dinsdag 28 augustus 2012

Mènnnn........hoezo veramerikanisering

Even heel wat anders, het nieuws staat aan op de achtergrond, nu:
 
SGP: Bijna nooit zwanger na verkrachting
DEN HAAG - Volgens SGP-leider Kees van der Staaij gebeurt het zelden dat vrouwen zwanger worden na een verkrachting.
De politicus noemt het ‘een feit’ dat de kans daarop heel klein is.
 
Ik vind dit zoooooo walgelijk en ongelofelijk................die gast gelooft écht in de bloemetjes en de bijtjes!!! Ik hoorde ook nog een term "legitieme verkrachting" voorbij komen...............of wat te denken van echte verkrachting of niet echte verkrachting?????
 
Sorry hoor, ieder mag het zijne geloven en politiek aanhangen - best - maar dit
Ik word hier echt zo misselijk van...................
 
Zo stond er laatst ook in de krant dat men het sissen naar vrouwen (in Amsterdam?) strafbaar wil stellen en zelfs daarvoor "lokvrouwen" wil inzetten, dan wordt het dus uitlokking!! En waar hebben die vrouwen (feministes/dolle mina's) nou al die tijd voor gevochten?? Dat vrouwen mochten zij wie ze zijn, erbij moeten kunnen lopen zoals zij dat willen en dat dat géén vrijbrief moet zijn voor viezerikken die hun poten niet thuis kunnen houden. Met dit voorstel ben je weer terug bij af.........als je dan wat overkomt dan komt dat dus kennelijk omdat je aanstoot hebt gegeven, je hebt het immers zelf uitgelokt!!! Nog afgezien van het feit wat dát doet met een slachtoffer, stel dat ze dan wel zwanger raakt dan heeft ze zelf haar kunnen om dit af te weren niet ingeschakeld. Echt, dat soort mensen komt van een andere planeet...........
 
PISSED OFF!!!!!!
 

10 opmerkingen:

 1. De kans om ''at random'' van wie dan ook zwanger te worden is ook 5 - 7 %, gedwongen of niet. Dat mag iedereen zeggen, waarom hij niet? Ik hoor hem geen verkrachting goedpraten. Dat ie daarna vindt dat de vrouw het trauma maar moet dragen en d'r lot (wat gods wil) maar moet dragen vind ik achterlijker dan het duiden van een statistisch gegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als vrouw maak ik mij niet druk om wat hij zegt: 1. Hij is van de SGP. 2. Abortus is gelegaliseerd in Nederland sinds de zestiger jaren en dat blijft zo. Mocht er een situatie komen waarbij de confessionele partijen in Nederland een meerderheid krijgen in de Tweede Kamer en gaan besluiten om abortus weer strafbaar te stellen. Ja, dan krijg je me boos. Volgens mij test hij het water. Een congreslid in Amerika heeft pas net zoiets gezegd en zelfs Romney vond dat hij zijn excuses moest aanbieden. Dat wilde hij niet, de Republikeinen zijn bang dat door deze opmerkingen nog minder vrouwen op Romney gaan stemmen want hij trekt veel minder vrouwelijke kiezers dan Obama.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad, verschrikkelijk walgelijk. Ik maak me er wel druk om. Ik heb er ook zojuist een blogje over geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond het ook erg die uitspraak. Grenzeloos dom ook. Ik hoop dat hij ook reactie gaat krijgen vanuit zijn eigen achterban dat dit een uitpraakt is die 1 niet waar is, 2 gevoelloos t.o.v. slachtoffers, 3 de misbruikers er hun daden mee kunnen goedpraten (ze wilde hetzelf anders was ze nu niet zwanger) Nee ik word hier erg misselijk van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Indrdaad de feministen streden goed. De documentaire was top. Nu die nieuwe vrouwen nog voor emancipatie van binnen uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En dit was mijn reactie bij zuinigaan: Mij gingen de nekharen ook overeind staan na deze uitspraak. Ik heb medelijden met de vrouwen in zijn leven. Ik denk dat deze meneer helemaal niet beseft wat zo een daad met een vrouw doet en vooral niet als een 'vooraanstaand' mannelijk politucs ook nog zulke boute uitspraken er over doet.

  Serieus, maakt me niet uit of de uitspraak uit zijn verband getrokken is of niet. Vrouwen hebben in het verleden keihard gevochten voor ons, zodat wij baas over eigen buik kunnen zijn (Dolle mina's bedankt) en als we terugmoeten dan emigreer ik liever. En als jij als vrouw vanuit geloofsovertuiging achter deze meneer staat, prima. Maar religie is gelukkig niet gelijk aan de Nederlandse wetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Net ook zo een stukje bij zuinig aan gelezen! waar gaat het heen allemaal? wordt er niet meer nagedacht?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een storm in een glas water, zeg. v.d. Staaij wilde alleen maar zeggen dat niet het beeld moet ontstaan dat ál die 30.000 abortussen per jaar alleen maar zwangerschappen uit verkrachting zijn. Want de kans op zwangerschap na een verkrachting is (statistisch bewezen) héél klein.
  Dus die overige 29900 geaborteerde leventjes zijn dus gewoon "niet gepland" of "t komt nu niet zo uit", ofzo.... Kijk, en daar word ik nou misselijk van... Dat heeft niets met religie te maken, maar wél met respect voor het leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem: dat blijkt niet uit de feiten: http://www.nrcnext.nl/blog/2012/08/29/next-checkt-%E2%80%98verkrachting-leidt-maar-in-05-procent-van-de-gevallen-tot-zwangerschap%E2%80%99/
  Uit dit onderzoek komt dat de kans op zwangerschap na verkrachting zelfs nog iets hoger ligt dan de kans op zwangerschap na 'gewone' vrijwillige seks.Dat komt omdat verkrachting relatief vaker bij jongere vruchtbaarder vrouwen voorkomt. en dat die overige allemaal 'komt niet uit'gevalletjes zijn,die uitspraak zou ik ook niet graag voor mijn rekening willen nemen. Ik heb in een aantal jaren tijd zeker 4 keer te maken gehad met vrouwen onder de 30 jaar, die hun zwangerschap lieten afbreken vanwege zwangerschap in combinatie met een psychische of psychiatrische stoornis of geestelijke achterstand.Helaas waren deze vrouwen juist daardoor vaak minder weerbaar en lieten ze zich met valse beloften over condoomgebruik (door de man) in de luren leggen. Om dan te spreken van 'komt nu niet uit' of 'niet gepland' vind ik wel erg boud. Tenzij je terug wilt naar 'seks alleen binnen het huwelijk en niet ervoor', maar dat lijkt me dus echt terug naar de jaren 50, compleet met de breinaalden- en engeltjesmakerspraktijken. Ik mag toch niet hopen dat vdS dát wil?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem aan Anoniem: Daar heb je ook wel weer gelijk in, maar het ging mij meer om het feit dat één zo'n uitspraak van zo'n man zo ongelooflijk uit zijn verband wordt gerukt. 'k Wil ook helemaal niet zeggen dat ik het in alles met hem en de SGP eens ben, maar als de bijbelse principes iets meer in acht genomen zouden worden, zouden er ook heel wat minder abortussen nodig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen