dinsdag 9 december 2014
De afgelopen tijd toch weer een heel klein beetje het struinen opgepakt en al met de volgende spullen thuisgekomen, een 2-persoons dekbed, grote lilakleurige stenen bloempot, statiegeldflessen, doos buitenkerstverlichting & een rieten kerstster met verlichting die het nog doen ook ;-) nieuwe tube kit, een huishoud emmer vol met aangebroken flessen schoonmaakspul, borden en een tas met tassen. Die laatste kwam gelijk goed van pas want via de weggeefhoek ben ik allerlei spullen kwijt die een lieve vriendin bij mij had gedropt. Als ik iets verloot dan gaat het gelijk in een tasje met een naamsticker er op + de dag waarop het word opgehaald. Vaak sleep ik dit weer mee naar werkplekken die lekker centraal liggen voor de meeste mensen en ik mag het afkloppen maar ik ben nog niet teleurgsteld, alles word steeds keurig opgehaald. Ik hoor wel eens anders.......en het is leuk ook want je ontmoet steeds nieuwe mensen ;-)

Deze week komen er weer 7 zakken kinderkleding mijn kant op en ik mag ervoor zorgen dat ze goed terechtkomen, inmiddels weet ik mijn adresjes dus dat komt goed! 

De Geefmaand is eigenlijk afgesloten maar het is zo leuk om spontaan gekke dingetjes te doen dat ik er gewoon mee doorga. Zo had ik laatst twee mooi versierde chocoladeletters gekocht om nog niet te weten aan wie ik ze zou geven ;-) De eerste gaf ik vorige week daags voor Sint aan de postkrattenbezorger omdat ik weet wat voor sch**tbaan dat is en de ander gaf ik zaterdag op mijn werk nog aan een klant. Een jonge jongen met zeg maar "een gebruiksaanwijzing" en die bij ons dagelijks komt gamen. Hij vroeg of we een leuke Sint avond hadden gehad en wij vroegen dat ook aan hem natuurlijk waarop hij antwoordde dat ze dat niet meer vierden........Ik vroeg hem even te wachten, pakte de andere letter die ik "toevallig" 's morgens in mijn tas had gestoken en gaf hem die, twee dikke zoenen, een blijd joch en twee verbaasde collega's want je geeft toch niet zomaar iets weg aan een wildvreemde :-D

Ik ben de oude nummers van Genoeg weer eens aan het herlezen, toch grappig dat je dan toch weer tot nieuwe dingen komt. En het ook weer gaat delen want wat voor mij al jaren gesneden koek is, is voor een ander weer een eye-opener. Ik plaats in mijn virtuele consuminderhuis ook die tips en ook de kortingsbonnen die ik her en der vind maar dat stuit toch iedere keer weer op de zelfde vraag "er staat toch op dat het niet gedupliceerd mag worden" ?? Mensen denken ook niet verder na!!!! Het zijn bijna altijd printbonnen die ik via mail binnenkrijg en die zal je toch echt zelf moeten printen wil je die kunnen inleveren. Maar mensen durven dat niet aan en daardoor lopen ze vaak een voordelig boodschapje mis. Zo jammer dat men niet meer zelf wil nadenken of iets uitproberen. En ze ook niet meer beschikken over de skills om dingen zelf te maken of te repareren. Dat zou ik ze graag willen leren, ooit.....

Het is het gevolg van de voorgekauwde leefwijze die we al jaren voorgeschoteld krijgen - follow the rules - maar je ziet ook een beweging ontstaan van mensen die dat (allang) niet meer willen!! Doordat de overheid zich nu in rap tempo terugtrekt uit van alles en nog wat weten mensen zich geen raad, ze moeten zelf gaan denken en handelen pfff dat is een lastig ding.

Afgelopen weekend was het volle maan en de daaropvolgende periode is er eentje van je hart volgen (moeten we dat niet altijd??) en gaan doen wat je al langer wilt, dat zit er bij mij denk ik wel versneld aan te komen qua werk.......kreeg ik laatst te horen dat na de na zomervakantie 2015 de planning gaat veranderen, zaterdag kreeg ik sneaky in mijn mail een nieuw rooster door zonder enige verdere toelichting waaruit blijkt dat ik maar liefst drie van de vier dagen op een standplaats moet gaan inleveren en dat al per 01-01-2015! Plus daarbij mijn enige echte vrije dag in de week als standbydag moet gaan aanhouden, om de week kan ik gebeld worden dat er iemand ziek is geworden en ik moet komen opdraven. Het maakt mij weer een stukje recalcitranter, de kont gaat tegen de krib!!!! We zijn nu aan het puzzelen hoe we dit het beste in kunnen vullen zodat het voor ONS ook aantrekkelijk blijft niet alleen voor de organisatie waar ik werk :-( ik was van plan om komende donderdag op het werkoverleg de boel eens flink op stelten te zetten (ook weer op mijn vrije dag!) maar daar steekt Mini-Jutter een stokje voor, hij komt logeren en dus kan ik niet naar het werkoverleg...........het zal wel ergens goed voor zijn ;-) 

Ondertussen is manlief bij een oom tegels aan het halen die eigenlijk naar de (duurbetaalde) stort moeten maar ze komen naar huis om straks weer mooie eco muurtjes van te kunnen maken! 2 opmerkingen:

  1. Lief dat je de spullen weer aan anderen doorgeeft, zodat toch alles weer goed terecht komt. En wat leuk dat die jongen zo blij was met zijn chocoladeletter.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier gaan spullen die we niet meer gebruiken - of die we veeeeeeeeel te lang in huis hebben gehouden, beetje het hot item van deze maand - naar de kringloop of naar mensen waarvan ik weet dat ze er wat aan hebben. Heb de laatste tijd de 'gratis af te halen' lijst van deze omgeving gevolgd en dan lijkt het er op dat de meeste spullen iedere keer naar dezelfde mensen gaan. Omdat ik ze niet ken - en omdat het me nu al een paar keer gebeurd is dat iets dat ik op deze manier weggegeven had ineens in een 2e handszaak opdook voor centjes - merk ik dat ik steeds terughoudender word in het weggeven via die lijst. Liever gericht óf volledig ongericht via de kringloop dan maar. En de boel moet hier nu echt leeg - je hebt gelijk, deze laatste volle maan heeft er (in ieder geval bij mij!) flink ingehakt.

    Maar wat ik ook wilde roepen - ik weet natuurlijk niet in welke omgeving jij zit, maar ik heb hier nog een (of meerdere, geen idee, ik bewaarde namelijk alles en ben nog niet aan die plank toe) tweepersoonsdekbedovertrek liggen dat nog prima is. Hier regio NH.

    BeantwoordenVerwijderen