vrijdag 11 mei 2012

Mooi initiatief! Food Revolution Day 19 mei 2012

19 mei is uitgeroepen tot Food Revolution Day, een initiatief van Jamie Oliver.
Deze dag biedt de gelegenheid aan mensen om samen te komen en informatie te delen,
kennis te verspreiden en om de voedselproblematiek in de wereld in het voetlicht te zetten.Over de hele wereld zullen mensen samenwerken om een verschil te maken. Food Revolution Day  is uitermate geschikt voor: evenementen op school, restaurants, lokale ondernemers, etentjes en boerenmarkten. Doel van deze dag is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om eetgewoonten te veranderen de missie van beter eten en meer kennis van voedsel voor iedereen te promoten.

Waarom?
Wereldwijd heft de ziekte obesitas – ernstig overgewicht-  zich verdubbeld sinds 1980. Voor het eerst in de geschiedenis sterven er meer mensen aan overgewicht dan aan ondervoeding. Minstens 2,8 miljoen volwassenen overlijden elk jaar aan de gevolgen van overgewicht of obesitas. Dit moet veranderen en dat is aan ons. We moeten terug naar de basis en weer gaan nadenken waar ons voedsel vandaan komt. Het is tijd dat we ons meer bewust worden van de keuzes die we maken op het gebied van voeding. En dat kunnen we bereiken door middel van educatie op het gebied van voedsel. Een van de belangrijkste dingen is dat men weer thuis gaat koken met verse ingrediĆ«nten. Iedereen kent wel iemand die zijn eetgewoonten zou kunnen verbeteren. Food Revolution Day is een mooie gelegenheid om samen te werken om mensen bewust te laten worden van de mogelijkheden om gezonder te gaan eten. Soms kunnen een paar eenvoudige veranderingen in je dieet een heel verschil maken voor jou en je familie.

Voor wie?
Over de hele wereld zullen scholen, ondernemers, chefs, restaurants en liefhebbers van eten deelnemen aan Food Revolution Day. Het is voor iedereen, waar dan ook ter wereld, die een bijdrage wil leveren en die zich in wil zetten voor het promoten van een gezondere leefstijl en meer kennis van voedsel. Je kunt naar een Food Revolution Day event gaan of er zelf eentje organiseren. De nadruk ligt op lokaal verbouwd, vers voedsel. Je kunt denken aan een kookworkshop, een lezing of deel die dag eens een interessant filmpje of een gezond recept via je social media kanaal. Deel je kennis en help zo het bewustzijn op het gebied van voedsel te verhogen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten