zondag 10 november 2013

Reizen met een OV-chipkaart..........

Als je deze uitzending van de Rekenkamer hebt gezien dan kies je er toch voor om nooooooit meer met zo'n kaart te reizen.......wat een schimmige toestand zeg!! Wil je met de trein reizen dan moet je sowieso 20 euro tegoed op je kaart hebben staan ook al moet je maar 1 station verder zijn á € 4.20. Kom je onder die twintig euro en wil je weer een andere dag ergens anders heen dan moet je eerst "tegoed" bijstorten. De rekensom voor een uitje van een gezin spreekt boekdelen. En vergeet in vredesnaam ook niet in- of uit te checken!! Vraag maar aan die bejaarde dame: ze laten je zo achter op een of ander stationnetje.........En dan die mevrouw van TLS die al dat gestortte geld beheert (lees: heel slim de rente opstrijkt voor het geparkeerde geld van heeeeel veel goedwillende burgers). Nee op deze manier kan ik alleen nog maar meer waardering opbrengen voor het samen reizen op één reeds betaald papieren treinkaartje. 

Zo, en nu ga ik op zoek naar die in- en uit check fluitjes om te downloaden...........
Hè sjips die werkt niet op mijn mobiel uit de stone-age ;-)

6 opmerkingen:

 1. Zucht ...... ja die OV kaart! Het is goed dat ik een internetaccount heb waarop ik alles kan checken! Ik heb er op mijn weblog regelmatig over bericht. Volgens dit account kom ik op plaatsen waar ik nooit geweest ben, betaal voor een busrit ineens 29,- euro in plaats van de gebruikelijke ruim 4 euro, kan ik mezelf bij een overstap in 3 minuten zo'n 5 kilometer teleporteren en noem maar op. Ik haal verhaal op alles wat in mijn nadeel is en alles wat in mijn voordeel is beschouw ik als loon voor de gedane moeite. Ik heb geen auto dus ik ga met het OV.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo denk ik er ook over Zuinigaan. Gata het fout met de ovchipkaart dan ben ik erbij.. Gaat het in mijn voordeel dan laat ik het ook zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn zoon reist met een ov kaart. Hij moet wel anders kan hij niet op school komen. (50 km. fietsen is wel erg ver)
  Hij reist met; de trein, dan met de bus, dan overstappen en weer met de bus. Drie ! verschillende vervoersmaatschappijen. De terug weg VIER !!! verschillende vervoersmaatschappijen. Om 1 dag te reizen moet hij er voor zorgen dat er 50 euro op zijn kaart staat bij vertrek. Hoezo openbaar vervoer is prettig en een ov kaart eenvoudig. Iedere week controleer ik zijn account en alle gemaakte (dag) reizen zijn anders. Onbegrijpelijk. Ik heb al een paar keer geld terug moeten vorderen en dat bij 4 maatschappijen en het blijkt dat per maatschappij dit maar 3 x per jaar mag, hoezo stelen........

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oja, want per maatschappij zijn de regeltjes anders. Daar kwam ik achter nadat ik, met kaartje, urenlang in de kou gestaan had omdat de trein niet verder reed en de bus dat op moest vangen, één bus voor een paar honderd mensen!
  Bleek dat bij de collega-vervoerder van NS je én een totaal ingewikkelde teruggave systeem heeft, én dat je je dan alsnog lang mag blijven afvragen OF het wel toegekend wordt, én het is de helft minder dan bij NS wat je terugkrijgt.En onder een bepaald bedrag krijg je sowieso niks terug. Absurd. Zoooo absurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En ik vind het perfect. Zodra ik onder de 20€ kom wordt het tegoed automatisch opgelden (kun je instellen hoor). Vandaag met de trein, de buurtbus, de trein en bus weer terug, alles op een kaart. Uitchecken op Amsterdam CS is nog wel eens tricky omdat niet alle uitgangen met poortjes afgezet zijn. Alles went. De winkel verlaat je toch ook niet zonder te betalen?

  Groet Annamarie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Automatisch opladen daar doe ik juist niet aan. Ik weet bijv dat er 24 euro op mijn kaart staat en als ik dalvrij ga mag er niets af. Dat wil ik ter plekke kunnen controleren.Ik heb het idee dat met het automatisch opladen het veel langer duurt voor ik een foute afboeking ontdek

  BeantwoordenVerwijderen