zaterdag 3 februari 2018

Betalen voor pinbetaling??

Heb jij dat weleens? Je wilt ergens met pin afrekenen (ik doe het echt zo min mogelijk! omdat ik mij sterk maak voor het handhaven van contant geld) en moet daar een extra bedrag voor betalen, dat mag dus niet meer........Je ziet het ook wel met I-Deal betalingen als je online iets besteld en afrekent dat je daar een extra bedrag voor moet betalen terwijl jij nog niets geleverd hebt gekregen??? Ben benieuwd of dat hier ook onder gaat vallen......

***********************************************************************************************

Er komt een verbod op het bijbetalen voor pintransacties in winkels. Het verbod gaat in op 18 januari 2018. Dat heeft Gijs Boudewijn van de Betaalvereniging Nederland gezegd in de radio-uitzending van het AVROTROS-consumentenprogramma Radar op NPO Radio 1. Ook is het niet meer toegestaan om extra te betalen voor betalingen met een creditcard.
Voor elke pinbetaling worden transactiekosten in rekening gebracht bij een ondernemer of winkel. Hoeveel winkels berekenen varieert tussen de vijf en vijftig cent. Die kosten mogen vanaf 18 januari 2018 niet meer apart aan de kassa worden doorberekend aan consumenten. Hiermee komt de consument niet meer voor verrassingen aan de kassa te staan.

Kosten


Een pintransactie kost de ondernemer nu gemiddeld nog 19 cent, een contactloze betaling 15 cent. Contante betalingen kosten gemiddeld 25 cent, aldus de Betaalvereniging Nederland, daarin zit de verwerking van contant geld, het transport en de verzekering tegen diefstal. Ondernemers moeten voortaan de kosten verwerken in de prijs van het product.

Uit een peiling van het Radar Testpanel onder ruim 1200 respondenten blijkt dat 89% bijbetalen onredelijk vindt. 11% heeft coulance als het gaat om een klein bedrag bij een kleine winkelier.

2 opmerkingen:

 1. Grappig, ik betaal juist zoveel mogelijk per pin, vind ik zoooo makkelijk. Kan ik weken later m'n transacties nog traceren en invoeren in m'n Excellijst ;)... Zo verschillend is dus iedereen... Contant vond ik dan weer een drama. Ik heb nog niet extra hoeven te betalen, ook niet online.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, goedkoop is dat pinnen allerminst. Ik zoek het nu uit voor de watersportvereniging in de kantine.

  Met enkele transacties een goedkoop apparaat zijn de kosten tot 5% per transactie.

  Veel meer transacties kost de ondernemer bij de ING 65 euro per maand, maar dan zonder transactiekosten.
  Het afstorten op de bankrekening van contant geld is niet gratis.

  Bovendien moet er voldoende WiFi verbinding zijn. In de buitengebieden is dat een uitdaging. Er komt nog een internetabonnement bij.

  Tel uit je verlies.

  BeantwoordenVerwijderen