zaterdag 24 november 2012

Reken eens om naar de kiloprijs???

Ik heb het al eens eerder genoemd: het omrekenen van prijzen. Wedden dat je bepaalde producten niet meer zo nodig hebt als je het omrekent naar de kiloprijs? Kijk eens naar de nummer 2 van deze lijst..........en haal gauw je eigen kruidjes in huis, de rest koop je natuurlijk sowieso niet ;-))


Met dank aan de Keuringsdienst van Waarde
 

De 10 duurste producten uit de supermarkt

Peterselie blijkt per kilogram 237 euro te kosten. Dat lijkt duur, maar is het ook echt duurder dan andere producten die in de schappen liggen? De Keuringsdienst van Waarde ging op onderzoek uit en vond een paar producten die nog duurder blijken dan peterselie. Bekijk de top 10 van duurste producten per kilo in de supermarkt waar de Keuringsdienst zijn boodschappen doet.

10 - Chocoladetaartdecoraties: € 33,54
Een chocoladetaart is lang niet duur genoeg om deze top 10 te halen, maar als je de chocoladetaart wil versieren, betaal je ineens een flinke smak extra. Met €33,54 per kilo goed voor een tiende plaats.
duyvis
9 - Ansjovis met kappertjes: € 38,18
Nog iets duurder dan taartdecoraties is ansjovis met kappertjes. Is de vis zo duur of zijn het de kappertjes? In elk geval betaal je in onze supermarkt voor de combinatie van de twee € 38,18 per kilogram.
8 - Zonnatura brandnetelthee: € 57,41
De brandnetelthee van Zonnatura blijkt in onze supermarkt bijna 6 euro per 20 zakjes thee te kosten. Per kilogram komt dit uit op €57,41. Een flink bedrag, maar brandnetels zijn blijkbaar een stuk minder waard dan peterselie.
7 - Duyvis mix dipsaus pittige bbq: € 58,33
Chips viel buiten de top 10, maar de saus om de chips extra lekker te maken staat op de negende plaats: voor dik 58 euro per kilo ligt de pittige barbecue saus van Duyvis in de schappen.
6 - Natrena stevia zoetstof: € 84,22
bieslook
Net als kruiden geen maaltijd op zich: de zoetstoffen van Natrena. In kleine verpakkingen valt de prijs reuze mee, maar per kilo komen we uit op meer dan 84 euro.
5 - Nivea Q10 dagcreme: € 173,80
Met gezichtsverzorging schiet de prijs ineens boven de 100 euro per kilo uit. Om rimpels tegen te gaan, kun je overdag voor € 173,80 per kilo de Q10 crème van Nivea proberen.
4 - Nivea Q10 nachtcreme: € 273,00
Mocht de dagcrème niet blijken te werken, is er nog de nachtcrème. 's Nachts ontrimpelen is blijkbaar een stuk duurder dan overdag: Nivea Q10 nachtcrème kost in onze supermarkt 273 euro per kilo.
3 - Ambipur 3volution navulverpakking: € 332,78
q10oog
We willen graag dat het een beetje lekker ruikt in huis. Daarvoor heeft Ambipur een hele serie aan producten ontwikkeld, waaronder de 3volution. Om dit apparaat bij te vullen, kun je voor €332,78 per kilo een navulverpakking kopen.
2 - Kruiden: tot €396,67
Hoewel peterselie met €237,- op de vierde plaats in deze top 10 terecht zou komen, kosten kruiden in het algemeen toch wel heel veel geld. Laurierbladen kosten €312,50 per kilo en bieslook komt zelfs uit op bijna 400 euro per kilo.
1 - Nivea Q10 oog contour: €830,00
Voor het duurste product dat wij in onze supermarkt konden vinden, komen we weer terug bij Nivea en de strijd tegen ouderdom. Voor het enorme bedrag van 830 euro per kilo, verkoopt onze supermarkt Nivea Q10 oog contour.

7 opmerkingen:

 1. Wat grappig dit! En ook confronterend! Maar zo had ik het nog nooit bekeken.
  Van dit alles koop ik eigenlijk alleen de kruiden, maar wat een idiote prijs eigenlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja maar, waar sláát omrekenen naar kilo's nu eigenlijk op? Kruiden zijn typisch producten waar je maar heel weinig van nodig hebt om smaak aan iets te geven. Je gaat toch ook niet berekenen hoeveel paracetamol per kilo kost?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Petra: het maakt je heeeeeeel bewust van wat je eigenlijk koopt! As je de laatste aflevering van KVW bekijkt zul je zien dat de prijs die de boer voor peterselie krijgt ongeveer 20 cent per kilo!! is maar het potje staat uiteindelijk voor 1185x zoveel in de winkel. Ik vind dat dus in géén verhouding staan........en nee ik reken paracetamols niet om naar kilo's maar kijk wel degelijk of het voordeliger is om bv. een grootverpakking van 100 stuks te kopen. Maar kauwen op een takje wilg is nog goedkoper maar daar misschien een andere keer meer over..........

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik koop net als Jolanda ook eigenlijk niets van dit alles.Manlief doet boodschappen en kookt het meest, i.v.m. mankement aan de benen mag ik niet lang staan, en koken doe je doorgaans staand. Vandaar dat ik hem nogal vrij laat in zijn keuze van boodschappen. Hij haat inefficiënt gefrutsel met losse zakjes en koopt graag potjes kruiden. Kopen op de markt heb ik afgelopen week weer eens gedaan, nou niet meer dus. Behalve dat het geschreeuw me niet aanstaat kreeg ik nu toch echt weer een zak mandarijnen 'met blessures' mee naar huis. In de super kan ik dat tenminste zelf nog zien, en ze terugleggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kruiden koop ik in de toko. Ik ken er twee, maar ik koop bij het rommelige en toch meest overzichtelijke winkeltje. 80 - 90 euro per kilo. Peterselie, gekweekt in de zomer, in de vriezer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat van de brandnetelthee klopt niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. de brandnetelthee is hier 1,49 de 20 zakjes van zonnatura.....maar goed dat is nog duur terwijl ik een tuin vol heb ;)

  ik koop ook alleen maar de kruiden, de rest is geen eten en ook geen veilige cosmetica, dus dat hoef ik niet. een kilo smeersel voor mijn gezicht/lijf is 12 euro(biologische sesam of olijf-olie)Mijn huis lust dat het liefste ;)

  BeantwoordenVerwijderen