Ik heb hier maart maar alvast ingesteld als een minimum maandje. Er is bij mij nu elke maand net even €10/€20 tekort voor het einde van de maand. Met 1 maand beter mn best doen loop ik het in en hoef ik niet steeds van de volgende maand te snoepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je haaksel, prachtig ik zou er een kussen van gemaakt hebben.......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie omslagdoek! Granny style, zag ik...

  Leuk om een blog te lezen van iemand die net als ik hard aan het besparen is én handwerkt..

  (gelukkig had ik een hele grote voorraad wol en katoen voordat ik besloot dat ik moest gaan besparen, ik kan dus nog even vooruit zonder iets te hoeven uithalen....)

  BeantwoordenVerwijderen