donderdag 24 oktober 2013

Bieb-abonnement opzeggen??Ik lees bij verschillende bloggers al over de huishoudelijke begroting voor 2014 en de te behalen besparingen daar op. Bij een aantal zie ik dat ze het bieb abonnement gaan opzeggen omdat ze "alles" kunnen lezen via de e-reader? Ik snap de redenatie dat men dan de fysieke boeken niet meer allemaal hoeft mee te sjouwen maar in hoeverre dat allemaal voor niks kan en dus bespaart vraag ik me dan af?? Tenminste.......ik ga er vanuit dat ze voor niks aan leeswerk komen anders heeft het geen zin denk ik. Een e-boek kost ook een paar stuivers en veel auteurs brengen al geen digitale versie op de markt.Ik zou graag de links doorkrijgen waar ik ALLES gratis kan downloaden zodat ik het digitaal kan lezen want die ben ik nog niet tegengekomen helaas ;-) Een aparte e-reader kost ook geld, heb ook het idee dat de modellen elkaar in rap tempo opvolgen of heeft iedereen tegenwoordig zomaar één of meerdere aaipets?? Als je sec romans/boeken leest, dan kan je met verschillende DL-sites een heel eind komen – ik zie best wel bundels van een paar honderd boeken tegelijk voorbij komen, moet je wel afwachten wat er precies in zit natuurlijk - maar het nieuwste van het nieuwste is niet altijd gelijk beschikbaar. Ik zag bv. van de week het nieuwste boek van Tilda voorbij komen en daar staan toch wel weer hele leuke patronen in, die vind ik niet zomaar online.......Ook de tijdschriften waar ik af en toe in wil snuffelen kan ik niet online begaan (Genoeg, Flow, Molly Makes en meer van die tierelantijnbladen ;-) zou ik die digitaal willen lezen dan zal ik deze zelf moeten aanschaffen, dat is dan vaak wel goedkoper dan de papieren versie maar kost toch gewoon geld. Nu lees ik de Flow en de Genoeg via de bieb en de MM blader ik alleen even door bij een Bruna bijvoorbeeld als ie tenminste niet in plastic zit :-)


Hoe doen jullie dat en waar haal je alles gratis weg..........


4 opmerkingen:

 1. Ik heb mijn bieb-abonnement ook (tijdelijk) opgezegd. Ik had een kast vol boeken staan die ik maar niet las omdat ik naar de bieb bleef rennen voor de nieuwste boeken. Zodra ik me door die berg heen gewerkt heb, neem ik gewoon weer een abonnement. Want ik vind het ideaal, voor heel weinig geld kun je de nieuwste boeken lezen. En het is daar ook altijd gezellig. Nu moet ik wel zeggen dat ik onlangs zo'n 50 boeken van een collega heb gekregen, dus dat abo zal er voorlopig nog niet van komen. Maar goed! Ik heb ook een e-reader (gewonnen! wat een luxe) en die bevalt me heel goed. Voor op reis, readertje in de tas of koffer en je hebt meteen honderden boeken bij je. Ideaal. Maar voor thuis op de bank (en daar lees ik het toch het meeste) vind ik een ouderwetsch boek toch het fijnste. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook geen bieb abonnement meer maar ook geen e-reader.
  Wil wel een gewoon boek in mijn handen houden.
  Af en toe koop ik een boek bij bol-com voor mijn verjaardag of zo maar de meeste boeken heb ik gratis.
  Heb nu werkelijk een hele kast vol die ik nog moet lezen.
  De boeken zoek ik op internet bij gratis web-site (ze zijn er echt kijk maar eens op fb)
  Haal ze op en lees wat ik leuk vind de rest geef ik dan weer door aan anderen.
  Dus nee een e-reader zit er bij mij voorlopig nog niet in, vind een gewoon boek leuker

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een boek moet een boek zijn, lekker in je handen. Hier wel lid van de Bieb, meer voor de kids eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mij tegenstaat aan het gratis vergaren van grote hoeveelheden e-boeken is dat het waarschijnlijk illegaal is en daardoor lopen de auteurs inkomsten mis. Wel kan je via de bieb e-boeken downloaden en dat is wel legaal. Volgens mij ontvangen de auteurs daar ook wat voor.

  BeantwoordenVerwijderen