zondag 5 augustus 2018


Brievenbuspost

Max. 38 x 26,5 x 3,2 cm (min. 14 x 9 cm)
Brievenbuspakje: € 4,25 (inclusief track & trace)
GewichtWaardeTariefOnlineFrankeermachine
0- 20 gr
20- 50 gr
50-100 gr
100-250 gr
250-2 kg
1
2
3
4
5
€ 0,83
€ 1,66
€ 2,49
€ 3,32
€ 4,15
€ 0,80
€ 1,60
€ 2,40
€ 3,20
€ 4,00
€ 0,77
€ 1,54
€ 2,31
€ 3,08
€ 3,85



Wellicht heb je het al meegekregen maar per 01-01-2019 zullen de postzegels en daarmee het versturen van de ó zo leuke échte post wéér duurder worden. De verhoging is wel met bijna 15%! Postzegels zullen in ieder geval nu 94 cent gaan kosten maar wellicht nog duurder, ook de prijs van pakketjes versturen stijgt maar door de postzegels echt veel duurder te maken zouden de pakketkosten iets minder hard stijgen............pfff. Iemand een hart onder de riem sturen wordt een kostbare onderneming maar het is zó leuk om échte post te sturen en te ontvangen :D 

Ik ken uiteraard de site www.postzegelsmetkorting.nl allang maar als je nu even meerekend ben je toch goedkoper uit door nu de (saaie, dat wel!) postzegels met een 1 als aanduiding in te slaan. De 1 zegels kosten nu € 0.83 en gaan naar € 0.94 dat is 11 centen verschil! Misschien wordt het dus nóg duurder maar dat is afwachten.......Als je nu postzegels met de huidge gelijke waarde besteld bij de bovenstaande dan ben je per zegel afgerond € 0.75 kwijt per stuk oftewel het verschil is € 0.08 cent per zegel! Verstuur je zwaarder dan 20 gram - en als je regelmatig post naar instanties stuurt met bijlages dan zit je daar zo overheen :( - dan is het dus een veelvoud aan zegels!! Lonend dus om even te gaan rekenen. 

Post versturen is trouwens tegenwoordig ook best wel een dingetje: de punten waar je hier al dan niet meerdere post "services" kunt afnemen veranderen hier om de paar maanden. Wij hadden er altijd eentje in een voor mij ontzettend gevaarlijk wolwinkeltje ;-) maar die hadden meer werk aan de postklanten dan dat ze er aan verdienden en dus werd het overgedaan naar een wasserij. Nou dat was géén succes, sowieso was het een achenebbisj lokatie waar ze je liever zagen gaan als komen maar de laatste tijd moest je postpakketjes nog zelf scannen ook en dat was niet altijd even duidelijk. Gelukkig maak ik thuis altijd de labels al aan dat scheelt geldn en daar terplekke een handeling. Vandeweek kwam ik daar voor zoonlief weer een pakketje afgeven maar werd ik buiten al toegeroepen "mevrouw, mevrouw......hier is gene post meer!". Huhhhh?? daags ervoor was ik er nog geweest, géén aankondiging gezien of melding gekregen van één van de aanwezige dames niks en inderdaad de zakelijke postbussen waren allemaal al foetsie. Ik zal dus weer op zoek moeten naar een ander postpunt die op mijn route ligt en ook blijven uitkijken naar andere manier van post versturen. Ik ken Kiala/UPS/DPD/DHL inmiddels al en allemaal hebben ze hun eigen gebruiksaanwijzing.....zucht ik mis de ouderwetse-nietvercommercialiseerde-staatspostpuntnl!!!!! 
                                        Afbeeldingsresultaat voor postkantoor spelen

En alhoewel men ons graag doet geloven dat alles al gedigitaliseerd is en dus niks meer per postduif hoeft loop ik er helaas nog steeds - met name bij de (semi)overheden - tegenaan dat er wel degelijk zegels geplakt moeten worden. Heb recentelijk weer heel wat ervaring opgedaan met het UWV: hele epistels online invullen om aan het einde erachter te komen dat de zaken waar als bijlage naar gevraagd wordt niet online toe te voegen zijn, ze vragen zelf expliciet om je mail adres maar vervolgens gaat alles per post, je krijgt post van ze met de vraag om middels de antwoordenvelop papieren retour te sturen alleen de envelop is niet bijgevoegd uhhhhh gaat lekker daar NOT. Mij benieuwen of de rekening wél per mail komt ;-) ik zal ze gevraagd of niet dan graag van feedback voorzien :D 


Tot zover uit huize Jut........tot laters XXX


Herstel!!!! : je kunt wél degelijk leuke postzegels kopen kom ik net achter haha, via deze link zijn leuke velletjes te bestellen zonder bijkomende verzendkosten. Vanaf nu bestel ik gewoon elke maand een paar velletjes dan kan ik voorlopig vooruit ♥♥♥

Voor Speciale Momenten (postzegelvel)Beleef de natuur - veldbloemen (postzegelvel)


5 opmerkingen:

  1. Heb je zelf wel eens besteld via dat postzegelsmetkorting? dat scheelt behoorlijk met inkopen maar zijn het echt dezelfde zegels als dat ik bv bij de postagentschap koopt?
    Ben ook begonnen met af en toe wat velletjes te kopen.. zelf stuur ik ook regelmatig post, zonde om dan nu niet even wat in te slaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jazeker ik heb heb al heel veel gekocht bij pzmk :) en het zijn gewoon oudere zegels maar dan met dezelfde waarde als de 1-zegels. Voorheen mochten ook de zegels met guldencent waarde nog gebruikt worden maar daar heeft tante post een stokje voor gestoken. Er moet nu een eurocent waarde op aangegeven zijn! Vooralsnog scheelt het dus nog het meest als je toch bij postnl zelf de zegels nu inkoopt. Ik blijf het ook doen hoor post sturen, veels te leuk!!

      Verwijderen
  2. Zit er een Karwei of Gamma bij je in de buurt? Want die hebben allemaal een PostNLpakketpunt. Dus geen verkoop van postzegels, maar wel halen en brengen van pakketjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij ons in de buurt zijn alle postbussen weggehaald. Zo maken ze het wel heel moeilijk om post te verzenden. LZV

    BeantwoordenVerwijderen