donderdag 25 juli 2013

Kinders worden groot

en zo heb je twee van de drie die weldra uitfladderen. De oudste is nog steeds druk aan het verbouwen maar vordert gestaag (zo trots op hem) en de middelste heeft met vriendin samen nu ook een eigen huis gekocht. Geweldig om te horen hoe hij me belt en beduusd verteld "mam, het huis is voor ons................." en er achteraan: "mam, het gaat ineens wel heel erg snel hè". In één klap volwassen want er komt de komende tijd zoveel op 'm af. Maar het gaat helemaal goed komen, het is gewoon tijd!

Al een tijdje liepen ze met plannen om te gaan samenwonen maar sociale woningbouw zit er hier gewoon niet in en de vrije sector is niet te betalen voor starters. Ik had ze ingeschreven voor anti-kraak maar dat vonden ze te onzeker (niet mijn avontuurlijke genen hihi) en ik heb trouwens ook nog steeds niets gehoord.......Een koophuis was al eerder ter sprake gekomen maar omdat hij nog geen vast contract had konden ze geen hypotheek krijgen en nu dus wel. Net voordat ze op vakantie gingen kreeg hij zijn vaste aanstelling mét opslag en kwam de wens voor een koophuis weer om de hoek kijken. Weer veel over gesproken maar we vonden de huizen waarnaar ze keken té bouwvallig (hij is niet zo handig als z'n grote broer) en we vonden ze eigenlijk nog te jong voor zo'n stap. Pffff ze zijn 21 & 23, we waren zelf 18 en 21 toen we ons eerste nestje kochten, mijn moeder moest nog meetekenen ;-))

En nu hebben we dagen achter de rug van bieden en wachten en was het de 3e dag raak, hebben ze nu een mondelinge overeenkomst op zak voor een eigen huis en draaien de ratels in de bovenkamer van ons allemaal op volle toeren want er moet een hoop geregeld worden. Gelukkig vragen ze ons continu om raad en gaat JutMan op hun verzoek ook volgende week mee naar de bank om de definitieve hypotheek te regelen. Ze waren voor hun vakantie al bij een makelaar geweest voor een bezichtiging en geldgesprek maar dit was zo summier en volgens ons té rooskleurig zodat ze op ons aanraden ook naar de eigen bank zijn gestapt voor advies. Niks tussenpersoon, zelf regelen die hap! Het scheelt ze sowieso 1500 euro voor het afsluiten want een 2e gesprek bij de makelaar was niet meer kosteloos vandaar zo summier natuurlijk. En nu weten ze veel realistischer waar ze op uitkomen en kunnen ze van ons weer een stukje "loyaliteitsbonus" gebruiken wat ook weer scheelt. Vandaag worden de werkgeversverklaringen geregeld en gaan ze de makelaar bellen om te vragen of ze mogen inmeten, want de meeste spullen gaan van MP, via via en gratisoptehalen sites komen dus dan is het handig om te weten of iets past. Zo hebben ze al een gratis keuken op het oog, word er vanavond een gratis dressoir opgehaald en een vriend gepolst of die low-budget de CV wil aanleggen. De ketel hebben we al want die halen we uit mijn toekomstig atelier vandaan en trekken dan de leidingen vanuit huis door, hebben ze al linnengoed van oma gekregen en maken ze zich al druk om de kleur op de muren <LOL>

En ik ga me maar eens druk met de LIHL-bonnen op koopjesjagen storten om nu twee boodschappenkratten vol te krijgen die beide Jutters mee gaan krijgen als buffertje, voor jongste Jutter DUO regelen want die gaat maar weer 4 jaar lang voltijds naar school omdat er geen werk-leer baan voor hem te regelen valt en tussendoor nog even inloggen bij de waterleverancier want ondanks dat we geld terugkrijgen vonden ze het weer nodig de kwartaalnota te verhogen met 15 euro en dat gaan we mooi niet doen, toedeledokie. De weinige rente die je tegenwoordig nog krijgt op je geld wil ik wel graag zelf vangen, puhh!


2 opmerkingen:

  1. Hartstikke leuk dat het zo goed gaat!!! Succes met verzamelen van de boodschappen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje, je hebt het er maar druk mee! fijn om te lezen dat het zo goed gaat.
    Ik ben vandaag ook op lihlkoopjesjacht geweest. O.a. ook de sprite (2 verschillende acties) en de appelsientje gehaald. En weet je al van de lihlactie bij AH? Vandaag een fles dreft gehaald voor 29 ct. (kortingbon achterop de folder van AH + de lihlbon) + de all in one gratis. daar vul je wel een krat mee.
    Succes met alle plannen!

    BeantwoordenVerwijderen