woensdag 4 januari 2012

Poehh........een nieuw begin

da's best lastig om dan het eerste stukje in het nieuwe jaar te schrijven!
Ik zag al op diverse blogs stukjes voorbij komen over opruim-aanvallen, een kastje per dag en 52 of zelfs 365 doelen voor het hele jaar om bij te houden. Ik waag me daar niet aan want ik weet dat ik onherroepelijk strand daarin. Ik heb wel bovenin mijn blog een extra tab aangemaakt waarin ik mijn ingevingen neerzet van dingen die ik "ooit" eens wil doen. En in het excell-file op mijn bureaublad heb ik een extra blad aangemaakt om de brandstofkosten en GTA's bij te houden, dergelijke lijstjes werken wel prima voor mij! Er is ook inspiratie genoeg voorhanden, heb zojuist naar een aflevering van Altijd Wat gekeken, dit was gisteravond op tv maar had ik gemist. Het ging hierin over de huidige meer-meer-meer economie en hoe verschillende mensen in verschillende landen daarmee omgingen. En ook nog naar Extreme Cheapskaters (de opvolger van Extreme Couponing) waarin je kunt zien hoe amerikaanse "vrekken" leven met zo weinig mogelijk geld, erg "extreme" maar met mogelijkheden :-))

Inmiddels zijn (gelukkig) de feestdagen achter de rug en is de werkweek alweer begonnen maar in de afgelopen weken hebben wij ook wel het nodige weggegooid cq. naar de kringloop gebracht, jongste kind voorzien van een ander bed (zijn oude is op de oud ijzerberg beland), zolder omgeturnd tot knappe opbergruimte waar straks ook het grote wasrek kan komen te staan wat nog meer ruimte beneden brengt, en zijn de nodige koopjes nog net voor oudjaar ingeslagen. Uiteraard is nergens het volle pond voor betaald en zo hebben we nu ruim voldoende afgeprijsd vlees in de vriezer, tandpasta en wasmiddel tot in lengte van dagen, nog snel 2 oude (lege) potten gel ingeleverd en omgeruild voor gratis nieuwe bij de KV en ook de cadeautjesdoos is alweer goed gevuld. Uit eigen voorraad hebben we 2 hele mooie bruikbare kerstpakketten kunnen maken waar beide partijen heel blij mee waren en waarvan één nog een leuk vervolg krijgt ;-) en voor de meiden van de kledingbank ben iknu zakken aan het vullen met van alles en nog wat.

Qua financiën hebben we nog snel de energiekosten vastgezet voor 3 jaar, kan me niet voorstellen dat het de komende tijd goedkoper zal worden dus dit betekend dat we de verhoging van januari en juni al voor zijn én dat we de komende 3 jaar respectievelijk 3, 10 en 25% korting gaan krijgen op de energienota, da's mooi geld!! Helaas vond manlief het nodig om het UPC abonnement te veranderen wat het maandelijks € 1.50 duurder maakt en waardoor we nu weer iedere belminuut apart moeten gaan betalen én heeft hij zich voor 3 maanden Film1 laten aansmeren á 5 euro extra maar die schijnen we op te kunnen zeggen na die 3 maanden wat zeker gaat gebeuren want na die introductie gaat het maar liefst 15 euro extra per maand kosten en dat gaan we dus echt niet doen! We schroeven juist alles maar naar beneden............SLIMPIE :-(( ik moet 'm in de gaten houden want hij heeft het danig aan zijn uitgeef-klier! En we hebben ook nog één van de twee oude zakelijke bankrekeningen - zeg: schuld - helemaal afgelost en deze gelijk helemaal opgeheven JOEHOE weer iets weggepoetst.

Nog 1 jaar te gaan..............

Op 2e Kerstdag liep ik overigens nog met jongste Jutter bij een elektronicazaak want zij hadden een speciale TV aanbieding waar hij zijn zuurverdiende en gespaarde centjes aan uit wilde geven dus oké wij daarheen. Had hij ook nog een HMDI kabel nodig om de TV thuis gelijk aan te kunnen sluiten dus de verkoper gaf hem gelijk een verpakking die maar liefst 39 euro moest kosten.....Jutter vond dat ook oké want hij had hem tenslotte gelijk nodig.... Komt de volgende dag JutMan in een andere winkel een zelfde kabel tegen voor slechts 6 euro die hij voor 'm meenam na mij gebeld te hebben om te vragen of de verpakking van de dure kabel er nog was. Thuis ben ik dus gelijk de kliko ingedoken voor de verpakking van die kabel, verpakking netjes opgepoetst en de dure kabel er weer in terug gedaan en teruggebracht, voilá 30 euro verdiend! En eergister belt middelste Jutter op: schoonzus was haar mobiel kwijtgeraakt en of wij misschien nog ergens een verdwaald tijdelijk simkaartje en leenmobiel voor haar hadden. Dus in de la gekeken en ja hoor, we konden ook haar weer zeer voordelig helpen met een gekregen Le..bara kaartje.

Waar al die zooi toch niet goed voor is :-) 

6 opmerkingen:

 1. herkenbaar hoor dat als je zelf iets bespaart iemand anders het aan de andere kant nog sneller uitgeeft. Goed opletten dus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het met de boodschappen: waar ik netjes op alle aanbiedingen let en zoveel mogelijk met korting probeer te vinden (of zo goedkoop mogelijk) krijg ik regelmatig het verzoek van vriendlief of ik niet dit of dat mee kan nemen. Helaas is het dan altijd net op of ik heb er dan net even geen tijd voor :P
  Maar deze slag ga ik zeker wel winnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat je weer een schuld hebt weggewerkt en nu aftelt voor het laatste jaar. Fijn 2012!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi, die voorraad oude mobieltjes komt idd nog wel eens van pas. Ik heb er eens een aan een vriendin gegeven. Haar oude was kapot. En zondagavond sms-te zoon: kenden wij die en die buurjongen nog van ons voorlaatste woonadres? Nou die zong en danste op hetzelfde moment op RTL4 in Saturday Night Fever. Stond in de finale (Ja, die jongen met die Italiaanse naam). Doorgaans zijn die programma's niet onze kop thee, maar nu gingen we toch even kijken. Er moest via televoting worden uitgemaakt wie de winnaar was. Uiteraard alle oude mobieltjes in huis opgezocht en daarmee gestemd. Helaas, hij werd tweede, terecht ook, want de winnaar zong beter.
  Op de valreep sms-te zoon nog even dat op de publieke zender de film 'Terug naar de kust' draaide. Daarin had hij ooit een figurantenrol gespeeld, dus dat ook nog even bekeken. Twee voormalige buurjongens op één avond op tv, niet gek. Groet, Hsm.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Advies : Het extra 3 mnd Film1 abo direct/nu opzeggen !
  Ze hopen dat je het vergeet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wie wat bewaard die heeft wat ;-)

  Handig die mannen met tv ect ... Euroman zou het zich ook aan laten smeren hoor.
  Die probeer ik al tijden van film en voetbal net af te houden wat upc bied.
  Jamaaaaaaar meer kanalen, meer films mee sport ja daaaag!
  Word nu al af en toe niet goed van die tv krijgen we nog meer kanalen ook! -mooi niet!

  BeantwoordenVerwijderen