vrijdag 10 april 2015

TIP!! Voor als je naar het buitenland op vakantie gaat.........


Papieren kentekenbewijs omwisselen


U kunt uw papieren kentekenbewijs online omwisselen voor een kentekenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard genoemd). Dit is echter niet verplicht. Uw papieren kentekenbewijs is een geldig Nederlands kentekenbewijs.

Hoe kan ik mijn papieren kentekenbewijs omwisselen?

Het omwisselen van een papieren kentekenbewijs voor een kentekencard gaat als volgt:
 • Klik op de oranje knop rechts op de pagina om naar deze dienst te gaan.
 • U vult de gevraagde gegevens in.
 • U betaalt de kosten via iDEAL.
U ontvangt van de RDW een e-mail met de aanvraaggegevens. In de mail staat een link, waarmee u de status van uw aanvraag kunt inzien.

Binnen 14 dagen de kentekencard in de bus

De RDW stuurt binnen 10 werkdagen een kentekencard met hetzelfde kenteken naar het adres dat bij het kenteken geregistreerd staat.
U krijgt de bijbehorende tenaamstellingscode een werkdag later dan de kentekencard . De tenaamstellingscode is een code die u nodig heeft bij bijvoorbeeld verkoop van het voertuig. De code bestaat uit 9 cijfers. Het is belangrijk om de tenaamstellingscode goed en apart van het kentekenbewijs te bewaren. U kunt deze dienst niet gebruiken als er al eerder een kentekencard voor het voertuig is afgegeven

Binnenkort op vakantie?

Gaat u binnenkort met uw auto op vakantie naar het buitenland? Houd er dan rekening mee dat u het kentekenbewijs op tijd omwisselt, of regel de omwisseling na uw vakantie. U loopt anders de kans dat u met een ongeldig kentekenbewijs op uw vakantieadres zit.  De tenaamstellingscode hoeft u niet mee te nemen naar het buitenland. Berg deze goed op. 

Belangrijk

In de periode tussen aanmaken en ontvangen van de kentekencard hoeft u uw kentekenbewijs niet te tonen (maximaal 14 dagen). Het is in die periode niet mogelijk om het voertuig over te laten schrijven, te schorsen of uit te voeren. Dat kunt u pas regelen zodra u de kentekencard en de tenaamstellingscode heeft ontvangen.

Kosten

Papieren kentekenbewijs omwisselen€ 9,83
Naar het schijnt is het vanaf volgend jaar verplicht en gaat het 31 euro kosten??????


7 opmerkingen:

 1. Hartelijke dank hiervoor. Ik heb het direct aangevraagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weet je zeker dat dit allemaal klopt? Ik heb het nagezocht bij de ANWB en RDW, maar geen heeft het erover dat dit verplicht gaat worden. Integendeel! Pas bij verkoop van je auto gaat je papieren kenteken over naar een card. En die 31,50 is bij verlies, schade of diefstal.
  Voorlopig onderneem ik nog geen actie. Maar mocht je het zeker weten, dan hoor ik dat graag!
  Groet, Hannie
  www.familiedubbelop.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank bijna vergeten om onze oldtimer opnieuw te schorsen toch nog op tijd gedaan dankzij jouw blog scheelt weer een boete

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Hannie: ik heb zelf inderdaad ook gezocht en alleen bovenstaande kunnen vinden. Kreeg het weer via iemand anders door, maar weet je kan me zomaar voorstellen dat áls ze het straks wel verplicht gaan stellen dit pats boem beklonken is en het je dan meer kost als nu. Dus wat is wijsheid.........

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het lijkt me wel handiger zo'n pasje. En nu is het dus nog niet zo duur. Bedankt voor de tip zeg!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I really appreciate your professional approach. These are pieces of very useful information that will be of great use for me in future.

  BeantwoordenVerwijderen