maandag 15 december 2014


Verkopen via MP doen we niet zo vaak meer, ik kijk er eigenlijk nooit meer op?? JutMan wel, die tikt onze woonplaats in en kijkt puur uit nieuwsgierigheid wat er zoal in ons dorp te koop word aangeboden. Ik wilde toch ook weer eens een poging wagen iets te verkopen en warempel het lijkt wel gelukt, een doos gevonden kerstverlichting word door een mevrouw vanmiddag opgehaald voor € 22.50!! Dat is toch wel een leuk mazzeltje ;-) er zitten nog wat financiĆ«le extraatjes aan te komen, een betaling van een klusje, een uitbetaling van cashbackkorting en bij mijn salaris worden 2x reiskosten ivm. opleiding en BHV bonus uitgekeerd. Dat alles gaat dan gelijk op de spaarrekening waarmee de tred is gezet voor de twee geld doelen van 2015: sparen voor een buffer en een andere auto tzt. (deze heeft helaas niet het eeuwige leven hoe graag ik dat ook zou willen) en extra extra aflossen op de hypoheek! Manlief denkt dat we dan zuur moeten gaan leven maar dat is dan maar even zo haha, een jaartje krap nu we beide nog een gewoon salaris hebben en opdat we de woonlasten gewoon kunnen blijven betalen mocht er wel iets gek met onze banen gebeuren, want dat is de tegenwoordige tijd. Niks is meer zeker, arbeid moet flexibel zijn en dus weet je nooit meer waar je aan toe bent. Daarin schuilt ook het gevaar, zo lang je gewoon een baan hebt rolt alles wel gewoon een beetje door, met alle stijgende lasten kan je dan soms op bepaalde dingen wat minder uitgeven maar de basis is er en je kan het dan best leuk hebben. Alles draait om keuzes :-D Anders word het wanneer zo'n pijler onder je bestaan wegvalt en je van WW in de bijstand beland, dan begint het drama.........dat is ook JutMans grote dilemma, we lossen lekker af op de hypotheek zodat we lagere woonlasten krijgen en uiteindelijk geen juk meer om ons nek hebben, wonen moet je toch! Maar door al dat aflossen kan je ook in de situatie komen dat als je voor de poort van de bijstand staat en men ziet dat er een eigen huis is met overwaarde (door al dat extra aflossen) dat je het zal moeten verkopen en waar ben je dan.....verkopen van een huis doe je niet even van de een op de andere dag, dan zal je moeten gaan huren ook dat is niet zomaar geregeld. Eigenlijk zouden we ons nu ook al moeten gaan inschrijven bij Woningnet want de regeling van woonjaren (het "recht" dat je opbouwt door zo lang mogelijk zelfstandig op een adres te wonen) gaat vervallen. Sociale huurwoningen zijn er veel tekort dus zou je ten prooi vallen aan vrije sector huur wat je vervolgens niet kan betalen dus is het lood om oud ijzer. De ellende word dan niet te overzien.

Vanmiddag gaat manlief mee met de oudste naar de bank om te kijken of het huis met goedkeuring van zijn ex-lief op zijn naam overgeschreven kan worden, lukt dat niet door een starre houding van de bank - regels zijn regels - dan word dat ook weer een drama. Hij moet dan het huis verkopen en allebei zullen ze met een restschuld de schuldsanering in belanden en toch ook allebei weer geherhuisvest moeten worden????? Duimen maar op een goede afloop.......3 opmerkingen:

  1. Wanneer je boven de 50 bent hoef je je huis niet op te eten in de bijstand.
    Jullie hebben nu een klusje gedaan. Veel mensen hebben tegenwoordig een extra inkomen. Dit zou ook een oplossing kunnen zijn voor mensen die uit de WW de bijstand niet in willen rollen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een extra ellende kan er na scheiding volgen.

    BeantwoordenVerwijderen