dinsdag 1 november 2011

TIP!! Bestel snel eigen ID's voor jonge kids

Het schijnt dat bijschrijvingen van de kinderen op de paspoorten van de ouders per 2012 niet meer mogen en de tarieven voor hun eigen ID's veranderen daarmee ook. Heb je het nodig, vraag dat dan NU nog aan voordat er weer een run op komt en ze pardoes weer een regel verzinnen om onder het nu nog goedkopere tarief uit te komen.......

Prijs paspoort omlaag, id-kaart kids omhoog (bron: o.a. http://www.rijksoverheid.nl/)

DEN HAAG - De prijs van een paspoort gaat per 1 januari omlaag. Een gemeente mag er vanaf dan nog maar maximaal € 48,73 euro voor rekenen. Ook het maximumtarief van de Nederlandse identiteitskaart daalt, als de aanvrager ouder is dan 14 jaar. Volgend jaar is het maximumtarief € 40,05 euro. Nu is dat € 43,89 euro.

Het jeugdtarief (kinderen tot 13 jaar) voor een id-kaart stijgt overigens: nu is het maximumtarief € 9,22 euro en vanaf 1 januari 30 euro. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken dinsdag gezegd. Het jeugdtarief wordt verhoogd omdat veel meer jongeren deze zogenoemde jeugd-NIK aanvragen dan bij de invoering was voorzien. Omdat de kinderbijschrijvingen in het paspoort van de ouders met ingang van 26 juni volgend jaar niet meer geldig zijn, wordt verwacht dat veel ouders voor 1 januari een identiteitskaart voor hun kinderen zullen aanvragen. Het ministerie houdt rekening met een toeloop van extra aanvragen voor een identiteitskaart voor het jeugdtarief in de maanden november en december. Het ministerie waarschuwt ervoor dat dit kan leiden tot (mogelijk) langere levertijden.

1 opmerking:

  1. Bedankt voor de tip!

    Toch binnenkort maar even foto's laten maken voor dochter!

    BeantwoordenVerwijderen