maandag 28 januari 2013

Einde aan postzegel met waarde in guldens

 
 
Het is vanaf 1 november niet meer mogelijk om post te frankeren met een postzegel met de waarde in guldens. Tien jaar na de invoering van de euro kan de gulden zegel naar het museum of het postzegelalbum in. Dat maakte PostNL maandag bekend.
 

"Er worden steeds minder gulden zegels geplakt, terwijl de kosten voor het verwerken gelijk blijven”, aldus het postbedrijf. De kosten zitten onder meer in de techniek achter fraudepreventie in bijvoorbeeld sorteermachines. Nederland is een van de weinige landen in de Eurozone die nog postzegels in de oude valuta toestaan. Duitsland, Spanje, Portugal en Ierland hebben hun zegels met oude muntwaarde direct bij de komst van de euro in 2002 afgeschaft.

Klap voor postzegelverzamelaars
De Nederlandse Vereniging van Postzegelhandelaren (NVPH) is „diep teleurgesteld” in de afschaffing van de gulden postzegel. „Het is een klap voor de postzegelverzamelaars. Die konden er altijd op vertrouwen dat de waarde van hun collectie behouden bleef. Nu is een belangrijk deel van hun postzegels opeens veel minder waard”, aldus Martijn Bulterman, voorzitter van de NVPH. Volgens hem heeft PostNL zijn algemene voorwaarden gewijzigd. „Daar stond altijd in hoe ongeldig verklaarde postzegels konden worden geruild tegen geldige zegels, maar die voorwaarde is nu verdwenen” weet Bulterman.
 
 
Dusss..........heb je ze nog liggen maak ze voor eind oktober op anders komen je vloppen met post
helemaaaaaaaaaaal niet meer aan ;-(  want de dienstverlening bij PostNL word er almaar
niet beter op en het is altijd de schuld van de postbezorger.
 
Tijd om de verschillende alternatieven maar weer eens op een rijtje te zetten!!
 
 

6 opmerkingen:

 1. Oh, daar baal ik van! Weer zo'n streek van PostNL om alles nog duurder te maken. Nou ja, het is gelukkig pas januari, nog 9 maanden de tijd om met gulden-postzegels te kunnen versturen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt een rotgeintje is dit, want al in de tijd van de ptt werd het verzamelen van postzegels (lees: verkoop) flink door henzelf aangemoedigd...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh lekker dan, net begin deze maand een hele stapel besteld bij postzegelsmetkorting.nl Nou ja, nog 9 maanden om het op te maken.... Maar veel verkopen dan en opsturen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik lees het hier boven al: postzegelsmetkorting.nl Daar heb je dan voortaan ook niets meer aan...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoi
  ik heb postzegelsmetkorting een mail gestuurd, en kreeg dit als antwoord :
  Goedenavond,
  Bedankt voor de mail.

  Zowieso zijn ze nog geldig tot november. De verwachting is, daarna ook nog. Dat wordt de komende tijd juridisch onderzocht.  duss laten we er het beste maar van hopen
  gr monique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach 11 jaar de kans gehad om je zegels kwijt te raken dus niet zeuren .Een verzamelaar heeft 1 of 2 serietjes nodig dus waar hebben we het over .De zegels voor 1977 waren al niet meer geldig en nu komen er weer een aantal jaren bij .Om als NVPH te zeggen dat de verzameling minder waard zou zijn is een stelling die slechts gedeeltelijk op gaat want alle zegels van voor de oorlog zijn niet meer geldig maar erg duur ten opzichte van de nominale waarde. Om als verzamelaar honderden/duizenden gulden zegels in huis te halen terwijl er bijna geen brieven worden geschreven geeft alleen maar te denken .

  BeantwoordenVerwijderen