zaterdag 28 september 2013

Ik baal als een stekker..........

van een stukje in onze regionale krant waarin staat dat juist onderstaand bedrijf (W) samen met nog enkele grote ketens lak heeft aan goeie werkomstandigheden voor het personeel. Ze weigeren dit aan te pakken ook al zou de prijs in de winkel daardoor maar met een paar dubbeltjes omhoog gaan. Als je goed nadenkt dan kan het ook bijna niet anders als je die prijzen ziet bij dergelijke winkels. Maar de dubbele moraal van dit verhaal is wél dat talloze mensen zijn aangewezen op dit soort winkels. Die kunnen domweg niet meer geld uitgeven voor kleding of beddengoed of weet ik wat je "nodig" kan hebben. Die constant de afweging moeten maken: betaal ik een rekening, koop ik nieuwe lakens voor op bed of eten we nóg maar weer een keertje kale macaroni deze week....................En dat zijn écht niet alleen de minima, de uitkerings"trekkers", of andere groep met een etiketje. Meer en meer zie je mensen om ons heen die gewoon keihard werken, samen of alleen, soms dubbele (pulp)baantjes hebben om maar rond te kunnen komen, al dan niet met schulden of dreigende schulden. Mensen die spartelen maar iedere keer toch weer dreigen onder te gaan omdat instanties die hen zouden moeten helpen, speciaal daarvoor zijn opgericht, zelf ten onder gaan aan debiele regelgeving. Of gewoon idiote tijden hanteren voor hulp, zoals de maatschappelijke dienst in ons gebied: zij bieden cursussen aan voor mensen die budgetondersteuning nodig hebben - midden op de dag - of repaircafe's waar werkende mensen gerust ook gebruik van zouden willen maken maar die alleen maar op middagen worden gehouden. Omdat "men" er nog steeds van uitgaat dat het mensen trekt die toch al thuis zitten en er de hele dag de tijd voor hebben om zoiets te bezoeken..........

Word nou eens wakker!!!!!!!!! Juist daarom word er vandaag weer op twee plekken in het land een mars gehouden tegen de armoede, omdat het iedereen kan overkomen. En dan moet zo'n journalist weer een stemmingmakend interviewtje houden: "Is er écht wel armoede hier?" Tegelijk met de mars lopen hier talloze winkelende mensen rond met 4 volle plastic tassen........LUL (excusé le mot) Dat zijn dus niet de mensen die dat helemaal niet kúnnen uitgeven!! Tegelijkertijd zet ik ook weleens mijn vraagtekens bij het woord armoede hoor, want onlangs zag ik een programma over armoede onder kinderen en daar liep er eentje te mekkeren (niet gespeeld, écht waar) dat hij "niet eens een Gucci winterjas kreeg van zijn ouders" huhhhh dat soort fratsen hadden de programmamakers nou beter kunnen schrappen. Armoede is ook hoe je het beleefd, ik heb me geen moment armoedig gevoeld terwijl we geen cent te makken hadden, manlief wél. Die keek de folders niet door "want we konden het toch niet kopen" dat boeide mij niet want we hadden het niet nodig. En zo steekt iedereen anders in elkaar.

Maar menschen doe je ogen eens open en denk niet dat overkomt mij niet...................


3 opmerkingen:

  1. Ik las dat er bussen waren geregeld zodat mensen gratis naar de demonstratie konden worden vervoerd. Tja, daar komen ook profiteurs op af die niet even nadenken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien waren die "profiteurs" wel mensen die anders nergens kunnen komen zonder vervoer?? Hier geen bussen gezien trouwens......wel mensen met overvolle papieren tassen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De mensen die echt in armoede leven die komen er niet vooruit laat staan dat ze in de krant of op tv hun verhaal willen doen.

    BeantwoordenVerwijderen