vrijdag 21 november 2014


Vorige week ging ik 's avonds nog even snel met de scooter wat bij een collega ophalen en stond ik plotsklaps met een platte band, gelukkig was manlief thuis dus die kon mij mooi ophalen. Maar het wiel moest eruit en aangezien hij de volgende dagen dagdienst had kon dat allemaal niet gelijk gebeuren dus moest ik pardoes op de fiets de volgende dag naar m'n werk en natuurlijk naar de verste locatie op drie kwartier fietsen :-( maar goed ik heb het weer allemaal overleefd. Ik heb nu weer een nieuwe band op de scooter en we kunnen weer voort! Ook de schoorsteenveger is weer geweest, een extra kostenpost waarvan je nooit exact weer wanneer die komt......je zou zeggen dat kan je plannen maar deze beste man is daar wat eigenzinnig in en belt wanneer het hem uitkomt op de route, ook best.

De Geefmaand is in volle gang en ik lees leuke dingen, bij mij gaat het allemaal niet zo spectaculair want afgezien van de brooduitdeel, prakkies en noodpakketten gaat er weinig anders de deur uit. Wel heb ik een mevrouw speciale aandacht gegeven op een van de vestigingen: zij zocht net als ieder ander jaar voorleesverhalen voor volwassenen in de Kerstsfeer. Aangezien we nu eerst de Sintboeken hebben uitgestald staan de Kerstboeken nog in dozen in het magazijn. Maar mevrouw wilde alvast op tijd aan de gang om iets uit te zoeken dus heb ik speciaal voor haar een grote doos achter uit het magazijn gevist en haar daarmee aan de grote leestafel gesettled. Ze was een uurtje zoet en vond er leuke dingen tussen om alvast mee te nemen :-) En iemand uit de Prakkiegroep waar we regelmatig wat van hoorden reageerde de laatste tijd niet meer, hem stuurde ik een privebérichtje om te horen hoe het hem verging, niet zo best dus......we hebben nu afgesproken dat we om de paar dagen even contact hebben en als ik niks hoor kan ik even langsgaan. Met de hond loop ik vaak langs een klein eilandje waar net gemaaid en gebaggerd was en wat wat nu vol met snippers plastic lag, dit heb ik maar even opgeruimd er staat notabene een afvalbak van de gemeente!! En iemand een kaartje gestuurd omdat haar gezondheid niet zo leker gaat..........

Ach als ik het zo teruglees geef ik aandacht en dat is in deze tijd toch heel wat waard :-)

Mijn werk verloopt stroef niet het werk op zich want dat gaat prima alleen alle dingen er omheen die "moeten" dat woordje heb ik toch zo'n hekel aan. Ik ga naar mijn werk zet met daar voor 300% in maar we merken op de werkvloer gewoon dat het rommelt achter de schermen. De luligste dingen worden aangegrepen onder het mom van " en als je het er niet mee eens bent dan is dit niet de baan voor jou" of "als je dit of dat niet doet dan moet ik je een officiële waarschuwing op papier sturen"  het is afentoe net een kleuterklas......naja nog 17 jaar ;-)2 opmerkingen:

  1. Wat moeilijk,dat de organisatie van je werk op die manier met mensen omgaat. Dat knabbelt van je plezier over de dagelijkse werkzaamheden af.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En dan vinden ze het gek als mensen overspannen thuis komen te zitten, lekker stress gedoe zeg, naja nog maar 17 jaar.. sterkte, gelukkig heb je nog wel lol in het werken, en dat scheelt dan ook weer.

    Ruby

    BeantwoordenVerwijderen