woensdag 2 oktober 2013

Home-made "granola"

500 gram (biologische) havervlokken
75 gram zonnebloempitten
75 gram pompoenpitten
75 gram witte amandelen
100 gram walnoten (grof gehakt)
75 gram wit sesamzaad
150 gram (lichtbruine of witte) basterdsuiker
2 tl kaneelpoeder
1 tl zout
2 el zonnebloemolie
4 el (maple) siroop
1 el honing
175 gram appelmoes
100 gram gedroogde cranberries
150 gram kokosvlokken

Meng alle ingrediĆ«nten, behalve de cranberries en kokos, in een grote kom. Verdeel dit mengsel over twee bakplaten en zet deze in een voorverwarmde oven op 175 graden. Bak de granola mooi goudbruin en knapperig. Dit duurt ongeveer 40 minuten tot een uur. Roer halverwege alles even goed om. Als de granola en mooie kleur heeft, mogen de platen uit de oven. Laat het geheel goed afkoelen. Roer dan pas de cranberries en kokos erdoor en bewaar de granola in een luchtdichte pot. 

De granola moet goed afkoelen voor de kokos en cranberries erdoor kunnen.


Dit recept komt uit de nieuwsbrief van Landleven en de columniste denkt dat "granola" het nieuwe mode-woordje is voor cruesli oftewel krokante muesli..............Volgens mij bestaat dit al tig tijd en stamt het uit de natuurvoedingshoek maar goed. Het recept klinkt lekker & gemakkelijk en je kan je eigen variant bedenken!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen