vrijdag 28 september 2012

Wat word nu duurder??

 
 
Nog 2 dagen en dan is de BTW verhoging een feit en zullen de schappen in de supermarkt andere prijzen weergeven bij een heleboel zaken (let maar op dat gebeurt echt wel, want de gewone boodschappen moeten we toch doen). En het is nog niet zo simpel om een lijstje te maken van wat nou wel of wat nou niet verhoogd word.........globaal zegt men dat levensmiddelen cq. de eerste levensbehoeften in het lage tarief vallen maar bv. wc papier, maandverband, wattenschijfjes, wattenstaafjes, scheerspullen, wasmiddel, deo en shampoo vallen toch echt in de hoge categorie maar vallen voor velen écht gewoon onder de levensmiddelen ofwel de "dagelijkse boodschappen". Brandstof voor je vervoersmiddel om naar je werk te komen word duurder maar niet iedereen heeft een alternatieve mogelijkheid en voor de vele bedrijven die nu nog gebruik maken van rode diesel (bouw, landbouw en visserij): het voordeeltje daarop komt te vervallen per 01-2013 dus het verschil zal toch doorwerken in de uiteindelijke producten daarvan. De kapper blijft hetzelfde hanteren voor het knippen maar de smeerseltjes IN je haar worden wél duurder, je fiets naar de fietsenmaker brengen voor reparatie blijft hetzelfde maar de onderdelen voor die reparatie worden wel duurder. Water is een eerste levensbehoefte en word niet duurder (niet door de BTW verhoging in ieder geval) maar gas en stroom weer wel, maar wil jij met kleine kindertjes zonder warmte en licht zitten in de wintermaanden??? Boerderijdieren zoals kippen, varkens en koeien worden niet duurder maar het voer voor een cavia weer wel omdat je de eerste dieren kunt vetmesten en eten en de cavia niet, huhh???? Voor drank nu eerst de BTW verhoging en daaroverheen in januari 2013 nog een accijnsverhoging: 10% op bier, 15% op wijn en 6% op sterke dranken en dat alles om de schatkist te vullen hoor niet zoals gesuggereerd word om drank(mis)gebruik te ontmoedigen. Je zou haast zelf gaan stoken :-))))))) ohhh nee nu snap ik 'm, de overheid heeft een zelfvoorzieningsprogram ingezet, het IS juist de bedoeling dat we meer zelf gaan doen ha, ik denk dat ik dan maar eens begin met biodiesel maken voor le voiture en weet je wat nou nog mooier is daar aan, de betaalwijze: je mag die cursus betalen met ruilhandel ;-)
 
 
Nog maar een leuk muziekje gratis en voor niets van YT
 
 

3 opmerkingen:

 1. Ik ga ook serieus even proberen vandaag en morgen nog even de kledingkast van zoonlief wat aan te vullen (helaas vaak toch nieuw, want met zijn figuur is het zo lastig om broeken te vinden die niet afzakken en hij weigert een riem)
  Met de prijzen die ik vaak voor zijn schoenen moet neerleggen, is 2% best een bedragje. Geen idee of het gaat lukken, maar een poging wagen zeker wel.

  De meeste levensmiddelen die straks ook duurder worden, heb ik nog voor zeker wel 6 maanden in huis staan (behalve wasmiddel, maar dat ga ik zelf pogen te maken)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lottebees, heb je al geprobeerd om door de band van de broek van je zoontje een knoopsgatenelastiek te trekken ? Echt niet moeilijk : gewoon een snee maken aan beide kanten aan de binnenkant van de broeksband.De randen van die snee afwerken met een knoopsgatsteek. Aan beide kanten een knoopje naaien, knoopsgatelastiek doortrekken, één kant vastmaken aan het knoopje en aanspannen tot de gewenste breedte en die kant vastmaken aan het andere knoopje. Als je het elastiek iets te lang afknipt, kan je de broekband nog verwijden als hij toch ietwat zou verdikken. Je kan ipv knoopsgatelastiek ook gewoon brede elastiek gebruiken en die aan de twee kanten vastnaaien ipv met knoopsgatenelastiek en 2 knoopjes te werken. Ik moet mijn eigen broeken ook altijd zo 'aanpassen' omdat ik nogal lang en dun ben (1.75 m, 48 kg) en al de broeken die van lengte gepast zijn veel te breed zijn en afzakken.

   Verwijderen
 2. Hallo,

  Even een bedankje voor al je tips.

  Vandaag krant Het Parool gekocht met gratis toegangsbewijs voor het Stedelijk Museum in Amsterdam!

  Dankjewel!

  Groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen