donderdag 1 januari 2015

Leven zonder afval........

Tja ik doe vreselijk mijn best maar met een "gewoon" huishouden waar ook nog twee mannen rondlopen die het allemaal maar lastig vinden, de nodige huisdieren en een reguliere baan en andere bezigheden is dat allemaal niet zo simpel. Toch ga ik de uitdaging wederom weer verder aan! Ik doe natuurlijk al geweldig mijn best met als het niet anders kan kopen van producten in statiegeldglas, overig glas word hergebruikt of uiteindelijk toch weer naar de glasbak gebracht. Zo ook het oud papier en plastic wat toch binnenglipt........Maarrr er blijft toch nog veel over wat uiteindelijk toch weggegooid moet worden! De truc is natuurlijk om "gewoon" alles zonder verpakking te kopen!! We zijn weer een stap verder want in een vlaag van verstandsverbijstering bezochten we vandeweek de zweedse woonwinkel. We moesten voor Mini-Jutter een matrasje halen voor in het nieuwe bedje bij papa. Deze hadden we online kunnen bestellen maar ik wilde ook persé de glazen bakken met PPRAdeksel kopen voor naar de slager. Deze werden niet verstuurd dus moesten we ons toch naar de winkel begeven, ik ben voorlopig wel weer genezen maar heb mijn bakken :-)


Ook heb ik wat stoffen zakdoekjes gekocht voor als de natteneuzenparade weer komt en wat stukjes pul besteld om zelf maandverbandjes te maken. Ik vermaak me wel.........

Hier nog wat leesvoer via NRC, uiteraard het blog van Emily Jane en Evelien


6 opmerkingen:

 1. Het lijkt me bijna een onmogelijke opgave om helemaal te leven zonder afval. Overal zit bijna (onnodig veel) plastic. Ik probeer zo min mogelijk te produceren, alleen over het hoe ben ik nog niet uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het valt inderdaad niet mee om alle afval uit te bannen, maar als iedereen zijn best doet om minder afval te produceren zijn we toch al op de goede weg, maar het valt niet mee om sommige mensen zover te krijgen, want erg veel mensen gaan nog steeds voor gemak en in hun ogen comfort.

   Verwijderen
 2. @Nieuw Begin, dat is het ook eigenlijk wel want wij mensen met ons bestaan zijn nou eenmaal de meest vervuilende soort op deze aardbol. Maar als we allemaal ons steentje bijdragen dan kan het veeeeeeeeel beter :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een leuk en inspirerend boek om te lezen is No impact man. Ik heb ervan genoten.
  Sinds het lezen van dat boek ben ik ook oplettender met afval, vooral op niet kopen inderdaad. Ik heb een tijd mijn vuilnis gewogen, en kom dan op plusminus 250 gram per week. Als ik echt in een kramp ga leven kom ik daar ook wel vanaf, maar ik vind het goed genoeg zo.
  Weinig mensen zijn hiermee bezig, ik vind het dan ook leuk iemand (online) tegen te komen die afval verminderen op zijn agenda heeft staan. Succes!

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ikea is aan de ene kant erg leuk, maar het is er vaak zo druk. En je gaat vaak naar huis met allerlei onverwachte spullen...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit lezen geeft me een duwtje,om nu voortaan echt de kaas in een meegenomen doosje te kopen. En zo min mogelijk bio-groenten/fruit bij de supermarkt. Want daar zit het in plastic.

  BeantwoordenVerwijderen