zondag 14 januari 2018

Het doek is gevallen............

manlief is zijn baan kwijt. Het zat er aan te komen maar toch had hij hoop dat er een andere passende baan binnen het bedrijf gevonden kon worden, niet dus......In september was hij al op kantoor geroepen en kreeg hij de mededeling dat zijn functie zou komen te vervallen. Of hij dan maar even wilde tekenen voor een beëindigingsovereenkomst. Niet gedaan natuurlijk we zijn geen gekke Gerrit! Na deze mededeling was er vanaf bedrijfszijde radiostilte, géén officiële aanzegging op papier, géén verdere gesprekken, niets van dat alles. Lief hield vinger aan de pols mocht een keer zijn zegje komen doen bij de OR (die pas van het besluit op de hoogte werd gesteld ná de aanzegging) en dat was het tot afgelopen maandag. Hij werd wéér op kantoor geroepen en kreeg de mededeling wederom, functie opgeheven en met twee maanden opzegtermijn ontslagen, definitief......wel met onmiddelijke ingang vrijgesteld van dienst oftewel twee maanden doorbetaalde vakantie! Ik probeer het positief te zien maar lief denkt dat toch iets anders over. Voor hem voelt het anders, het is voor hem de tweede keer dat hij baanloos thuis komt te zitten. Het is nu acht jaar geleden dat zijn vorige werkgever failliet ging en hij thuis kwam te zitten voor 14 maanden. Het is over twee weken ook 8 jaar geleden dat ik de deur achter mij dicht trok en de woelige jaren begonnen met een bult schuld. Gelukkig staan wij er nu heel wat anders voor, we redden het wel, zoals altijd!! Hij is nu gewoon "in between jobs" en "op zoek naar een nieuwe uitdaging" om maar even in hipster termen te spreken :) Afgelopen vrijdag viel dan eindelijk de dikke envelop op de mat met daarin allerlei bureaucratisch gewauwel om doorheen te spitten, met daarin ook een bedrag als transitievergoeding. De vakbond is al ingeschakeld en vooralsnog tekent hij nergens voor, mogelijk wordt het een rechtszaak omdat er een aantal dingen niet helemaal netjes zijn gegaan. Wordt vervolgd......

De douchekraan begaf het en dit hebben we op kunnen lossen door via MP een mengkraan te kopen voor slechts € 7,50 daarbij een nieuwe slang voor € 3,95 bij de Liedèl en wij kunnen weer heerlijk douchen. Via de wekelijkse ophaaldag verkregen wij deze week tig zakken pasta (heerlijk voor de voorraad), twee bussen shoarmakruiden, er zat een zak bio zilvervliesrijst bij en een megazak bulgur voor de kippen. Ook twee flessen olijfolie, 3 schaaltjes oesterzwammen en twee heerlijke zakjes thee. Via een vriendin nog een tas vol lekkernijen uit diverse pakketten en 10 kilo witte rijst. Wat wijzelf niet gebruiken gaat in de weggeefkast waar het zo weer uitvliegt naar anderen. Via de weggeef fb groep nog wat leuke spulletjes weg kunnen halen en ook nog twee doosjes thee, bij twee adresjes ook veel extra spul meegekregen voor de weggeefkast en zo draait alles weer rond. Nu even de wekelijkse meterstand noteren, morgen tanken met de scooter en dan maar weer een weekje te werk, zien wat deze week ons zal brengen? 

Namasté4 opmerkingen:

 1. Sterkte! Wel spannend hoe alles verder gaat...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte. Ik hoop voor jullie dat er een positieve verandering komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sterkte ermee. Verstandig om niets te tekenen, hebben jullie misschien een rechtsbijstandsverzekering? Hebben wij indertijd best wat aan gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sterkte! Gelijk tekenen die is gek! Fijn dat de vakbond helpt, maar leuk is anders. En wat een onzekerheid allemaal. Die 2 maanden "vakantie" is een hoge prijs geen baan meer.

  Ik hoop dat jullie er nog wat uit kunnen slepen een "hoog" bedrag aan euros ofzo. Heb er verder geen ervaringen mee.

  BeantwoordenVerwijderen