dinsdag 3 november 2015

Overstap energie

Net maar even gebeld met de nieuwe energieleverancier of alles vlotjes verloopt, geen bericht is (meestal) goed bericht maar manlief wil zeker weten dat het goed gegaan is ;-)

We zijn over dus geen gedoe met acceptatie dat is een zorg minder, we betalen hier wel vooraf en deze keer zal dat gelijk lopen met de laatste betaling bij de huidige NLE die ons ook net een brief hadden gestuurd dat ze in december 2x zouden gaan innen :( Mooi net op tijd weg haha!! Ook de standen al ingestuurd voor de jaarnota die nu eigenlijk net even te vroeg komt maar dat is niet anders. Ben allang blij dat we daar weg kunnen........
Ik moet nog wel even het maandbedrag laten bijstellen dat is nog niet bekend maar wordt gebaseerd op gegevens die ze uit "het systeem" halen over de laatste 3 jaar, die zijn dus veel te hoog want gebaseerd op ons grotere huishouden toen nog. Wel vaag want bij aanmelding moest ik zelf het jaarverbruik ingeven waar een bedrag uit kwam rollen dat had ik dus ook niet hoeven doen.........

Wil wel weer even een nieuw budgetplan opstellen voor het komend jaar want dat heb ik een beetje laten sloffen. Maar aangezien ik aanvoel dat er komend jaar nog het e.e.a. gaat veranderen op financiëel gebied is dat geen overbodige luxe. Bovenaan blijft staan dat we gaan voor gezond eten (bio en minder vlees) en een zelfvoorzienende leefwijze maar dat is geen nieuws :)

Nu eerst even het eten voorbereiden voor vanavond want ik moet zo werken, we eten rijst met kip-kerrie en hoe heerlijk is het om te koken met eerlijke producten ;-) kip die niet meer dan de helft krimpt in de pan en zelfgebakken kroepoek die ik in zo groot mogelijke verpakking koop bij de toko. Het is gedroogde waar dus kan lang bewaard blijven, het scheelt verpakkingsafval en het is veel voordeliger. Er lagen laatst alleen nog kleine zakjes waar je omgerekend relatief veel geld voor betaald, dus vroeg ik wanneer de kilozakken er weer zouden zijn en ging terug op het juiste moment. De pindasaus bestel ik weer in emmers van 2,5 kilo dat blijft ook jaren goed en de emmers gebruik ik voor van alles en nog wat. Ik probeer ook zonder toegevoegde suikers te eten en dus zoet ik veel met bio medjouldadels ook daar heb ik een goed online adres voor gevonden. Voor een fractie van wat ik in de natuurvoedingswinkel betaal heb ik nu een voorraadje wat ik overal voor kan gebruiken. De volgende bulkaankoop wordt toiletpapier, ik heb een producent gevonden van puur gerecycled papier: bruin van kleur, ongebleekt, ongepafumeerd, zonder allerlei idiote motiefjes én toch voelt het niet als schuurpapier ;-) Ik wil dit papier gaan gebruiken voor het composttoilet wat ik wil aanleggen in mijn atelier. Omdat zij veel hergebruikt karton gebruiken ook voor de verpakking zitten de rollen los per stuk in een grote omdoos dus in het geheel geen plastic afval :)) Het liefst zou ik dit kopen met een soort coöperatiefje maar ik merk dat het nog niet leeft in mijn omgeving, dat is jammer want het scheelt verzendkosten en vooral afval!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten