dinsdag 24 februari 2015

Hutspot???

Het onderstaande bord stond van de week weer garant 
voor een hilarisch gesprek.............


Er scharrelt inmiddels weer een nieuwe toompje Tokkies bij ons rond en het kippengraan was op. Aangezien er bij deze boerenbuitenlui-tuinsuper een leuke aanbieding liep, kochten we daar weer een voorraadje. Helaas niet bio deze keer want de bio centjes zijn even schaars ;-) Bij het betreden van de winkel liep ik langs dit bord en natuurlijk kon ik het niet laten daar enige vragen over te stellen......eerst JutMan naar buiten gestuurd want die "schaamt" zich kapot als ik weer zo'n bui heb :-))))

Deze wortels liggen daar dus als paardenvoer aldus de winkelmedewerkers en op mijn vraag waarom specifiek deze dan niet in de hutspot kunnen kreeg ik dit als antwoord:

"Deze worden speciaal gekweekt voor paarden mevrouw" ach ik zag dat al voor me: een speciaal veld met een bord erbij "speciaal geteeld voor paarden".....Maar het zijn toch gewoon winterwortels?? Ze hebben niet allemaal dezelfde afmeting en soms een beetje krommig maar desalniettemin kunnen deze prima met uien door de hutsepot........"nee mevrouw deze worden gekweekt zonder smaak" HUHH "jahaa zonder smaak, voor mensen hebben deze geen smaak"...........je snapt, je kon me opvegen. De jongen achter de toonbank stamelde op het laatst alleen nog maar "uhh ik moest dat bord ook alleen maar buiten zetten hoor" hihihi.......

Ik ga op zoek naar een 10 kilozak speciaal voor ?????? gekweekte uien dan wordt het heeeeeeeeeel voordelig hutspot eten ;-)
12 opmerkingen:

 1. Ik meen me te herinneren dat Teunie ook wel eens zo'n grote zak voederpeen had gekocht en er dan hutspot van maakte.... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Daantje, dat kan ook prima!! Is ook idioterie ten top maar laat ze dan hebben wij goedkope wortels ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een smakelijk potje hutspot en super goedkoop.
  Zo laten verwende J.umbogangers zich ook beetnemen, (zie reclame op t.v.)
  Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het zullen wel gewoon afgekeurde wortels zijn die er niet zo mooi uitzien. Maar wortels zonder smaak??? Nee, daar geloof ik ook niet in.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een goede voor Kanniewaarzijn!! Heb smakelijk gelachen om je wortelverhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waar heb je deze wortels te koop gezien?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij ons rijden vrachtwagens wortels voor dieren door de straten.(landbouwstreek)
  Als ze een beetje te hard de bocht door gaan rollen er nog wel eens een paar af.
  Smaken heerlijk, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Anneke, deze wortels zijn te koop bij Welkoop maar heb ze ook gezien bij het plaatselijke tuincentrum daar waren ze wel twee euro duurder ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wortels zijn wortels. Wat een belachelijk idee dat je er geen hutspot van kan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk verhaal. Mij mij rijden ook nogal eens karren rond die wat verliezen in de bocht. Ik heb er een speciaal tasje voor aan de auto gelegd. Zit soms wel eens valschade aan, dan eet ik ze gewoon snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Blijft natuurlijk overeind dat bio-wortels veel meer smaak hebben dan gangbaar geteelde...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldig!! Je hebt helemaal gelijk.

  BeantwoordenVerwijderen