maandag 1 december 2014


We gaan aftellen........nog 30 dagen te gaan en het jaar is om! Een maand waarin Sinterklaas dit jaar heel anders verloopt als gepland :-( Toch gaan we er maar het beste van maken, we halen vrijdag Mini-Jutter op bij zijn mama om vervolgens pakjesavond te vieren bij middelste Jutter, onze jongste gaat daar ook mee naartoe en wat oudste gaat doen geen idee........Kleine man blijft dan bij ons een nachtje slapen en de volgende dag haalt zijn paps hem dan weer op bij ons voor de rest van het papa-weekend, wat een gedoe bahh! Toch voor iedereen maar wat pakjes gehaald natuurlijk incl. bonusdochter, hopen maar weer dat alles in goede aarde valt :-) 

De Kerst zal ook anders worden, nu er twee van de drie een eigen gezin hebben met alle aanverwante afspraken word het lastiger om de boel bij elkaar te krijgen, misschien maar een brunch doen?? Al is het maar voor een uurtje.....tweede kerstdag gaan we 's avonds uit eten ergens met Jutmans familie, schoonmama wil nog een keertje alle kinders om zich heen hebben het zal niet lang meer duren voordat zij ook haar laatste adem uitblaast dus voorut maar weer kan zij in ieder geval genieten. In de kerstweek zal ik ook een paar dagen vrij zijn zijn, ik hoop me dan terug te kunnen trekken in mijn eigen ateljeetje JOEPIE!! 

De afgelopen week was een explosieve week, zal wel iets met de sterren te maken hebben maar ik was behoorlijk obstinaat! Op de Feestboek groep donderde het omdat mensen menen maar overal "recht" op te hebben, te moeten liegen en bedriegen om maar vooral in aanmerking te komen voor een noodpakket. Dat is ook wat het is - een noodpakket - een pakket levensmiddelen die wij met alle moeite bij elkaar moeten sprokkelen om mensen even wat lucht te geven in barre omstandigheden niet om een gezin een maand lang royaal te voorzien van eten en drinken zodat zij lekker de bloemetjes buiten kunnen zetten van het uitgespaarde geld :-( maar ja dat mag vooral niet gezegd worden. En dan ook op mijn werk: ik heb me daar een potje ruzie staan maken met mijn leidinggevende........Ik zal het wel te horen tijdens mijn functioneringsgesprek eerdaags, maar er is zoveel gekonkel en achterbaks gedoe dat ik het helemaal zat was om altijd maar ja & amen te roepen. Eerlijkheid duurt het langst nou daar denkt het management heel anders over!! De functie die ik nu heb op locatie voor twee dagen in de week zal gereorganiseerd worden en ws. al op korte termijn  (zomervakantie 2015) dat betekend dat ik dan meerdere dagen in de week toch weer middag/avonddiensten moet gaan draaien om aan mijn uren te komen en daar pas ik voor. Gelukkig denkt manlief daar hetzelfde over dus die zei al gelijk dan lever je maar uren in ;-)) de schat, dat was nou precies wat ik ook al dacht maar dat gaat dan wel minder cash in het laatje brengen.

Ik wil dus vanaf nu zo lang het nog kan nog meer naar de extra hypotheekaflossingen doen zodat we ons maandelijkse bedrag zo laag mogelijk krijgen, we zijn al aardig op dreef maar omdat we bij de kinderen aardig zijn bijgesprongen de laatste tijd gaat ons spaarsaldo ook rap naar benee. Dat moet anders!!

Gelukkig zijn er ook besparingen ;-) de waterrekening word 10 euro minder per maand en de energienota maar liefst 85 euro minder! Ook hebben we van de laatste nog een flink bedrag tegoed van de jaarnota (voor aanzuivering spaarsaldo) de standen zijn een tijdje geleden al ingeleverd. Deze zijn ook al verwerkt en we kunnen zien dat de jaarnota ook al is opgemaakt alleen mogen we deze nog niet inzien :-( ratten, rente trekken over ons geld!! Ook hebben we eindelijk de "studieschuld" van jongste Jutters vorige schooljaar laten vereffenen, de uitbetalingen van de maandelijkse studietoelages heeft iets te lang doorgelopen. Het bedrag van onterecht gebruik OV had ik al terugbetaald alleen de maandbedragen zouden worden verrekend met waar hij vanaf dit schooljaar recht op had, niet dus :-( Gelukkig is dat nu opgelost al heeft dat wel weer de nodige telefoontjes gekost, hij krijgt aan het einde van deze maand weer de normale 82 euro per maand. Had ik niet weeeeeeeer gebeld dan had het terug te betalen bedrag doodleuk 10 jaar lang blijven staan met alle rente die er dan was bijgekomen. Ik hoor ook van zoonlief dat er meerdere klasgenoten van hem al een terug te betalen studielening hebben lopen, leven van geleend geld dus......zo snap ik wel dat mensen een niet mis te verstane studieschuld oplopen. Als zij straks willen starten op de arbeids- en woonmarkt dan hebben ze al een brok aflossing om rekening mee te houden...........
Vond ik wel een toepasselijke titel ;-) 

6 opmerkingen:

 1. Ik weet niet of je het boek van Tom Hodgkinson ook hebt gelezen, maar het is fantastisch. Leve Tom Hodgkinson. Pien C.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En weeer aan herinnerd worden van studieschuld, mijn oudste mag absoluut niet lenen, duss dat wordt nu al goed sparen, want starten met schuld.. klinkt niet echt als een "frisse" start voor iemand die net komt kijken.

  Dank voor de reminder
  RUby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zit even op je blog rond te neuzen...en dan denk ik, ze zouden jou een consuminderhuis moeten geven, zodat je survivaltraining kunt geven (geen suffe budgetcursus!) aan mensen met een klein inkomen. Je grote hart, je geen-gesodemieter-schop-onder-je-kont-mentaliteit en je creativiteit zijn een gouden combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. THanXX Henderina, je hebt me even aan de snotter ;-) dat zou wel een heeeeeeeeel mooi kadootje zijn. Wie weet ooit...........

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Anoniem: nee ik ken het boek nog niet maar ik ga 'm gelijk reserveren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen