woensdag 22 januari 2014

Verlichting & (be)sparen

In mijn domein wil ik ook functionele verlichting, er hangen nu alleen nog maar 3 spotjes in het keukentje maar daar heb ik straks niks aan boven mijn werktafel of bij de machines en dus moet er iets bij komen. Nu heb ik al maaaaaanden zo'n lekkere kitsch-kroonluchter van de kringloop liggen - waar manlief al tig keer mee in z'n handen heeft gestaan om weg te duvelen - deze komt gewoon voor de sier boven de tafel te hangen maar dan heb ik nog géén licht :-( En dus toog ik naar aanleiding van de aanbieding van de Lidl naar de winkel om eens te kijken voor led-verlichting. Ik ben helemaal niet thuis in hoeveel lumen?? nu hoeveel licht geeft maar dacht onder het mom van energiezuinigheid dat dit vast wel een goede bespaar-aankoop zou kunnen zijn. Niet dus!!!!!!!! In ietepetieterige lettertjes ontdekte ik op de verpakking dat het om "non-replaceble" led-lampjes ging oftewel als de lampjes stuk zijn kan je het hele armatuur wegpleuren, die troep mogen ze dus houden GROMMM!!! Want de aanduiding dat de lampjes wel 20.000 uur mee zouden gaan neem ik ook met een hele grote korrel zout, omgerekend naar zeg drie uurtjes per dag branden dan zouden ze 18 jaar mee moeten gaan nou dat geloof ik niet......... Op de verpakking van spaarlampen staat ook altijd een verwachtte levensduur die hier nevernooit gehaald word :-( Dat word toch weer even bij de kringloop kijken naar een railtje met drie spotjes en wat voor lampje daar dan ingaat zien we dan wel weer.
Inmiddels heb ik van afgelopen week ook weer de meterstanden opgenomen en was het inderdaad zoals verwacht nog iets gezakt naar 64 Kwh, da's mooi maar nog niet genoeg. Zit nog steeds in dubio of ik wel moet overstappen naar een andere energieleverancier want als ik deze twee jaar nog bij NLE uitzit krijg ik dit jaar 10% korting en volgend jaar zelfs 25% korting op de jaarnota. Maar ja aan de andere kant: als ik nu maandelijks een hogere Kwh-prijs betaal dan elders ben ik ook een dief van mijn eigen portemonnee. Ik moet echt alle cijfertjes wéér naast elkaar leggen maar mijn maandelijkse hoofdpijn maakt alles een beetje troebel momenteel........dus dat moet nog even wachten. 

Iets wat niet kan wachten is het gelazer met de afkoop van de woekerpolis, ik heb inmiddels toestemming van de hypotheekverstrekker maar nu ligt de verzekering weer dwars omdat ze op de letter spelen en zij beweren dat ik de verkeerde toestemming heb. De hypotheekverstrekker geeft nl. toestemming mits het eindbedrag zoals destijds afgesloten gewoon gehaald word over tien jaar en daar zit 'm nou net de kneep, dat halen we bij lange na niet meer. En dat is nou ook net waarom iedereen van die woekerzooi af wil, de waardes zijn zó gedaald dat daarmee helemaal niet meer de hypotheek kan worden afgelost aan het end van de looptijd. Ach waarom makkelijk als het moeilijk kan nietwaar...........maar ik bijt me hierin vast, JutMan wil van ellende toch maar weer een tussenpersoon inschakelen maar kom nou toch dat gaat niet gebeuren!!!! Het is de gewone mens de afgelopen jaren onmogelijk gemaakt om nog dingen zelf te regelen, met wollige taal en onbegrijpbare regels zijn simpele dingen verworden tot draken van zaken. We moeten écht terug naar af zodat we ook gewoon begrijpen wat we afspreken voor onszelf, dat moet niet overgelaten worden aan meerdere schakels ertussen dan krijg je alleen maar ruis op de lijn. 

Zie bv. ook de boer gister aan het woord over biologische aardappelen: hij krijgt ca. € 0.40 per kilo en ze liggen uiteindelijk voor zo'n 2 euro de kilo in de winkel omdat er zoooooooooveel tussenhandel tussen zit STOP DAARMEE!! 


2 opmerkingen:

 1. Wat de boeren er voor krijgen is echt schandelijk. je wil niet weten hoeveel bulten met wortelen of uien of andere groente hier al heb zien liggen, omdat ze of niet verkocht worden of er niet "mooi uitzien"
  Dat is echt absurd. Idem dito bij de paprikateler hier vlakbij, paprika's worden al afgekeurd omdat er een klein plekje "zonnebrand" (donker plekje door teveel zon) op zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, dat plaatje is weer zo grappig! Je hebt echt humor! Moet altijd lachen om je blog.
  Tjaa, gewoon een lamp met een spaarlamp voor je roze domein? Van je Hema kaartje?

  Woekerpolis etc heb ik niet, maar zet hem op!
  Hemakaartje is binnen, dank zij jou!

  Doeg,
  Rinske

  BeantwoordenVerwijderen