woensdag 25 januari 2012

Bespaarberichten........

Je kunt geen enkel blad openslaan of er staat wel een budget of bespaar item in! Helemaal niet verkeerd natuurlijk al is het voor de al jaren consuminderende blogger vaak oud nieuws: ga niet met een lege maag boodschappen doen, maak een boodschappenlijstje, zet je thermostaat een tandje lager en meer van dat soort tips..........Toch stond er vandaag in onze regionale krant een halve pagina waar ik toch wel weer leuke dingen uithaalde.

Hoe u 48.87 euro per maand kunt besparen:

* Geen nieuw mobieltje levert 14.37 op
* Doe-het-zelf levert 8.51 op
* Pin een vast bedrag per week levert 10 euro op
* Verminder het gewicht in uw auto levert 6.24 op
* Verkoop overbodige spullen levert 9.75 op

Totaal 48.87 x 12 = 586.44 op de spaarrekening!!

De mobiel bellen tip behelst het bellen met een goedkoop sim-only abonnement en niet iedere keer te zwichten voor een nieuw toestel wat je uiteindelijk driedubbel & dwars zelf betaald. Ook nog de extra tip om het internetten op de mobiel achterwege te laten want dat doe je gewoon thuis op je computer of bv. in de bieb (wifi). Zou ook een mooi iets wezen om mensen weer "gewoon" met elkaar te laten communiceren want als je nu door de stad loopt of in een winkel staat hoe vaak zie je dan alleen maar naar zo'n klein beeldschermpje starende mensen, zich niet bewust van alles om zich heen??

De DHZ tip ging niet zo zeer over verbouwen als wel over het ZELF meenemen van koffie (of heet water voor je soepje) in je thermoskan(beker) ipv. kopjes to-go? ZELF je bammetjes smeren ipv. kant&klaar uit het koelvak of uit de bedrijfskantine, zelf je patat bakken als je snelle trek hebt........

De pin-tip spreekt voor zich OP=OP

De verminder-gewicht-in-de-auto tips: tuurlijk weet ik dat snel optrekken bij het stoplicht uit den boze is, het zoveel mogelijk laten doorrollen bij hetzelfde stoplicht beter en ook dat je je banden goed op spanning moet houden is mij wel bekend. Maar de volgende tips daar had ik zelf nog niet aan gedacht: volgens Ecowill verbruikt een gemiddelde auto van 1500 kilo met een lading van 100 kilo 6,7 % meer brandstof. Met een literprijs van ca. € 1.75 bij 20.000 kilometers op jaarbasis en een verbruik van 1:15 kun je bij het verminderen van het gewicht van de auto met 100 kilo, een bedrag van 156 euro per jaar oftewel 13 euro per maand besparen. Hoe? door je tank maar voor de helft vol te gooien, je reservewiel, krik, start- en sleepkabels thuis te laten.........interessant of iets te veel doorgeschoten???

En dan de verkoop-overtollige-dingen tip: Nederlanders blijken voor 3,9 miljard euro aan ongebruikte spullen op zolder te hebben liggen!!!!!!! Hoe ouder je bent, hoe waardevoller je spullen volgens een onderzoek van MP. Uit het onderzoek zou verder gebleken zijn dat dit gemiddeld 10 kubieke meter woonruimte in beslag neemt oftewel een bad- of logeerkamer vol. Ze maken een sommetje: 3,9 miljard gedeeld door 16,7 miljoen inwoners is gemiddels 233 euro aan overbodige spullen per persoon. Dus hup met die spullen op MP, wat jij niet (meer) gebruikt kan voor een ander handel zijn. De extra hint die ze hierbij geven is spullen eerst via de gratis-af-te halen categorie te scoren en deze vervolgens door te verkopen. Tja als die ander er gewoon graag vanaf wil en jij kunt een extra centje goed gebruiken en hebt er de tijd en energie voor om dat zo te doen wat let je?

En tegelijkertijd kreeg ik ook met de post een gratis aangevraagd nummer van het blad RED binnen met allemaal budget-tips: combineer kringloopschatten met nieuw, onderscheid écht Vintage van nep ( tja, nieuw & vintage spullen boeien mij niet echt) maar ook een reportage "Prijspakkers" met als subtitel "Ja, het is crisis. En nee, daarom hoef je je leuke leven niet vaarwel te zeggen. Leven met minder kan je zelfs een heel rijk gevoel geven" ........ AMEN!!

En als je het programma 10x beter (NTR programma over voeding) gister hebt gemist, dan kun je dat via de link nogmaals bekijken. Het ging deze keer over groente telen, verwerken & eten. In het laatste stukje kwam Ellen voorbij waar ik vorig jaar de wildplukwandeling mee heb gedaan. Leuk om haar en d'r motivatie terug te zien!

4 opmerkingen:

 1. Die tip van het krik en de startkabels vind ik een beetje discutabel. Ik zou maar al te blij zijn wanneer ik onderweg, dit toch zelf zou kunnen doen. Je tank halfvol gooien met een prijs van 1,70 terwijl je de volgende week misschien 1,80 aan de pomp betaalt, lijkt me ook niet echt zoden aan de dijk zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welk nummer van Red was dat? Dan kan ik het eventueel aanvragen bij de bieb.

   Verwijderen
 2. We doen al die dingen al. Alleen hebben we voor het eerst in 10 jaar tijd wel een abo mét mobiel genomen, want; mobiel internet. Nu betalen we 3 euro meer dan alleen een sim-only met belminuten omgerekend voor het abonnement (mét onbeperkt mobiel internet) heb je een smartphone nodig, natuurlijk. Los kopen was deze keer duurder geweest. Natuurlijk is het pure luxe. Maar wel een bewuste keuze in deze. Gelukkig zijn we zuinig op andere gebieden en houden we geld over, ook met mobiel internet ;)

  Wat de auto-tip betreft; ronduit dom. Evenals de anwb opzeggen. Manlief is al 17 jaar lid en net toen we dachten.... opzeggen? Hadden we ze twee keer kort na elkaar nodig. Had niet graag familie uit bed moeten bellen om 2 uur 's nachts om vervolgens een uur te moeten rijden om bij ons te komen!! De anwb was er binnen een kwartier. Ook in Noorwegen hadden we een probleempje waarvoor manlief geen gereedschap had. Waren we ook erg blij met de ANWB. We hebben geen familie in Noorwegen ;)
  Je kunt wel de reis- en kredietbrief opzeggen (als je een creditcard hebt) en vervangend vervoer laten vallen, mits je een tijdje auto kunt lenen van iemand als je er afhankelijk van bent. Manlief is opgeleid automonteur en sleurt alles mee. Zelfs een reserve-accu. We hebben anderen ook wel eens kunnen helpen met de startkabels en zijn zelf ook wel eens geholpen!
  Er zijn genoeg andere overtollige dingen in auto's te vinden die je er dan beter uit kunt laten ;)

  Leuk blog, je hebt er een volger bij ;)

  BeantwoordenVerwijderen