dinsdag 4 oktober 2011

Pinnen of cash PFFF

Zie je wel, gelijk in de stress met dat stomme pinnen..............'s morgens kijk ik altijd even op de rekening of alles zo gegaan is als moet. Ik houd nauwlettend in de gaten wanneer de afschrijvingen plaatsvinden volgens een overzichtje die ik dan afstreep. Soms staat er als verrassing een bijschrijving van een GTA of uitbetaling shop of clicks bij dat gaat dan naar de spaarrekening. Maar de afgelopen week waren er wat dingen gepind en WEG was mijn overzicht! In een supermarkt waren 3 pinbedragen afgeschreven waarvan twee met een dubbeltje verschil en ook nog eens binnen enkele minuten en daarboven stond er nog eentje met een ander bedrag slik..........hoe kan dat nou? Meteen mijn pas erbij gezocht (ik denk altijd gelijk het ergste) die gevonden dus er had geen ander gebruik gemaakt van mijn pas, zou er geskimd zijn in die supermarkt?? Maar dat moet niet meer kunnen met het nieuwe pinnen toch? Denk, denk, denk en toen zag ik dat alledrie de bedragen van een paar dagen na elkaar waren maar op één moment echt afgeboekt. Dat komt dus door dat nieuwe pinnen, als je ergens pint en je kijkt daarna op je rekening zal je het bedrag zien staan met een * erbij als zijnde gereserveerd. Een aantal dagen later, soms wel 3 tot 4 dagen na je boodschappen word het pas definitief afgeboekt en zie je de bedragen weer op een andere plek in je afschrft staan. Zo verwarrend!!! Ik heb het gelijk weer gehad met pinnen, volgens mij kunnen winkels dat nooit doortrekken dat er niet meer met cash mag worden betaald..........ik betaal contant en het liefst met centen, geld is geld. Ik heb dat dus ook ooit gehad met tanken bij een onbemand station, JutMan ging tanken dus ik had geld op de rekening gezet, log in op de rekening om iets op te zoeken en zie dat er 125 euro was afgeschreven bij de pomp?????? Dat kon nooit van tanken zijn want zoveel brandstof past niet in de tank. Ik gelijk manlief gebeld hoeveel hij had gepind en dat beduidend minder huhhh het stond er toch echt min. 125 euro!! Op dat moment was er weer een golf van skimtoestanden aan de gang hier dus gelijk de politie gebeld en het voorgelegd, ze zouden een auto langssturen om de pomp te controleren want dat was inderdaad wel raar.........Toen de klantenservice van T. gebeld enhet verhaal gedaan en wat bleek: mevrouw dat klopt als u bij ons tankt boeken wij altijd een groter bedrag als reservering af maar normaal ziet u dat niet omdat dat binnen enkele uren na het tanken gecorrigeerd word naar het juiste bedrag. U heeft toevalligerwijs tegelijkertijd ingelogd bij uw bank als dat wij reserveren vandaar dat bedrag. Zo'n raar verhaal maar het blijkt zo dus wel te werken, ik heb dat dus later ook weer naar de politie doorgegeven die het ook nog nooit eerder hadden gehoord.

3 opmerkingen:

 1. Ik probeer ook zo min mogelijk te pinnen .
  Ik haal cash bij de automaat en dat kan ik besteden , meer niet!
  Werkt voor mij beter en overzichtelijker !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En ook ik betaal zo veel mogelijk bij een gewone casiere, want je maakt mij niet wijs dat die allemaal mogen blijven als we allemaal gaan zelfscannen.

  Maar ik was wel onthutst dat ze zomaar zoveel beslag op je rekening kunnen leggen. Stel je voor dat je de rest van het bedrag zelf nodig had. Sta je opeens rood en heb je misschien kosten... Iets voor Radar of Kassa om uit te testen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb dat ook precies zo meegemaakt. Ik was aan het internetbankieren terwijl mijn man was gaan tanken. Ik zag dat er voor 125 euro getankt was en schrok me rot. Toen man thuis kwam liet ik het hem zien, en hij heeft er direct achteraan gebeld. Hij kreeg precies hetzelfde te horen. Een tijdje later was het bedrag gewijzigd in het juiste bedrag, 45 euro. Wij hebben hier verder geen actie over ondernomen, wisten niet wat we eraan moesten doen. Een belachelijke situatie toch? Als elk bedrijf dit zou doen, stond ik gauw in het rood. Lisa

  BeantwoordenVerwijderen