dinsdag 15 mei 2012

Niet veel te melden


Zie je nou wel............de wereld vergaat helemaal niet op 21 december! Zelfs wetenschappers buigen zich erover en zijn tot de conclusie gekomen dat er een rekenfout in de bewering zit plus het gegeven dat in dit stuk zelfs wordt opgeroepen om 21 december juist te vieren.

Een eind van iets is weer het begin van iets nieuws,
waar de ene deur dichtgaat opent zich een ander en zo draait alles rond,
pfff...zó, genoeg kouwegrondfilosofie ;-))

Op bespaargebied eigenlijk weinig te melden: momenteel vind ik géén enkele actie de moeite waard om in te slaan. KV heb ik al heel lang niet van binnen gezien ;-) maar heb nu wel de fructiss aanbieding op 3 kaarten gezet voor 50% korting. Ben nog aan het bedenken of ik dit wel zal doen want ik heb nog wel wat flessen staan en er komt vast nog wel 's zo'n aanbieding langs. Wel een bon gekregen om vanaf vandaag een gratis tube Paradontax op te halen bij de E-drogist. Heb geprobeerd deze op mijn blog te plaatsen want er staat een niet-zo-uniek nummer op dus is door iedereen te gebruiken, maar helaas krijg ik de afbeelding niet goed (vast beveiligd tegen "mis"bruik???). Heb ook de laatste ronde helemaal niks gedaan met de bonnen uit het LIHLboekje op de CColabonnen na, die werden ingezet door zoonlief, als het goed is komen er eerdaags wel weer nieuwe boekjes en wie weet wakkert mijn vuurtje dan weer aan. Zelfs manlief was het al opgevallen dat ik helemaal niks meer met kortingsbonnen deed <LOL> hij had vandaag het AD mee waar een artikel in stond over een studente die alleen nog maar dingen aanschafte als er korting op zat. De sites die werden genoemd waren zal ik hieronder wel neerzetten. Maar zelfs die kunnen mij niet bekoren want het gaat grotendeels over zaken die ik toch niet koop: kleding, schoenen, electronica en aanverwante luxe zaken. Al heb ik onlangs wel een nieuw mobieltje moeten aanschaffen want de zoveelstehands-exemplaren die ik tot nu toe gebruikte waren echt op. Dit heb ik wel weer voordelig kunnen doen met bol.com vouchers die ik een aantal maanden geleden via SaveMyDay nog had aangeschaft en gecombineerd met nog wat kortingscodes, het mobieltje (een BB look-a-like) kostte mij uiteindelijk 29 euries en ik kan voorlopig weer vooruit. Heb er zelfs internet op als er ergens WiFi is maar in principe gebruik ik 'm om te bellen, gebeld te worden en te SMS-en en dat is genoeg samen met mijn simpel(e) maandbundel van 5 euro. De klus die ik had aangenomen en waar ik zo tegenaan hikte is eindelijk af, heb JutMan nu gezegd dat hij mij moet verbieden nog dergelijke klussen aan te nemen :-))) ik ben nu liever achter bezig. Kleine dingetjes kunnen altijd tussendoor maar dat is allemaal niet zo dramatisch, dit werd weer MOETEN en dat wil ik niet meer.

Heb van 't weekend wel twee kleine ruiltjes aangeboden: ik was naar een open dag op een volkstuincomplex waar ook wat zadenleveranciers stonden. Zaden-en-zo is het werk van twee hele enthousiaste mensen waar vooral Lara haar hele hart & ziel instort, zij is vijf dagen in de week gastouder, runt het eigen gezin en de eigen moestuin van 300m² én samen een webwinkel waar je allerlei mooie en aparte tuinzaden kunt kopen in kleine verpakkingen voor weinig geld. Leuk om van alles te proberen!! Heb er een hele tijd staan kleppen en ook stiekum toch weer wat zaadjes meegenomen, ja nu stop ik er écht mee ;-) Kreeg ook nog 2 zakjes cadeau, een kortingscode van 10% (door iedereen te gebruiken) TH2012 geldig tot 31 mei en van haar buurvrouw Moezziez een zakje met mooie tomatenplantjes. Bij een ander stalletje 4 rodekoolplantjes meegenomen voor één euro, een eeuwig moesplantje, een bloedzuring, twee amsoi's voor 50 cent en een echte aloë vera plant voor  2.75, da's wel andere koek als in de tuinsuper en deze zijn ook nog eens met liefde gekweekt. Nog een wandeling gemaakt over het complex om ideetjes op te doen en dan kun je zien dat moestuinders vaak ook heel creatieve mensen zijn: oplossingen bedenken die nauwelijks geld kosten. Kasjes en koude bakken van oude ramen, koolkragen voor de jonge plantjes van yoghurtemmertjes zonder bodem, cd's aan een draadje om de vogels te verjagen, tomatenafdakjes van 4 palen met een stukje golfplaat eroverheen..........en uiteraard worden er druk plantjes en zaden geruild. Op de terugweg  vond ik op het bospad nog een aantal denneappels die ik mooi kan gebruiken voor het insectenhotel. In het kader van hergebruik op de tuin ook nog het boekje Milieuvriendelijk tuinieren met gebruikte materialen en twee leuke boeken gelezen van Alys Fowler waarvan de ene wel een merkwaardige NL vertaling heeft gekregen, het origineel heet The Frugal Gardener en wij maken hiervan De Creatieve Tuinier...............Maar goed, ze promoot wel het gebruik van alles wat 2e hands is op de tuin, koop de goedkoopste tuinschaar want die raak je toch altijd kwijt, kijk ALTIJD op de aanbiedingentafel bij tuincentra, splits gelijk je aankopen door tweëen dan heb je gelijk twee plantjes voor je geld het groeit vanzelf groter én als bonus een kleine cursus dumpsterdiven om aan materiaal te komen!! Hélémaal mijn boek natuurlijk. Net zoals dat ze zegt dat je vooral géén potje supermarktkruiden moet kopen, eigenlijk is dit niets meer als een potje met zaailingen (slungelplantjes) wat je veel gemakkelijker zelf kunt kweken en waarna je dit als echte vaste plant kunt overhouden. Ik heb inmiddels een laurierplant gescheurd dus nu staan er twee struikjes te groeien en vele soorten kruiden staan in potjes op de vensterbank te kiemen. Zaad wat "over" is kan je makkelijk een volgend jaar nog gebruiken of uitruilen tegen iets wat je nog niet hebt!

3 opmerkingen:

 1. Ik geloof er niet in dat mensen het einde van de aarde kunnen voorspellen. En als de wereld wel eindigd op 21 december of een andere datum, dan kun je dat toch niet veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alleen jammer dat je niet kunt bestellen bij die zaden en zo..
  als je iets in het winkelwagentje doet, blijft het fouten aangeven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Eurootje: ik had dat eerst ook maar ze hebben twee url's, als je bij de één een foutmelding krijgt probeer het dan even bij de ander! www.zaden-en-zo.nl of www.zadenenzo.nl hopelijk lukt het zo wel!!

   Verwijderen