woensdag 29 augustus 2012

Budget......eerste dillemma

Het is niks dat je leuke boeken voorbij ziet komen die je allemaal kunt reserveren (en natuurlijk allemaal uit andere biebs dus buitenaanvragen met de daarbij behorende kosten per boek) maar ze komen allemaal NU binnen en dat brengt kosten op de biebpas met zich mee die ingelost moeten worden ARGHH hoe ga ik die nu betalen? Eerst ga ik mijn tas omkeren want daar verdwijnt nogal eens het losgeld in wat ik bij de servicebalie van de supermarkten terugkrijg als de kassabon weer eens niet klopt.........dan ga ik op zoek naar statiegeldflessen die ik inlever voor handjekontantje plus heb ook nog een gevonden statiegeldbonnetje liggen en dan kan ik hopelijk dit probleem oplossen. Ja ik kan het ook laten staan tot volgende maand maar dat voelt als valsspelen, het zijn kosten die zich NU aandienen en aangezien ik dit niet mag/kan/wil pinnen en het maandbudget deze kosten eigenlijk niet toelaten kiezen we voor deze optie :-)) maar de goedmaker van dit alles is dat ik nu een superstapel boeken heb:
 
Jekka's complete kruidenboek

Nooit geweten dat je dit ook kunt eten
 
Met mest en vork
 
Elsevier's gids van eetbare en geneeskrachtige planten (die ga ik dan maar kopiëren, want niet meer te koop)
en de dvd Living without money.............zo mooi
 
Dus als ik er even niet ben......zit ik met mijn neus in de boeken <LOL>

11 opmerkingen:

 1. Hier één regionale bieb die alleen uitwisseling heeft van filialen, dat zit bij mijn biebabonnementje inbegrepen gelukkig want ik reserveer al mijn boeken online (voelt het toch een beetje als shoppen :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @PJDD, kan je bij hun echt geen buitenaanvraag doen?? Misschien wel via bibliotheek.nl???Dat is echt zo plezierig ;-)) als je eigen bieb het niet heeft komt het gewoon elders uit het land. Wij betalen daar dan € 3.50 per artikel voor maar datis maar een fractie van wat het boek zou kosten als je dat moet kopen. Soms kan je ook nog kosteloos verlengen.........

   Verwijderen
 2. Geweldig dat je alles op alls zet om niet te hoeven pinnen! Jij bent ook een echte doorzetter!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maak er gewoon een sport van en ik hou niet eens
   van sport ;-)

   Verwijderen
 3. Losgeld? Doe je ook al aan dit soort bijverdiensten, Jutvrouw? (grapje hoor, ik weet dat je los munt geld bedoelt). Groet, Hsm.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. WHAHA, daar had ik nog niet eens bij stilgestaan joh, ik zeg het ook altijd gewoon zo...... ;-P

   Verwijderen
  2. Oh, gelukkig maar dan kunnen alle vastgoedcriminelen in Zuid vanavond gewoon gaan slapen:-) Groet, Hsm.

   Verwijderen
 4. Ik moet echt op zoek gaan naar mijn biebpasje.
  Er zijn zoveel boeken die ik graag zou willen lezen (bespaar/consumindertechnisch en gewoon voor de leuk) en het scheelt me uiteindelijk bergen geld denk ik zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Lottebees: zo'n abonnement heb je er zo uit hoor!! Erg fijn en echt een van de slimste consumindertips, al zou je maar een middag in de bieb zelf doorbrengen om eens lekker te snuffelen.
   Wij zien ze vaak hoor ;-))

   Verwijderen